Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/5/2024 20:39:58Επισκέπτες Online: 494


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
05-12-2010
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Με το φωτογραφικό φακό του lagadas net

Όπως εδώ και μέρες το lagadas net σας είχε ενημερώσει, την Παρασκευή 3/12/2010 στις 20.00 το βράδυ στο Επαρχείο Λαγκαδά πραγματοποιήθηκε εκτακτη γενικη συνέλευση στελεχών του ΠΑΣΟΚ από την επαρχία Λαγκαδά με σκοπό το απολογισμό των αυτοδιοικητικών εκλογών και τα μελλοντικά σχέδια της τοπικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Λαγκαδά.

Το συντονιστικό ρόλο είχε ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Λαγκαδά Νίκος Παντελίδης, που ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών για το συνδυασμό «Μέτωπο Ανάπτυξης» του Μάρκου Μπόλαρη, που είχε τη επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Τόνισε πως η προεκλογική εκστρατεία του συνδυασμού του κ. Μπόλαρη ξεκίνησε μόλις πενήντα μέρες πριν από τις εκλογές, που θεωρείται πολύ σύντομη χρονική περίοδος, ενώ ο ίδιος ο κ. Παντελίδης έμαθε πως θα είναι υποψήφιος μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Ανέφερε ακόμη πως τη δεύτερη Κυριακή έγινε μεγάλη προσπάθεια για την ανατροπή και πως τα αποτελέσματα έδειξαν πως ο Π. Ψωμιάδης δεν είναι άτρωτος.

Από την Επαρχία Λαγκαδά μεγάλη επιτυχία θεωρείται η συμμετοχή του ορθοπεδικού Δημήτρη Χρηστίδη από το Λαγκαδά στο νέο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης που κατατάχθηκε 3ος από το συνδυασμό του Μ. Μπόλαρη, ενώ ο Λάμπρος Λαμπρογιάννης από τον Ασκό έλαβε τη 18η θέση. Ο Νίκος Παντελίδης, που ήταν επίσης υποψήφιος με τον Μ. Μπόλαρη, κατατάχθηκε 27ος λαμβάνοντας 4.000 σταυρούς, εκ των οποίων οι 2.000 σταυροί προέρχονταν από το νέο δήμο Λαγκαδά.  

Η αποτίμηση του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών
Ο κ. Παντελίδης αναφέρθηκε εν συντομία και στα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών για το διευρυμένο δήμο Λαγκαδά, αναφέροντας πως το αποτέλεσμα των δύο υποψηφίων που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ (Ράβναλης και Ρόκος) ήταν χαμηλό, καθώς υπήρχαν πολλές απώλειες από στελέχη του ΠΑΣΟΚ που «πήραν» υποψήφιοι δήμαρχοι που προέρχονται από τη ΝΔ, στα ψηφοδέλτια τους. 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος Ασσήρου Δημήτρης Ράβναλης που είχε την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ με το συνδυασμό «ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ όλοι μαζί». Ανέφερε πως έγινε ένας τίμιος και ειλικρινής αγώνας, με πολλά όμως προβλήματα.
«Ήταν η μεγάλη ευκαιρία του Λαγκαδά να έχει ένα δημοκρατικό δήμαρχο, αλλά αυτό δεν το πιστέψανε άνθρωποι που διαχειρίζονται τις τύχες του Λαγκαδά. Οι εκλογές χάθηκαν λόγω της ανακήρυξης της υποψηφιότητας του Γ. Ρόκου, καθώς και από τις πολλές διαρροές που υπήρχαν από το χώρο του ΠΑΣΟΚ προς το χώρος της δεξιάς» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ράβναλης, ενώ αναφορά έγινε και στο δήμαρχο Συκεών Σίμο Δανιηλίδη που, όπως ανέφερε ο κ. Ράβναλης, ζήτησε από τον ίδιο να δηλώσει τη στήριξη του στην υποψηφιότητα Γιάννη Αναστασιάδη την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, κάτι που ο κ. Ράβναλης αρνήθηκε να κάνει.  
Ο κ. Ράβναλης αναφέρθηκε και στον «πόλεμο» που δέχτηκε από συγκεκριμένους ανθρώπους προκειμένου να μην καταφέρει να δημιουργήσει συνδυασμό σε περιοχές όπως το Ζαγκλιβέρι, το Σοχό και αλλού, ενώ αναφορά έκανε και στο πρόσωπο του Παντελή Τσιαπάρα (παρών στην αίθουσα), υποψήφιος δήμαρχος Λαγκαδά το 2002. «Το ποσοστό του 18,5% που λάβαμε το χαρακτηρίζω ως «θαύμα», καθώς ο συνδυασμός μας καταρτίζονταν κυρίως από νέους ανθρώπους και όχι από τα παλιά και έμπειρα στελέχη του κόμματος, που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο μας» ανέφερε ο κ. Ράβναλης.
Εν συνεχεία, και μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα, το ρόλο πήρε ο κ. Ρόκος, που ανάφερε πως κανείς δεν τον ενημέρωσε για τις διαδικασίες εκλογής υποψηφίου δημάρχου στο δήμο Λαγκαδά, παρότι διατηρεί ιστορία 35 χρόνων στην πολιτική. Μεταξύ άλλων τόνισε πως «δεν ήμουν αποφασισμένος να κατέβω για υποψήφιος δήμαρχος Λαγκαδά, ούτε ποτέ ακούμπησα τα αυτοδιοικητικά, αλλά υπήρχε μια έντονη κίνηση από διάφορους χώρους να κατέβω υποψήφιος. Με στήριζαν ο Συνασπισμός και η Ριζοσπαστική Αριστερά, όπου από αυτούς προέρχεται το 4,5% του συνολικού ποσοστού 7,5% που έλαβα στις εκλογές» επισήμανε ο κ. Ρόκος.  Μεταξύ άλλων, ο κ. Ρόκος ανέφερε πως κατά τη διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα κάποιοι κυκλοφορούσαν φήμες πως χρηματοδοτήθηκε από υποψήφιο δήμαρχο με 150.000 ευρώ προκειμένου να διασπάσει το κόμμα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των ομιλιών των δύο υποψηφίων δημάρχων, υπήρχαν συνεχείς εντάσεις από μέλη του ΠΑΣΟΚ που εξέφραζαν την άρνηση τους στα λεγόμενα τους, ενώ αρκετοί ως αντίδραση έφευγαν από την αίθουσα φωνάζοντας για «συντροφικά μαχαιρώματα» και προσωπικές πικρίες και αδικίες. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium