Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/4/2024 06:49:27

Επισκέπτες Online: 684


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


«ΤΟ ΓΙΟΦΥΡΙ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ», Η ΟΠΑΠ Α.Ε., Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΦΙΛΕΤΟ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
12-12-2010
«ΤΟ ΓΙΟΦΥΡΙ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ», Η ΟΠΑΠ Α.Ε., Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΦΙΛΕΤΟ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

 
Πρόκειται για ένα 2οροφο πολύ παλαιό ακίνητο στην οδό Λουτρών στη γνωστή Λουτρόπολη του Δήμου Λαγκαδά, στον πιο κεντρική, πολυσύχναστη και εμπορική περιοχή και σημείο «εμπορικής πιάτσας» του Δήμου και Επαρχείου Λαγκαδά, όπου η επαγγελματική στέγη είναι δυσεύρετη στο κέντρο του Λαγκαδά. Το ακίνητο μαζί με το οικόπεδό του ανήκει εξ ολοκλήρου από κοινού σε έξι συνιδιοκτήτες εξ αδιαιρέτου κατά 1/6 ως ιδανικά μερίδια.
Το ισόγειό του, περίπου συνολικού εμβαδού 115 τ.μ., αποτελείται από 3 άνισους εμβαδομετρικά χώρους, οι οποίοι ανήκουν εξ αδιαιρέτου και στους έξι συγκυρίους. Οι ίδιοι αποκλειστικά, όταν προέκυψαν ως συγκύριοι, αναγκάστηκαν να αξιοποιήσουν προσωρινά αυτή την κατάσταση προκειμένου να μην εμπλακούν σε έριδες, έως ότου αξιοποιήσουν το κοινό ακίνητο με κατεδάφιση και ανοικοδόμηση νέου 3οροφου με επιπλέον υπογείου κτίσματος και με συμβολαιογραφική διανομή των πολύ περισσότερων χώρων που θα προέκυπταν, ως αποκλειστικές ιδιοκτησίες με κάποιους αναγκαίους κοινόχρηστους χώρους γύρω στο έτος 2003. Ο μεγαλύτερος εμβαδομετρικά ισόγειος χώρος είναι περίπου 43 τ.μ., ο οποίος βρέθηκε μετά από πολύπονη και πολυετή έρευνα να δηλώνεται από 45 τ.μ. (σε λογαριασμό Δ.Ε.Η. στο όνομα παρένθετου παμπάλαιου Πράκτορα του ΟΠΑΠ), έως και 50 τ.μ. εμβαδού. (Πάλι στην ΟΠΑΠ Α.Ε. από τρίτο μη συνιδιοκτήτη, νέο Πράκτορα , ο οποίος μάλιστα δηλώνει ότι είναι και αποκλειστικός ιδιοκτήτης ολόκληρης της νέας 3όροφης οικοδομής και ότι αυτός ο χώρος αποτελεί αποκλειστική ιδιοκτησία και όχι εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησία 6 συγκυρίων, μάλιστα και σε δήθεν ακριβώς διπλανό νούμερο οδού, όπου στην πραγματικότητα λειτουργεί οβελιστήριο).
Όλα αυτά από ανέκαθεν, όπως αποκαλύφθηκε, για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους σκοπούς που αποδείχθηκαν μοιραίοι και ως το «πολύ καλά κρυμμένο» μυστικό και κίνητρο , όσων ενήργησαν για να μην αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα το ακίνητο , αλλά για να κατασχεθεί και από πάνω από αυτούς που εξαρτούν συμφέροντα από την ΟΠΑΠ Α.Ε, και παράλληλα για να μην έρθουν στο φως οι ενέργειες της Πολεοδομίας και Ι.Κ.Α. Λαγκαδά. Οι ίδιοι, όταν αντιλήφθηκαν ότι τα νέα αρχιτεκτονικά σχέδια δεν «τους βόλευαν» τελικώς , γιατί «κινδύνευαν» να προκύψουν περίπου εκ του συνόλου των 105 τ.μ. στο ισόγειο, α) είτε 3 διαιρετές ιδιοκτησίες των 35,5 τ.μ., β) είτε 3 των 33 τ.μ. και η μία των 7 τ.μ., δηλαδή 4 νέες ιδιοκτησίες στο σύνολό τους, τότε η Πολεοδομία «προσπάθησε» να «παίξει» σαν ιδιώτης μηχανικός με «τα σχέδια» για να βγει «πάση θυσία» ένας ισόγειος χώρος τουλάχιστον των 40 τ.μ. ., για να μπορεί να πρακτορεύεται η ΟΠΑΠ Α.Ε. στα 40 τ.μ. Ας μην ξεχνάμε ακόμη ότι βασικός μέτοχος παραμένει το Κράτος, μέχρι σήμερα .
Τα αλλοιωμένα και τροποποιημένα δημόσια έγγραφα που βρέθηκαν κάποια στιγμή τυχαία στα χέρια των 2 ανυποψίαστων βιοπαλαιστών συνιδιοκτητών που πλέον περίμεναν την αξιοποίηση του ακινήτου τους μετά από τόσα χρόνια βιοπάλης για να ανταμειφθούν οι κόποι τους, αντί να συνετίσουν κάποιους και φυσικά να επακολουθήσουν ΕΔΕ, πειθαρχικές διώξεις και κινήσεις ποινικών διώξεων, τελικώς, με τη «γνωστή αίσθηση ατιμωρησίας» που αισθάνονται οι πολίτες, «κατασκευάσθηκαν» 2 εξιλαστήρια θύματα ως υπαίτια για τη δήθεν μη ανοικοδόμησή του ακινήτου στη Λουτρών στο Λαγκαδά: Δηλαδή, οι 2 μόνο σύζυγοι συνιδιοκτήτες βιοπαλαιστές στων οποίων τα χέρια ήρθαν τυχαία τα παραπάνω, αντιμετωπιζόμενοι στη Δικαιοσύνη «ως οι πονηρούτσικοι εμποράκοι», δήθεν και «τριπλά δύστροποι» που «αλλάζονταν» τα σχέδια στην Πολεοδομία και το Ι.Κ.Α. Λαγκαδά . Μάλιστα ότι η όλη υπόθεση παρουσιάζεται σαν να είναι «μία ιδιωτική υποθεσούλα συγκυρίων», όπως αναμενόμενο να συμβαίνει με τόσους συνιδιοκτήτες για ένα κοινό κτήμα σε ένα «χωριό», επιπλέον, ότι το συγκεκριμένο ακίνητο είναι ένα παλαιό και άνευ αξίας και σημασίας κτίσμα.
Τότε πώς επιλέχθηκε αυτό για να στεγασθούν πολιτικά γραφεία 2 φορές , όχι απλά για δημοτικές εκλογές, αλλά για τις Νομαρχιακές Εκλογές υποψήφιου Νομάρχη Θεσσαλονίκης το έτος 2002 και για τις Βουλευτικές Εκλογές υποψήφιου βασικού στελέχους Βουλευτή Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης το έτος 2004 στην καρδιά του Επαρχείου Λαγκαδά ?
Το 2004 εκδόθηκε σχετικός Νόμος που ρύθμιζε το δικαίωμα πολιτών για να παραχωρούν ισόγεια στέγη σε πολιτευτές και εξαρτούσε υπό προϋποθέσεις και ποινικές ευθύνες. Γιατί ο φάκελος της υπόθεσης που έφθασε στη Δικαιοσύνη δεν παραπέμφθηκε στη Βουλή ??? Γιατί αρχειοθετήθηκαν ή παραβλέφθηκαν όλα τα μέσα επίθεσης και άμυνας των 2 εξιλαστήριων θυμάτων που τους στέρησαν την ανοικοδόμηση του ακινήτου τους στον πιο κρίσιμα εύλογο χρόνο, όσο αυτός διαρκούσε για την κατεδάφιση και την ανοικοδόμηση του ακινήτου τους, δηλαδή τα έτη 2002-2004 ? Γιατί από το Σεπτέμβρη του 2003 εγκαθίσταται επιχείρηση Πρακτόρευσης της ΟΠΑΠ Α.Ε. στα 50 τετραγωνικά μέτρα εμβαδού και στα τέλη του 2003 και αρχές του 2004 συστεγάζεται δίπλα εκλογικό και πολιτικό γραφείο υποψήφιου Βουλευτή Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης ?? (Πρακτικά, μάρτυρες, ένορκες βεβαιώσεις, φωτογραφίες)
Η δήθεν «χρονολογική τριπλή δυστροπία» των 2 ανυποψίαστων συνιδιοκτητών για τα Πολεοδομικά σχέδια «κούμπωνε» στο σκεπτικό «του κατηγορώ» των Δικογράφων με την αντίστοιχη «τριπλή δράση της Πολεοδομίας». Ό,τι, δηλαδή, η μία προς μία εκ των πολλαπλών σταδιακών ημερομηνιών και των αντίστοιχων ενεργειών της Πολεοδομίας (όπως εμφανίζονται στα έγγραφα), παραπέμπουν στις ίδιες τις πολλαπλές δημόσιες θεωρήσεις των δημοσίων εγγράφων για την επανέκδοση και τροποποίηση της αδείας, εν τη απουσία , όλως αντιφατικά, των ονοματεπωνύμων των 2 συνιδιοκτητών συζύγων σαν εξιλαστήριων θυμάτων !!!. Δηλαδή, ως λογικό επακόλουθο στον οξύμωρο παραλογισμό, κάθε φορά δήθεν που οι 2 ή οι 4 ή έστω οι έξι από κοινού συνιδιοκτήτες διαφωνούσαν για το ποιά σχέδια θα εγκριθούν από την Πολεοδομία Λαγκαδά, ε!, η Πολεοδομία Λαγκαδά θεωρούσε «χρέος της» να τους αλλάζει τα σχέδια σαν ιδιώτης μηχανικός ???!!! Έτσι, από τους 4 συνιδιοκτήτες από κοινού υποδείχθηκαν τα 2 εξιλαστήρια θύματα και στα ακροατήρια της Δικαιοσύνης μαζί με τον ίδιο τον οικογενειακό τους Δικηγόρο (έγκληση για απιστία κατά του οποίου αρχειοθετήθηκε με σκεπτικό που προσβάλει πρωτοετή φοιτητή της Νομικής), ο οποίος παραστάθηκε και στην αγοραπωλησία αυτού του εξ αδιαιρέτου ακινήτου. Αυτός «ένωσε» τους λοιπούς 4 συγκυρίους, ενώ ποτέ δεν βρήκε χρόνο για ένα τουλάχιστον ραντεβού και με τους έξι συμβαλλόμενους και φυσικά δικαιούχους σε αυτή την υπόθεση στο γραφείο του. Υπεδείχθησαν οι 2 αποκλειστικοί υπαίτιοι , ότι δήθεν «δεν επιθυμούσαν» «από αδικαιολόγητη άρνηση τους», χωρίς κίνητρο, την ανοικοδόμηση του ακινήτου τους, γιατί τα « πολεοδομικά σχέδια δεν τους συνέφεραν» , γιατί τάχα ζημίωσαν τους 4 λοιπούς για «απολεσθέντα ενοίκια» σε εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίες !!! και για αμοιβές επίβλεψης του έργου, ενώ το ακίνητο παραμένει «άχτιστο» και δεν έχει γίνει καμία επίβλεψη έργου ποτέ. !!! Επιδικάσθηκε ένα ποσό άμεσα εκτελεστό , το οποίο τετραπλασιάστηκε!!!! και επιβλήθηκε κατάσχεση σε αυτό το εξ αδιαιρέτου ακίνητο από τους λοιπούς τέσσερις συνιδιοκτήτες, επιπλέον σε ένα ακόμη διαμέρισμα 30 ετών και μικρότερου εμβαδού , επειδή το πρώτο «φιλέτο» ακίνητο εκτιμήθηκε μικρότερης αξίας !! από το δεύτερο !!! και το πρώτο δήθεν δεν θα έφθανε να καλύψει το τετραπλασιασμένο ποσό . Ήδη οι 4 συγκύριοι αιτούσαν αναβολές χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και δίνονταν αυτές από τη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα να χρεώνονται επιπλέον τόκους περισσότερους από την επιδικασθείσα απαίτηση. Σχετική αίτηση αναστολής των πλειστηριασμών δεν συζητήθηκε ξεχωριστά, αφού αρκούσε η συνεκδίκαση αιτήσεων για διόρθωση των εκτιμώμενων ποσών για την αξία των κατασχεθέντων ακινήτων … !!!
Μερικά από τα τόσα κατ’ επανάληψη αλλοιωμένα σε όλη τους την έκταση δημόσια θεωρημένα έγγραφα , που βρέθηκαν στην Πολεοδομία Λαγκαδά και στο Ι.Κ.Α. Λαγκαδά , από τα οποία αποδεικνύονται ότι 1) Η υπ’ αρ. 122/03 οικοδομική άδεια εκδόθηκε εν τη πλήρη άγνοια των 2 παραπάνω εξιλαστήριων θυμάτων με ελλιπείς γραμματικές γνώσεις γιαυτά τα θέματα , που σε αυτό συνέβαλαν και η καθησυχαστική τακτική του Δικηγόρου και δύο μηχανικών που φαίνεται ότι ασχολήθηκαν με το θέμα για να εκδοθούν οι άδειες, αφού για πολύ καιρό οι 2 συνιδιοκτήτες λάμβαναν την απάντηση ότι αρκεί η ίδια άδεια για την κατεδάφιση και την ανοικοδόμηση, ενώ η Πολεοδομία (όταν ξεκίνησε η έρευνα και στην Πολεοδομία) απαντούσε ότι μπορεί να συμβεί το εξής, δηλαδή, πρώτα να εκδοθεί η άδεια ανοικοδόμησης και κατόπιν η της κατεδάφισης !!!. Όμως, και την έκδοση της οικοδομικής αδείας υπ’ αρ. 122/03 πληροφορηθήκαν οι 2 συνιδιοκτήτες από τον έναν συγκύριο που εξαρτά συμφέροντα από την ΟΠΑΠ Α.Ε. Το ονοματεπώνυμο της μία συνιδιοκτήτριας, η οποία υποδεικνύεται και ως «η δύστροπη» που δήθεν όλα τα γνώριζε και όλα δεν την ικανοποιούσαν ποτέ, είναι απόν από όλο το σώμα των «πολεοδομικών χαρτιών» και τα του Ι.Κ.Α. !!!, και εάν και αυτή είναι έμπορος μικρού παντοπωλείου εδώ και 40 χρόνια βιοπάλης χωρίς ακάλυπτες επιταγές και κακή συναλλακτική πρακτική με το Δημόσιο. Η υπογραφή του συνιδιοκτήτη συζύγου της πλαστογραφείται στις αιτήσεις για έκδοση των σχετικών αδειών, γίνεται επανειλημμένως προσπάθεια μίμησης της υπογραφής του με τα γράμματα του ονοματεπωνύμού του και σύμφωνα με γραφολογική μελέτη.
2) Η οικοδομική άδεια «εκδόθηκε» πολλές φορές σε διαφορετικές ημερομηνίες, 2001, 2002, 2003, όλες θεωρημένες με τη σφραγίδα του Προϊσταμένου της Πολεοδομίας Λαγκαδά ( ο οποίος ενώ κλήθηκε για να καταθέσει για την υπόθεση του Βατοπεδίου, εδώ δεν κλήθηκε από τον ίδιο Εισαγγελέα, εάν και υποδείχθηκε). Και η ανοικοδόμηση του ακινήτου παραπέμπει σε 4 είδη οικοδομικών έργων !! σύμφωνα με τις αρχιτεκτονικές μελέτες των κατόψεων και των λοιπών μελετών, καθώς και τα ονόματα των δικαιούχων «μπαινοέβγαιναν» με σβησίματα και χειρόγραφες επεμβάσεις. Μάλιστα στο Ι.Κ.Α. Λαγκαδά παρείσφρησε και ένας ιδιοκτήτης και εργολάβος του όλου έργου , ο οποίος είχε υπαγορέψει και τον Α.Φ.Μ. του !!!, όπως στη συνέχεια αποκάλυψε η έρευνα του ρεπορτάζ ότι το συγκεκριμένο άτομο σχετίζονταν με την ΟΠΑΠ Α.Ε.

«ΤΟ ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ-ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΗΣ ΜΗ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗ ΛΟΥΤΡΩΝ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ» :
Η ΟΠΑΠ Α.Ε. απαιτεί από τα μέλη της που συμβάλλονται μαζί της να ασκούν την Πρακτόρευση των προϊόντων της σε επαγγελματικούς χώρους τουλάχιστον εμβαδού των 40 τ.μ., όπου δε συστεγάζονται άλλες επιχειρήσεις, μάλιστα για να πρακτορεύει κανείς και άλλα συναφή προϊόντα , εκτός ΟΠΑΠ Α.Ε., η ίδια απαιτεί επιπλέον ποσοστό οφέλιμου χώρου στο αρχικό εμβαδό, άρα, για παράδειγμα και πάνω των 45 τ.μ. στον αρχικά 40 τμ. εμβαδού καταλαμβανόμενο χώρο μόνο για προϊόντα της ΟΠΑΠ Α.Ε.

3) Και ενώ εκδόθηκε οριστικά η οικοδομική άδεια, η Πολεοδομία Λαγκαδά προχωρά στον δήθεν έλεγχο της μεταγενέστερα από την Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠ.Α.Ε), η οποία επιλαμβάνεται μόνο προγενέστερα της έκδοσης αδειών και δυνητικά μάλιστα. Έτσι, κατασκευάζεται «στο κατηγορώ» των Δικογράφων (όλα είναι δημοσιευμένα) ότι ο έλεγχος της ΕΠ.Α.Ε. αφορούσε δήθεν μια παλαιά προμελέτη (και εδώ φυσικά πάλι επιρρίπτονται ευθύνες στα εξιλαστήρια θύματα, επειδή δήθεν πάλι διαφώνησαν … !!!). Μα πώς δικαιολογείται τότε ότι η έκδοση της οικοδομικής αδείας και αντιπαραβαλλόμενη από τα αντίστοιχα παράβολα και τέλη , όπως εκδόθηκαν, συμφωνεί και γίνεται με αυτή την παλαιά προμελέτη, ενώ πάλι φαίνεται να ξαναεκδίδεται μετά την ΕΠ.Α.Ε. με άλλα «ουσιώδη χαρακτηριστικά», δηλαδή, θεωρείται ένα νέο οικοδομικό έργο , που συμφωνεί με το παλιό των 40 τετραγωνικών μέτρων εμβαδού ισογείου χώρου ? Η «αυτοαναίρεση, της αυτοαναίρεσης» και τι ισχύει τελικά ? Τα Πρακτικά της ΕΠ.Α.Ε. το αποδεικνύουν «… εγκρίνεται ως έχει».

4) Στη συνέχεια η Πολεοδομία Λαγκαδά, αντί να αφήσει ως έχει την άδεια, προχωρά και σε Ενημέρωση φακέλου αυτής, αντί της Αναθεώρησης. Η Αναθεώρηση γίνεται για συγκεκριμένους λόγους στο Νόμο, όπως για αλλαγή των ονομάτων των ιδιοκτητών, και φυσικά απαιτεί έγγραφη αίτηση των ιδιοκτητών. Ε, εδώ γίνεται ενημέρωση φακέλου για αλλαγή των ονομάτων των συνιδιοκτητών για να συμπεριληφθούν και τα 2 εξιλαστήρια θύματα, χωρίς καν αίτησή τους. Αυτή αναζητήθηκε, η Πολεοδομία απάντησε ότι η αίτηση υπάρχει, αλλά ουδέποτε βρέθηκε. !! Για τα νέα έγγραφα έλαβαν κάποια γνώση πάλι οι 2 συνιδιοκτήτες έτη αργότερα σε Ακροατήριο Δικαστηρίου σε μία «περίεργη» υπόθεση διεκδικητικής αγωγής γειτόνων που στράφηκαν εναντίον των 2 «κατασκευασμένων» θυμάτων, όπου οι διεκδικητές των 40 περίπου τ.μ. δεν εμφανίστηκαν ποτέ !!! Έτσι, η Πολεοδομία στερεί κατ’ επανάληψη το δικαίωμα από τους 2 συνιδιοκτήτες, απόντες από την αρχή, να αυτοδιαθέσουν την ίδια την περιουσία τους και τον ιδρώτα τους, δηλαδή, ακόμη, πράγματι να «διαφωνήσουν» και να «δυστροπήσουν» με την ίδια την Πολεοδομία και με τους υπόλοιπους 4, ώστε μετά όλοι οι άλλοι να μπορούν να αποδείξουν, έστω, διαφωνία !, εάν οι 2 συνιδιοκτήτες ζητούσαν αυτοί Αναθεώρηση ή τροποποίηση της «προβληματικής» διαδικασίας.. Οι λοιποί 4 φυσικά ποτέ δεν ενοχλήθηκαν.

5) Η υπ’ αρ. 7/03 άδεια κατεδαφίσεως, την οποία «απέκρυβε η Πολεοδομία» επί 3,5 περίπου έτη, προχωρώντας οι έρευνες, πρώτα βρέθηκε κατόπιν Εισαγγελικής Παραγγελίας κατά της ΟΠΑΠ Α.Ε. και με τη συνδρομή της Αστυνομίας δόθηκε στα χέρια των 2 συνιδιοκτητών, αν και μάταια οι 2 επεδείκνυαν παντού τους τίτλους ιδιοκτησίας τους προς απόδειξη του έννομου συμφέροντός τους. Κατόπιν με νέα Εισαγγελική Παραγγελία και πάλι με τη συνδρομή της τοπικής Αστυνομίας του Λαγκαδά αποκαλύφθηκε και στην Πολεοδομία Λαγκαδά !!! ότι είχε εκδοθεί, όπως φέρεται, από το 2003. Αυτή εκδόθηκε σε τρίτο πρόσωπο, ξένο, μη ιδιοκτήτη, ούτε καν σε ένα μόνο όνομα συνιδιοκτήτη, ο οποίος δηλώνει και εξαρτά συμφέροντα μέσα σε αυτό το ακίνητο με την ΟΠΑΠ Α.Ε.. Επιπλέον, συνομολογεί 6ετή επαγγελματική στέγη αποκλειστικής ιδιοκτησίας, και όχι εξ αδιαιρέτου των 6 συγκυρίων, εμβαδού των 50 τ.μ. σε διπλανό νούμερο οδού, όπως αναφέρθηκε. Ο ίδιος δεν προνοεί να ανανεώσει για ένα ακόμη εξάμηνο την άδεια κατεδάφισης έως το 2004, όσο διαρκεί ο πρώτος κρίσιμα εύλογος χρόνος ανοικοδόμησης και «μπλοκάρεται» έτσι κάθε αξιοποίηση του ακινήτου. Απεναντίας, στεγάζεται η επιχείρηση Πρακτόρευσης για λογαριασμό της ΟΠΑΠ Α.Ε. το Σεπτέμβρη του 2003 στο ίδιο ακίνητο στα 50 τ.μ., (και όχι στα 35,5 ή στα 33, ή στα 40 τ.μ. με τα νέα σχέδια που «αλλάζονταν»), ενώ σύμφωνα με τα όσα συμφώνησαν οι έξι συγκύριοι η ανοικοδόμηση θα ξεκινούσε την Άνοιξη του 2003, όπως αναφέρθην.

Ερωτήματα που οφείλουν να απαντηθούν πλέον στα ανώτερα κλιμάκια της Δικαιοσύνης και πλέον οι αληθινοί υπαίτιοι οφείλουν να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης (δεν υπάρχουν παραγραφές, τα στοιχεία είναι οψιγενή και οψιφανή, η επίκληση της από τη Διοίκηση που υπαίτια καθυστερεί να δράσει είναι καταχρηστική και αντισυνταγματικό), οι οποίοι προκάλεσαν χιονοστιβάδα συνεπειών και αλυσιδωτών αντιδράσεων , καθώς εξέθεσαν Προϊσταμένους στα μάτια Υφισταμένων τους και θα συνεχισθεί αυτό. Είναι μια «καυτή πατάτα», αλλά δεν φταίνε σε τίποτε αθώοι φορολογούμενοι …

Α) Γιατί σύμφωνα και με το υπ’ αρ. ΕΛ/154/ΠΛ1893/2003 έγγραφο της Πολεοδομίας Λαγκαδά ( «… ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ … ΔΟΛΟ ..»), μετά την τότε παρέμβαση του Επάρχου Λαγκαδά , επιρρίπτονται οι ευθύνες ξαφνικά στους ιδιοκτήτες, που σήμερα κατάσχεται το ακίνητό τους, ενώ φρόντισε η Πολεοδομία οριστικά με την Ενημέρωση φακέλου να τους αποξενώσει από το βιος τους ? Γιατί η Πολεοδομία έθετε τις μπλε στρογγυλές σφραγίδες και μεταγενέστερα, αντί του διοικητικού αυτοελέγχου και των ΕΔΕ, αποτέλεσε και την αιτία γέννησης ιδιωτικής διαφοράς από τους συνιδιοκτήτες ? Τελικώς, Γιατί υποδεικνύονται δύο μόνο συνιδιοκτήτες ως η πανάκεια όλων και το εξιλαστήριο θύμα των μπλε στρογγυλών σφραγίδων, που η μία «πατούσε» πάνω στην άλλη και σε άλλες Υπηρεσίες του Δήμου ?

Β) Γιατί εμφανίζεται το ακίνητο στη Λουτρών με διαφορετικά εμβαδά οικοπέδου, 180 τ.μ., 183 τ.μ. με χειρόγραφη επέμβαση στα δημόσια έγγραφα ? Ένα τμήμα που τυχόν ρυμοτομείται στο πίσω μέρος του γιατί δεν εμφανίζεται? Ο έλεγχος από την Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠ.Α.Ε) γίνεται μεταγενέστερα της οριστικής έκδοσης κάθε παραπάνω αδείας, και ενώ τυχόν θα έπρεπε να γίνει τροποποίηση όλων αυτών μετά την έκδοσή τους με Αναθεώρηση, όπως η Πολεοδομική Νομοθεσία ορίζει, δηλαδή, κατόπιν έγγραφης αιτήσεως μόνο των ιδιοκτητών για αναθεώρηση αδείας, όμως, γιατί οίκοθεν η Πολεοδομία προχωρά σε Ενημέρωση φακέλου και, μάλιστα, επικαλείται, ανταπαντώντας στο αίτημα ιδιοκτητών για εξηγήσεις, αναρωτώμενοι αυτοί γιατί όλα αυτά τα περίεργα συμβαίνουν από το έτος του 2001 εν τη πλήρη αγνοία τους, αναφέρει η Πολεοδομία ότι συνέβησαν κατόπιν αιτήσεώς τους που δεν αναβρέθηκε ποτέ στην Υπηρεσία της ?

Γ) Γιατί «ταυτόχρονα» θεωρούνται οι κοινόχρηστοι χώροι και ως εν δυνάμει διαιρετές ιδιοκτησίες ?

Δ) Η ΠΙΟ ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ Γιατί ενώ υπάρχει το υπ’αρ. ΠΛ4374/ΕΛ 6941 έγγραφο και η υπ’ αρ. φερόμενη 103/2007 Έκθεση Επικινδύνως Ετοιμόρροπου κτίσματος γιαυτό το ακίνητο, σύμφωνα με τις οποίες εκ νέου οφείλεται να κατεδαφιστεί το ακίνητο , γιατί αυτή κοινοποιήθηκε προσφάτως από το Δήμο Λαγκαδά και όχι από την Πολεοδομία στους συνιδιοκτήτες το έτος 2007, ακόμη δεν γίνεται καμία ενέργεια για να κατεδαφιστεί το ακίνητο, καθώς εμποδίζεται κάθε καλή προσπάθεια συνιδιοκτήτη για εφαρμογή του Πρωτοκόλλου κατεδαφίσεως ? Γιατί τηρείται σιγή ιχθύος και από άλλες Υπηρεσίες του Δήμου? Ποιον φοβούνται ?

Ε) Γιατί η Δ.Ο.Υ. Λαγκαδά (με έγγραφα της), ο Δήμος Λαγκαδά, η Πολεοδομία Λαγκαδά, το ΙΚΑ Λαγκαδά, η ΟΠΑΠ Α.Ε. που στεγάζεται σε 50 τ.μ. ακόμη, και όχι λ.χ. σε 33, 35, ή 40 τ.μ. αντιμετωπίζουν το ακίνητο αυτό κατά περίπτωση πότε ως εξ αδιαιρέτου κτήση και πότε σαν αποκλειστική ιδιοκτησία ενός ιδιοκτήτη ή δύο μόνο συγκυρίων και όχι ως έξι συγκυρίων ?

ΣΤ’) Γιατί ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας προσπαθεί να ασκήσει έλεγχο σχετικά με τα όσα συμβαίνουν και η Πολεοδομία απαντά το έτος 2007, όπως φέρεται στο σχετικό έγγραφο, ότι «χάσαμε το φάκελο, δεν βρίσκεται»? Προσφάτως, γιατί υπό τη νέα Διεύθυνση της Πολεοδομίας αναφέρεται σε έγγραφό της, ότι «πλέον η ενασχόληση της Υπηρεσίας μας με το θέμα κρίνεται άσκοπη και καταχρηστική» !!!!!!!!! ?
Προς ποια κατεύθυνση και με τι φορά δίδονται τέτοια μηνύματα ?? Δεν υπαγορεύεται σε όλους τους Έλληνες «ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ !! & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ??»

Η νέα φυσιογνωμία μιας Οικοδομής στην καρδιά του εμπορικού κόσμου του Λαγκαδά θα προσδιορίσει και τις νέες «λειτουργικότητες» ενός Κτιρίου, άρα και την «νέα οικονομική φυσιογνωμία» των επιτηδευμάτων που θα ασκούνται για τα επόμενα τουλάχιστον 50 έτη που σχετίζεται με την Ανάπτυξη του Δήμου, τον Οικονομικό, Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό του Σχεδιασμό, για τα οποία σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ευθύνεται ο Δήμος, αφού σε ένα νέα κτίριο θα στεγάζονται νέες επιχειρήσεις με παραγωγικό αντικείμενο και θα αποφέρουν έσοδα και στην τοπική αυτοδιοίκηση, και όχι μόνο έσοδα από τυχερά παίγνια. Επιπλέον, χάθηκαν πολύτιμα έσοδα για το Κράτος από τη φορολόγηση συμβολαιογραφικών πράξεων μεταβίβασης, αμοιβές σε άλλους κλάδους της οικονομίας και νέες θέσεις εργασίας , όπως, για υλικά οικοδομών, συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Μήπως τελικά κάποιον δεν τον συμφέρει και δεν τον συνέφερε ποτέ η κατεδάφιση και η ανοικοδόμηση τέτοιου νέου κτιρίου ? Μήπως οι Υπηρεσίες δεν έδωσαν όση σημασία έπρεπε και πλέον μετά από τόσα στοιχεία βρίσκονται ανεπανόρθωτα εκτεθειμένες και μάλιστα οι υπάλληλοι που έθεσαν τις μπλε στρογγυλές σφραγίδες ? Μήπως η παρακώλυση και η αξιοποίηση του «φιλέτου» αυτού για τα δεδομένα του Λαγκαδά δεν είναι ιδιωτική διαφορά ενός εξιλαστήριου θύματος βιοπαλαιστή που αγνοούσε τα πάντα από καμία υπαιτιότητά του ? Γιατί τελικά εκπλειστηριάζεται το παραπάνω ακίνητο και συντάσσονται Πρακτικά , χωρίς να κατονομάζουν κίνητρο βλάβης και κατόπιν πολλών αναβολών και χρεώνονται τόκοι και δικαστικά έξοδα ? Έχει ακόμη κανείς αντίρρηση ότι επιθυμούμε να συκοφαντήσουμε, να προσβάλλουμε και να εξυβρίσουμε ή ότι αναρωτιούνται γιαυτά μη νοήμονες και αστοιχείωτοι πολίτες στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας και της ευρυζωνικότητας, που τους στέρησαν κάθε όραμα και προοπτική για παραγωγικότητα και συμβολή στην τοπική Ανάπτυξη και ως επακόλουθο στη συμβολή από την έξοδο στην κρίση του τόπου μας, καθώς και των τέκνων τους ? Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάποιοι μετανόησαν και κάποιοι άλλοι θα ασχοληθούν πιο σοβαρά με την ανάδειξη του όλου ζητήματος, για να αποκατασταθούν τα εξιλαστήρια θύματα, γιατί εάν αναλογισθούν όλα αυτά, θα συμπεράνουν ότι η διαρκής ατιμωρησία και η κατασκευή αθώων εξιλαστήριων θυμάτων έχει μακροπρόθεσμα αντίκτυπο στου καθενός «την ελληνική ιδρωμένη τσέπη», είτε με πολλά , είτε με λίγα, είτε την εντελώς στεγνή.

Γιώργος Π.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
http://www.youtube.com/watch?v=8KPaQ9RFqaU
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
http://www.youtube.com/watch?v=SLA7KwS694g&feature=related
Διαβάστε επίσης σχετικές δημοσιεύσεις:
 ΟΠΑΠ Α.Ε. , η Πολεοδομία και τα εξιλαστήρια θύματα στη δικαιοσύνη για το "φιλέτο" στο Δήμο Λαγκαδά Εικόνες Ντροπής και στοιχεία σοκ απο το άκρως επικίνδυνο κτίριο στο κέντρο του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης Ποιά συμφέροντα καταχωνιάζουν και τροποποιούν αποφάσεις κι επίσημα έγγραφα;

http://2.bp.blogspot.com/_uegLdFBABWY/S_1ZOXH5v1I/AAAAAAAAABM/TZ2-jDs3ZZM/s1600/EPO_2605_020_K.jpg
ΟΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ ΜΠΛΕ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ «ΦΙΛΕΤΟΥ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ
Γιατί δεν κατεδαφίζεται το ετοιμόρροπο κτίριο στην οδό Λουτρών στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης ;

Ιστορίες για αγρίους στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης


Πηγή: Zougla.gr
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium