Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/3/2023 16:27:03

 Επισκέπτες Online: 529


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΑ ΛΑΓΥΝΑ - ΑΝΑΣΤΑΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΛΗΣΤΕΙΩΝ
22-08-2014
ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΑ ΛΑΓΥΝΑ - ΑΝΑΣΤΑΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΛΗΣΤΕΙΩΝ


Του Πασχάλη Μητρακούδη

Την υπόθεση της προστασίας των περιουσιών και της ίδιας τους της ζωής, αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους οι κάτοικοι των Λαγυνών, οι οποίοι είναι ανάστατοι από τα συνεχή κρούσματα ληστειών, τα οποία πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα στο χωριό τους.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι οι ληστές δεν διστάζουν να εισβάλλουν σε οικίες, ακόμη και όταν οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται μέσα σε αυτά. Αποκορύφωμα όλων ήταν όταν θρασύτατοι ληστές εισέβαλλαν σε σπίτι όπου βρίσκονταν μία μητέρα με τα παιδιά της και πήραν από το πορτοφόλι της το ποσό των 20 ευρώ, ενώ σε άλλη περίπτωση ληστές εισέβαλαν σε σπίτι όπου οι ιδιοκτήτες κοιμούνταν και τους ψέκασαν με αναισθησιογόνο σπρέι. Άλλωστε, σε μια άλλη περίπτωση έκλεψαν 55.000 ευρώ το βράδυ της Ανάστασης, όταν οι ληστές ήρθαν τετ α τετ με την 68χρονη ιδιοκτήτρια του σπιτιού και τον 35χρονο γιο της, που μόλις είχαν επιστρέψει από την αναστάσιμη λειτουργία.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την παντελή, όπως λένε έλλειψη αστυνόμευσης με αποτέλεσμα να διακατέχονται από ανασφάλεια και φόβο. «Δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε την αστυνομία, ούτε να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας» σπεύδει να διευκρινίσει ο Βαγγέλης Γεράκης, που είναι ο πρωτεργάτης του εγχειρήματος, ελπίζοντας ότι «με αυτό τον τρόπο -και μόνο με την παρουσία μας δηλαδή- θα προστατεύσουμε την περιοχή μας». Αλλωστε, το χωριό διαθέτει οκτώ εισόδους και εξόδους και βρίσκεται κοντά στην Εγνατία Οδό, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους ληστές να χτυπούν και να φεύγουν τάχιστα» αναφέρει στο lagadas.net ο κ. Γεράκης.

Για ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με την οργάνωση περιπολιών θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση την Παρασκευή 22 Αυγούστου στις 21.00 το βράδυ στο καφέ Beliz. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, θα σχηματιστεί ειδική επιτροπή που θα ανακοινώνει τις υπηρεσίες, δηλαδή τις ομάδες περιπολίας που θα επιφορτίζονται με το καθήκον να περιπολούν τη νύχτα στο χωριό. Στόχος είναι κάθε βράδυ τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα με δυο επιβάτες το καθένα να «χτενίζουν» τους δρόμους του χωριού και να ειδοποιούν την αστυνομία σε περίπτωση που διαπιστώσουν οτιδήποτε ύποπτο.

Σε Ασσηρο και Δρυμό

Πετυχημένη θεωρείται η προσπάθεια των κατοίκων σε Ασσηρο και Δρυμό να οργανώσουν περιπολίες, αφού τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν πως μειώθηκαν σημαντικά τα κρούσματα ληστειών μόλις ξεκίνησαν οι περιπολίες. Μάλιστα, και στα δύο χωριά δεν ήταν λίγες οι φορές που οι ομάδες περιπολίας αντιλήφθηκαν ύποπτες κινήσεις και «ξετρύπωσαν» ληστές, ενώ στο Δρυμό οι ομάδες περιπολίας πέραν των άλλων, ανακάλυψαν μία αποθήκη με λαθραία τσιγάρα. «Οι περιπολίες πραγματοποιούνται καθημερινά και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων έχει αυξηθεί, ενώ η εγκληματικότητα έχει μηδενιστεί» αναφέρει στο lagadas.net ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Στόιος, που ήταν και ο εμπνευστής της ιδέας της ομάδας περιπολίων στην Ασσηρο.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium