Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/3/2023 20:55:23

 Επισκέπτες Online: 535


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΚΥΡΗ Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ 50 ΣΤΡΕΜ. ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΓΚΑΔΑ
22-11-2010
ΑΚΥΡΗ Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ 50 ΣΤΡΕΜ. ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΓΚΑΔΑ

Δικαίωση των πολιτών και της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ», η Περιφερειάρχης ακύρωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μυγδονίας με την οποία παραχωρούνταν 50 στρέμματα (στο πανέμορφο Δασάκι της Λητής) στην Εκκλησία για την ανέγερση Συνεδριακού Κέντρου.


Το δημοτικό συμβούλιο Μυγδονίας στη συνεδρίαση της 7-10-2010 (τελευταία προ των εκλογών) αποφάσισε, με μοναδική αρνητική ψήφο της κ. Ατζέμη, την παραχώρηση 40-50 στρεμμάτων στην ενορία Αγ. Αθανασίου Λητής για να ανεγερθούν από την Μητρόπολη Λαγκαδά Συνεδριακό Κέντρο, Εγκαταστάσεις φιλοξενίας συνέδρων, Χώροι πολλαπλών χρήσεων και Κατασκηνώσεις.

Η «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», μέλη της οποίας ήμασταν παρόντες στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προσέφυγε με την αρ. πρωτ. 29022/15-10-2010 αίτησή της στην Περιφερειάρχη ζητώντας την ακύρωση της σκανδαλώδους αυτής απόφασης, διότι όπως σημειώναμε μεταξύ άλλων «το να κατασκευάσει η Μητρόπολη Λαγκαδά, με χρήματα κάποιου προγράμματος της Ευρωπαικής Ένωσης, Συνεδριακό Κέντρο και Εγκαταστάσεις φιλοξενίας των συνέδρων σε μια περιοχή η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως αναδασωτέα δεν αποτελεί κοινωφελή σκοπό που προάγει τα τοπικά συμφέροντα και την εξυπηρέτηση των κατοίκων, αλλά μια επικερδή επιχειρηματική ενέργεια, χωρίς ίχνος περιβαλλοντικής ευαισθησίας.».

Οι δημοτικές παρατάξεις Μπάτου και Σαραμάντου επιδιώκοντας να «αλιεύσουν» από τις ψήφους της Εκκλησίας συναίνεσαν στην απαράδεκτη αυτή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μυγδονίας. Η Αλίρη «έκανε την πάπια» και μόνο ο Θεμελής αντιτάχθηκε στην παραχώρηση.


Τελικά βέβαια η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας, στα πλαίσια άσκησης ελέγχου νομιμότητας, με την 30896/11-11-2010 απόφασή της ακύρωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μυγδονίας. Οι κύριοι λόγοι τους οποίους αναφέρει είναι οι εξής : α) «Επειδή δεν προκύπτει ότι η έκταση είναι δημοτική.», β) «Επειδή η αιτιολογία της προσβαλλόμενης απόφασης, δεν είναι σαφής, ειδική και επαρκής αφού από την απόφαση του Δημοτικού Συμουλίου δεν δικαιολογείται η εκπλήρωση σπουδαίου κοινωφελούς σκοπού, που συνδέεται με την προαγωγή των τοπικών συμφερόντων και την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.», γ) «Επειδή δεν πρόκειται για παραχώρηση έκτασης προς εκπλήρωση θρησκευτικού σκοπού αλλά για ανέγερση Συνεδριακού Κέντρου, Κατασκηνώσεων, Εγκαταστάσεων φιλοξενίας συνέδρων και χώρων πολλαπλών χρήσεων, δραστηριότητες οι οποίες είναι εμπορικές και δεν έχουν την έννοια του θρησκευτικού σκοπού.» και δ) «Επίσης δεν προκύπτει η προηγούμενη γνώμη των πολεοδομικών υπηρεσιών η οποία απαιτείται.».

Με την απόφαση αυτή πιστεύουμε ότι κλείνει οριστικά και αμετάκλητα το θέμα της παραχώρησης της πανέμορφης δασικής περιοχής των 50 στρεμμάτων στην Εκκλησία και αποφεύγουμε ένα νέο σκάνδαλο «Βατοπαιδίου». Εκτός βέβαια αν η διοίκηση Σαραμάντου θελήσει να ενισχύσει τις «ιερές μπίζνες», οπότε θα μας βρει όλους τους πολίτες του νέου δήμου Ωραιοκάστρου απέναντί της.

Δημοτική Κίνηση Πολιτών Ωραιοκάστρου «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».
Τηλ. Επικοινωνίας: 2310 696683, 6979498881, 6937248109. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium