Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/11/2023 04:40:11 Επισκέπτες Online: 310


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΕΠΑΙΝΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΛΑΓΚΑΔΙΑΝΟΥΣ
17-07-2014
ΕΠΑΙΝΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΛΑΓΚΑΔΙΑΝΟΥΣ


Στην εποχή μας, ιδιαίτερα στη χώρα μας -κι ακόμη πιο ιδιαίτερα στον τόπο μας- το πράσινο (και ειδικά το αστικό) βρίσκεται τα τελευταία χρόνια υπό διωγμόν.

Η χλωρίδα γενικά και τα δέντρα ειδικότερα αντιμετωπίζονται (τόσο από την εκάστοτε δημοτική αρχή, όσο και από τους περισσότερους πολίτες) όχι σαν ζωντανοί οργανισμοί που συντελούν στην καλύτερη ποιότητα ζωής (ένα μεσαίο δέντρο καθαρίζει την ατμόσφαιρα και δροσίζει τον περιβάλλοντα χώρο όσο πέντε κλιματιστικά διαρκούς λειτουργίας), όχι σαν μικρά οικοσυστήματα (όπου διαβιούν έντομα, κάμπιες, πουλιά, κλπ.) που χρήζουν προστασίας, όχι σαν στοιχεία αισθητικής απόλαυσης, αλλά σαν κάτι ανεπιθύμητο κι εχθρικό, που λερώνει τον χώρο με τα φύλλα, τα περιττώματα των πουλιών που προσελκύει, κλπ. Αποτέλεσμα είναι ένας διαρκής διωγμός από παντού, ακόμη και με παράνομες παρεμβάσεις (πολίτες κλαδεύουν, κόβουν, ξεραίνουν αυθαίρετα δέντρα που είχαν την κακή τύχη να βρεθούν στο πεζοδρόμιο που είναι μπροστά από το σπίτι ή το κατάστημά τους και ανήκουν στη δικαιοδοσία του Δήμου ή του Δασαρχείου). Αποτέλεσμα όλων αυτών των παρεμβάσεων είναι να έχει ουσιαστικά μετατραπεί η πόλη μας από ημιαστική σε αστική (ραγδαία ανοικοδόμηση με παράλληλη ταχύτατη μείωση του πράσινου).

Ευτυχώς, όμως, που υπάρχουν και  ορισμένοι ευσυνείδητοι πολίτες που αγαπούν και  προστατεύουν τη χλωρίδα και τα δέντρα του τόπου μας. Η Οικολογική Ομάδα Λαγκαδά ένιωσε την ανάγκη να κάνει ευρύτερα γνωστή την ύπαρξή τους και  να απονείμει έπαινο σε αυτούς τους σύγχρονους «αντιστασιακούς»… Ρομπέν των Δασών:

Οδός Λουτρών: Οικογένειες Βεκιώτη Νικολάου, Πέικου Χρήστου, Σαρίκα Βασίλειου, Τρολλίδη.

Οδός Ματαπά: Οικογένειες Μακρή Ελένης, Παμουζάκη Ευάγγελου, Στράντζαλη Φώτη, Τσιτάκη Δημητρίου, Φυλάκη Αθανασίου, Χρυσάφη Παντελή.

Οδός Νικ. Κωσταντίλα: Όλοι οι κάτοικοι της πολυκατοικίας του αριθμού 12.

Κέντρο: Οικογένειες Κατερίνας και Κων/νου Κανελλόπουλου, Μπαλάφτσαλη Δημητρίου, Αθανάσιου και Ιωάννη Παπαδημητρίου, Ελένης και Ευαγγελίας Παπαδοπούλου.

Περιοχή πλατείας Αναστεναρίων: Οικογένεια Ζαρόβαλη Πασχάλη.

Συνοικισμός Παπακυριαζή: Οικογένεις Κονταξή Ευάγγελου, Πατσικού Εύας, Χατζηλαζάρου Αλέκου.

Επίσης, για την αξιοπρεπή συντήρηση των ελάχιστων πλέον διατηρητέων κτηρίων που διασώζονται: Οικογένειες Γεωργιάδη, Γρόλλιου, Ζλατάνου.

(Ζητούμε προκαταβολικά συγνώμη, αν δεν εντοπίσαμε και παραλείψαμε, άθελά μας, κάποιους).

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ, Η ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Με μια τελευταία (ελπίζουμε!) επίδειξη ανεξήγητης ισχυρογνωμοσύνης και αντιπράσινης εμμονής, που σίγουρα συνετέλεσαν στην πρόσφατη εκλογική της ήττα, η απερχόμενη παράταξη προέβη σε άλλη μια ανεξήγητη πράξη: κουτσούρεψε (εν μέσω θέρους κι εκτός εποχής) την υπέροχη συστάδα με τις αραβικές ακακίες που βρίσκεται έξω από το εργοστάσιο του ΑΓΝΟ, από την πλευρά του δρόμου! Τέτοιο διαρκές και (λογικά) ανεξήγητο μίσος για το πράσινο νομίζουμε ότι χρήζει πλέον αντιμετώπισης και θεραπείας από ειδικούς επιστήμονες!

Οικολογική Ομάδα Λαγκαδά
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium