Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/3/2023 18:02:53

 Επισκέπτες Online: 773


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Κολχικού
13-11-2014
Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Κολχικού

Το lagadas.net ξεναγήθηκε στο χώρο του μουσείου

Εννέα χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει το λαογραφικό μουσείο Κολχικού, που περιλαμβάνει αντικείμενα της καθημερινής ζωής των προγόνων του χωριού. Γεωργικά εργαλεία, οικιακά σκεύη, υφαντά, παραδοσιακές φορεσιές, οικογενειακά κειμήλια, σπάνια έγγραφα και φωτογραφίες των παλιών Μπαλαφτσιανών -όπως ήταν η παλιά ονομασία του χωριού- κοσμούν το χώρο του μουσείου.

 

Στο ζεστό και φιλόξενο χώρο μας υποδέχτηκε ο κ. Αντώνης Ουζούνης, ο οποίος ανέλαβε την ξενάγηση μας και τη λεπτομερή περιγραφή των αντικειμένων. Ολα τα εκθέματα προέρχονται από δωρεές των κατοίκων, που με ευχαρίστηση έδωσαν τα παλαιά αντικείμενα που είχαν στα σπίτια τους από τους προγόνους τους. Το μουσείο δημιουργήθηκε χάρη στον Λαογραφικό Ομιλο Κολχικού «Βαλάχτσια» που είναι από τους πιο δραστήριους συλλόγους του δήμου Λαγκαδά.Το μουσείο είναι ανοιχτό κατόπιν επικοινωνίας και το επισκέπτονται κυρίως οργανωμένα γκρουπ συλλόγων και σχολεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα τηλ. 6973464647 (κ. Αντώνης Ουζούνης), 6972168600 (κ. Αγγελούσης Αγγελος) και 6974969961 (κ. Τσικριτζής Πολύκαρπος πρόεδρος του συλλόγου).

Πατήστε εδώ για να δείτε βίντεο απο το μουσείο

Τα μουσεία του δήμου Λαγκαδά

Δύο μουσεία διαθέτει η πόλη του Λαγκαδά, που ανήκουν στη Μητρόπολη Λαγκαδά. Πρόκειται για το Λαογραφικό μουσείο με αντικείμενα της καθημερινής ζωής των παλιών κατοίκων του Λαγκαδά και το Εκκλησιαστικό μουσείο, που περιλαμβάνει εκκλησιαστικά κειμήλια της Μητροπόλεως. Ένα από τα πιο αξιόλογα μουσεία της περιοχής μας βρίσκεται στο Σοχό, ενώ στα Καλλίνδοια υπάρχει το μουσείο φυσικής ιστορίας. Στο Λαχανά βρίσκονται δύο μουσεία: το στρατιωτικό με εκθέματα - κειμήλια της μάχης του Λαχανά κατά τον Β' Βαλκανικό Πόλεμο και το ιδιωτικό μουσείο φυσικής ιστορίας του Χαρίλαου Γιαταγάνα (γιός του της βουλευτού Χρυσούλας Γιαταγάνα). Λαογραφικό μουσείο διαθέτoυν επίσης τα χωριά Βερτίσκος και Ξυλόπολη. Πολλοί σύλλογοι διαθέτουν λαογραφικές συλλογές (Κριθιά, Οσσα, Πετροκέρασα κ.α.) που εκτίθενται κυρίως κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων, ενώ πολλοί ιδιώτες διατηρούν συλλογές παλιών αντικειμένων.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium