Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/5/2024 08:35:16Επισκέπτες Online: 416


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


«Φθινοπωρινό Αδιέξοδο»
13-10-2014
«Φθινοπωρινό Αδιέξοδο»

Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις και δηλώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τα μαθητικά δρομολόγια για ολόκληρη την επαρχία Λαγκαδά καλύπτονται σε ποσοστό έως και 70%. Βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι κάθε Σεπτέμβρης καλωσορίζει τους μαθητές στη νέα σχολική χρονιά, προσθέτοντας την μεταφορά τους ως πρόβλημα στην καθημερινή τους ζωή και όχι ως μια συνιστώσα θετική που θα οδηγήσει στην έλξη των μαθητών στα σχολεία.

Είναι μια κρίσιμη περίοδος που διανύουμε όπου τα ερωτήματα των μαθητών, για την έκβαση αυτής της λυπητερής κατάστασης, συνεχίζουν να μένουν αναπάντητα.

Ένα πρόβλημα λοιπόν που αφορά το κράτος μετατίθεται στο γονέα, αψηφώντας μ’ αυτό τον τρόπο τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που ο ίδιος αντιμετωπίζει, καθώς παρατηρείται ότι για να γίνουν κατανοητά τα προβλήματα που οι μαθητές αντιμετωπίζουν, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι τα παδιά αυτά και οι γονείς τους προέρχονται από επαρχιακές και αγροτικές περιοχές της Ελλάδας και στη πλειοψηφία τους ζουν κάτω από συνθήκες στερήσεων.

Απ’αυτό ενδεχομένως να προκύπτει  η μη δυνατότητα του γονέα να μεταφέρει ο ίδιος με το αυτοκίνητό του το παιδί του στο σχολείο.

Φτάσαμε λοιπόν σε μια εποχή όπου η εκπαίδευση κατέληξε να πάρει τον τίτλο του «σκολιού δρόμου» προς αυτή. Σαν αποτέλεσμα στο πρόσωπο των μαθητών να κυριαρχεί η θλίψη, η αγωνία και η στενοχώρια εξαιτίας της παρούσας κατάστασης.

Να σημειωθεί ότι η οικονομική κρίση που εξασθενεί την χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει βαρύτατες συνέπειες όχι μόνο στον κάθε γονέα ξεχωριστά, αλλά και στα παιδιά. Δημιουργούνται πολλά ψυχολογικά προβλήματα καθώς αρκετά παιδιά θεωρούν άδικο να βλέπουν τους γονείς τους να πασχίζουν για να τα βγάλουν πέρα, ενώ κάποια άλλα παιδιά να πηγαίνουν αμέριμνα στο σχολείο.

Βέβαια με όλο αυτό το άγχος, πώς να μην έχουν αποτυχία στο σχολείο! Καταρχάς επηρεάζει ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας τους. Τα παιδιά δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν φαγητό από το κυλικείο και αυτό επηρεάζει τον οργανισμό τους.

Ακολούθως όλη αυτή η ευθύνη επιρρίπτεται στο  κράτος και σ’αυτούς που συμβάλλουν στη διαχείριση της όλης κατάστασης.

Έντονη διαμαρτυρία εξέφρασαν οι γονείς καθώς και τα παιδιά τα οποία μπορούν να πληρώσουν το κόμιστρο με αποτέλεσμα να βρεθούν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση για τις μετακινήσεις τους από και προς το σχολείο.

Τέλος, ας ελπίσουμε  ότι θα λυθεί το πρόβλημα αυτό και δεν παραμείνει ατελέσφορο. Η ΕΔΟΝ με ανακοίνωσή της ενώνει τη φωνή της με την αγανάκτηση από τους μαθητές, αλλά και γονείς για την επιβολή κομίστρων στα λεωφορεία ενώ η Προοδευτική σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα διευθετήσει συνάντηση την Πέμπτη με τον υπουργό Συγκοινωνιών σε μια προσπάθεια να πείσουμε και να εξηγήσουμε στην κυβέρνηση τις αρνητικές συνέπειες της επιβολής κομίστρων στους μαθητές.

Δημήτρης Αγραφιώτης - Λογιστής / Φοροτεχνικός
Κυριακή Καλογέρου - Εκπαιδευτικός / Φιλόλογος
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium