Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/2/2023 03:10:58

 Επισκέπτες Online: 430


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ
13-12-2010
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΗΧΗΡΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Με το φωτογραφικό φακό του lagadas net
Το καθιερωμένο τους ραντεβού με το χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργανώνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια το Επαρχείο Λαγκαδά, έδωσαν και φέτος εκατοντάδες δημότες του νέου δήμου Λαγκαδά.
Το παζάρι ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Κυριακής στους εσωτερικούς χώρους του Επαρχείου και όλα τα έσοδα από το Χριστουγεννιάτικο παζάρι διατέθηκαν εξολοκλήρου για την ανέγερση ξενώνα φιλοξενίας παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες, ένα ακόμη μεγάλο έργο της «Στοργής».
Στην εκδήλωση συμμετείχαν σχολεία και πολιτιστικοί σύλλογοι από τους δήμους της επαρχίας Λαγκαδά, αλλά και πολλοί επαγγελματίες - ιδιώτες που διέθεσαν τα προϊόντα τους για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου.
Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε η έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή, που είναι και η οραματίστρια αυτής της εκδήλωσης. Τόνισε πως πρόκειται για μια καθαρά εθελοντική δράση και ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτήν. Παράλληλα, απευθυνόμενη προς τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Λαγκαδά Γιάννη Αναστασιάδη, ανέφερε πως θα ήθελε να συνεχιστεί αυτή η σπουδαία εκδήλωση από τη νέα διοίκηση του Λαγκαδά. Μάλιστα, δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνηση της την ώρα που ανέφερε «θα μου λείψετε» απευθυνόμενη προς τους παρισταμένους, καθώς σε λίγες μέρες θα αποχωρήσει από το επαρχείο Λαγκαδά και θα ασχοληθεί την ειδικότητα της, τη χειρουργική. Παίρνοντας το λόγο ο κ. Αναστασιάδης, ανέφερε πως το χριστουγεννιάτικο παζάρι θα συνεχιστεί και θα ήθελε και την ίδια την κ. Καλαϊτζή να προσφέρει με την εμπειρία της σ’ αυτό.


Η έπαρχος με τον νέο δήμαρχο Λαγκαδά Γ. Αναστασιάδη
Ποιοι συμμετείχαν
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι σύλλογοι: Πολιτιστικός Σύλλογος Αρετής «Διογένης ο Σινωπευς» πουλώντας χειροποίητα γλυκά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δορκάδας πουλώντας χειροποίητα προιόντα που έφτιαξαν οι γυναίκες του χωριού και κατσκευές μαζί με γιαούρτι από την ένωση γιαουρτοπαραγωγών Δορκάδας και μέλι, ο Πολιτιστικός σύλλογος Ξυλούπολης πουλώντας γλυκά και βότανα, ο Σύλλογος Διακρατικών ανταλλαγών Σοχού πουλώντας γλυκά, η περιβαλλοντική ομάδα Ασσήρου «Φίλοι της Γης» πουλώντας χειροποίητα διακοσμητικά, ο πολιτιστικός σύλλογος Πολυδενδρίου Ασκού «Ο Φάρος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγυνών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασσήρου, τα ΚΑΠΗ Βερτίσκου, η χορευτική ομάδα γυναικών Σοχού «Η Γερακίνα», αρκετά σχολεία της επαρχίας Λαγκαδά και ο αγροτικός συνεταιρισμός γυναικών Καλαμωτού.Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρετής


Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλούπολης


 Η πρόεδρος του Π.Σ. Δορκάδος Φορίδου - Τσοτόγλου Παναγιώτα
και το μέλος του συλλόγου Τσολπάνγκα Τάνια


Ο πρόεδρος γιαουρτοπαραγωγών Δορκάδας Πρόδρομος Κούλελης
με τον πρόεδρο μελισσοκόμων επαρχίας Λαγκαδά Θωμά ΤρουλλίδηΖυμαρικά από την Οσσα


Γλυκά από το νηπιαγωγείο Ν. Απολλωνίας


Επίσης, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που συμμετείχαν από την περιοχή Λαγκαδά ήταν: Χειροποίητα κοσμήματα NEVE, Κρασιά Μπαμπατζιμόπουλος, Χειροποίητα ζυμαρικά «Ζυμαράκι της Κυριακής», παιδικοί σταθμοί «Ντάμπο» και «Ονειροχώρα», EXPERT IN, ζαχαροπλαστεία «Κώστας» και «Νικολαΐδης» και βιβλιοπωλείο «Μπαϊρακτάρη».


Χειροποίητα Κοσμήματα ΝΕVE από το Λαγκαδά


Οι ιδιοκτήτριες του καταστήματος χειροποιητων κοσμημάτων ΝΕVE


Η ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού Ντάμπο Σοφία Σχισμένου


Η ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού Ονειροχώρα Κόττα Παναγιώτα
με τις όμορφες παρουσίες του σταθμού


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα μέλη της παιδική και νεανικής - γυναικείας μουσικής ομάδα του Δήμου Αγίου Γεωργίου «έντυσαν» μουσικά την όμορφη γιορτή με κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Επίσης, μέλη
 της περιβαλλοντολογικής οργάνωσης «Αρκτούρος» πρόσφεραν δημιουργική απασχόληση στα παιδιά, αλλά και ενημέρωση για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. 
Ποιοι παρεβρέθηκαν
Εκατοντάδες δημότες επισκέφθηκαν το παζάρι αγάπης του Επαρχείου Λαγκαδά. Ανάμεσα τους ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης με τη σύζυγό του, ο δήμαρχος Απόλλωνίας Ιωάννης Αλμαλογλου, ο γιατρός από το Λαγκαδά και περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Δημήτρης Χρηστίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Γιώργος Καγιάς, αρκετοί εκλεγμένοι σύμβουλοι της παράταξης του κ. Αναστασιάδη, ο Μάρκος Δανάς, πρόεδρος των Λουτρών Λαγκαδά και πολλοί ακόμη.


Από αριστερά οι εκλεγμένοι σύμβουλοι: Κυράνου Γιώργος, Πελίτης Αγγελος,
Μήττας Γιώργος, Αναστασιάδης Γιάννης (νέος δήμαρχος), Μοσχίδης ΑθανάσιοςΟ δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης και ο δημ. σύμβουλος Μ. Δανάς


Η Πόπη Καλαιτζή με τον γιατρό Δημήτρη Χρηστίδη


Η έπαρχος με τον δήμαρχο Απολλωνίας Ι. Αλμαλογλου


Η Πόπη Καλαιτζή με το ζεύγος Ασλανίδη (δήμαρχος Βερτίσκου)
Ηχηρές απουσίες
Για άλλη μια φορά οι φορείς του Λαγκαδά σνόμπαραν αυτή την τόσο σπουδαία εκδήλωση, καθώς κανένας πολιτιστικός σύλλογος (από τους τέσσερις που διαθέτει ο Λαγκαδάς) ή από τα σχολεία του Λαγκαδά δεν συμμετείχε, ενώ από τα κοντινά χωριά συμμετείχε μόνο η Ασσηρος και τα Λαγυνά. Αντίθετα, είδαμε οργανωμένη δράση από μικρούς συλλόγους και απομακρυσμένα χωριά της περιοχής, που στηρίζουν κάθε χρόνο και με μεγαλύτερο πάθος την εκδήλωση. Το ίδιο συνέβη και με τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, οι περισσότεροι από τους οποίους έρχονταν από τα χωριά και ελάχιστοι από το Λαγκαδά.
Αυτό δείχνει πως η πόλη του Λαγκαδά δεν κατάφερε να αγκαλιάσει όλα αυτά τα χρόνια, όσο θα έπρεπε, την εκδήλωση αυτή, που αποτελεί την μεγαλύτερη εκδήλωση της επαρχίας Λαγκαδά που γίνεται τα τελευταία χρόνια. Ίσως, την επόμενη χρονιά η εκδήλωση θα πρέπει να τεθεί σε νέες βάσεις…
  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium