Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/8/2022 09:57:26












    



Επισκέπτες Online: 431


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.






ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ
28-09-2014
ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2014 συζητήθηκε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αναφορά - καταγγελία που έκαναν από κοινού οι Σύλλογοι: Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ευρύτερης Περιοχής Λαγκαδά -Περιβαλοντικός Σύλλογος Ασσήρου και Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης.  Ενημερώσαμε από πριν τους Έλληνες Ευρωβουλευτές για σοβαρά και επικίνδυνα προβλήματα που προέκυψαν από την παράνομη και χωρίς άδειες πλέον λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, καθώς και τα πολλαπλά πρόστιμα που επέβαλε η Δ/νση Προστασίας Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας προς το ΦΟΔΣΑ.

Το Σύλλογο Περιβάλλοντος Λαγκαδά εκπροσώπησε ο Πρόεδρός του Χρήστος Χατζηπαραδείσης και τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Ασσήρου 'Φίλοι της Γής" ο Μέγκας Δημήτρης.

Η κατάσταση έχει περιέλθει σε τέλμα μετά και τις τελευταίες παραβιάσεις από το ΦΟΔΣΑ. Στην ουσία οι Δήμοι πληρώνουν στο ακέραιο (δηλ. οι πολίτες) την εναπόθεση των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ καθώς επίσης και η Ε.Ε. τους εμπιστεύθηκε έδωσε τεράστια κονδύλια γι' αυτό το έργο το οποίο έγινε ημιτελές χωρίς τα συμπληρωματικά έργα.

Την αστοχία του έργου τώρα την πληρώνουμε μέσω των προστίμων πάλι εμείς οι πολίτες!! Καιρός είναι να αναλάβουν τις ευθύνες τους κυρίως οι Δήμαρχοι του Νομού Θεσσαλονίκης να βρουν λύση με το ΦΟΔΣΑ πριν ξεσηκωθούν οι πολίτες και τους πάρουν .....με τις πέτρες γιατί η κατάσταση έφθασε στο μη περαιτέρω.

Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές μας στήριξαν. Αλγεινή εντύπωση έκανε η απουσία Θεσσαλονικιάς Ευρωβουλευτού αν και ήταν μέλος της Επιτροπής. Μπορείτε να δείτε παρακάτω το βίντεο (είναι πρώτο το θέμα μας) τις πρώτες τοποθετήσεις μας στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ


Διαβάστε σχετικό θέμα από το lagadas.net:

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 142.000 € ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ




 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ



Επικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium