Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/6/2024 13:21:55Επισκέπτες Online: 495


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
13-12-2010
ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

Δημοσιεύουμε αυτούσιες τις δύο επιστολές που μας έστειλε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικων Π.Ε. Περιφέρειας Λαγκαδά


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15-12
Αγαπητοί γονείς, Ο ελληνικός λαός βρίσκεται υπό ένα πρωτόγνωρο καθεστώς οικονομικής κατοχής. Η κρίση στην οποία αναφερόμαστε όλοι δεν προήλθε από το πουθενά, δεν είναι μία φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Είναι αποτέλεσμα των στρατηγικών επιλογών που έκαναν εδώ και τριάντα χρόνια οι κυβερνητικές εξουσίες στη χώρα μας και αλλού. Έχει να κάνει με τη διάλυση της παραγωγικής της βάσης και την υποδούλωσή της στους διεθνείς οργανισμούς. Σήμερα, γίνεται ένα πειραματόζωο από τις εγχώριες και διεθνείς χρηματοπιστωτικές και πολιτικές ελίτ. Η ρητορική της ισχυρής Ελλάδας, της ασφαλούς ευρωζώνης, της υγιούς ανάπτυξης και της δίκαιης κατανομής του πλούτου αποδείχθηκε περίτρανα ότι ήταν μία συνειδητή απάτη. Η Ε.Ε., η ευρωζώνη και οι συνθήκες που στήριξαν αυτά τα μορφώματα αποκαλύφθηκε ότι εξυπηρετούν τα τραπεζικά συμφέροντα. Επιπλέον, το μοντέλο που ακολουθείται σήμερα από την ελληνική κυβέρνηση είναι και άδικο και αδιέξοδο. Οδηγεί την οικονομία σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, αφαιρεί δικαιώματα από τους εργαζόμενους και μετακυλύει στις πλάτες τους ελλείμματα και χρέη για τα οποία δεν ευθύνονται οι ίδιοι. Μία χούφτα κρατικοδίαιτων μεγαλοεπιχειρηματιών-τραπεζιτών, το σύνολο σχεδόν του πολιτικού συστήματος και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αφαίμαξαν το δημόσιο πλούτο, Φοροαπαλλάχθηκαν νόμιμα και ιδιοποιήθηκαν τα κέρδη κοινωνικοποιώντας ταυτόχρονα τις ζημιές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος του 2009 οι κερδοσκοπικές τοποθετήσεις στο εξωτερικό (μετοχές, ομόλογα, παράγωγα) Ελλήνων επιχειρηματιών ανέρχονταν σε 250 δις, ενώ οι μίζες των δημοσίων έργων την τελευταία δεκαετία υπολογίζονται περίπου 200 δις.
Εμείς,ως εκπαιδευτικοί, θεωρούμε ότι ο πιο σίγουρος δρόμος για την κατάρρευση και χρεοκοπία της Ελλάδας είναι η συνεπής εφαρμογή του μνημονίου. Όλοι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες (με κύριο το ΑΕΠ της χώρας) βρίσκονται σε δραματική πτώση. Η συνεχόμενη συρρίκνωση της οικονομίας, το ξεπούλημα των πάντων, η αιώνια λιτότητα και η ανεργία θα καταστρέψουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας και θα μετατρέψουν τους κατοίκους της σε μια πληβειακή μάζα χωρίς μέλλον, χωρίς φωνή και δικαιώματα. Η προοπτική αυτή θα οδηγήσει στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και θα οικοδομήσει μία τριτοκοσμική κοινωνία. Η πρωτοβουλία οικονομολόγων και πανεπιστημιακών, που έχει συγκροτηθεί εδώ και μερικούς μήνες, υποστηρίζει ότι αυτό το χρέος δεν είναι των εργαζομένων, είναι του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτό το χρέος «οφείλεται» σε διεθνείς και εγχώριους τοκογλύφους, σε αρπακτικά που κερδοσκοπούν διαλύοντας χώρες. Αυτό το χρέος είναι επαχθές και δεν πρέπει να το πληρώσει ο ελληνικός λαός. Ανάμεσα στην χρεοκοπία των τραπεζιτών και την εξαθλίωσή μας επιλέγουμε το πρώτο. Η παύση πληρωμής του χρέους είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους.
Αγαπητοί γονείς, όλα αυτά αφορούν και την εκπαίδευση, το δημόσιο σχολείο, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Η εκπαιδευτική πολιτική που ακολουθείται επιχειρεί να προσαρμόσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα στις κοινωνικο-οικονομικές εξελίξεις που περιγράψαμε. Δοκιμάζει συνταγές που αλλού έχουν αποτύχει, υποχρηματοδοτεί, φορτώνει βάρη στις πλάτες των γονιών, εντατικοποιεί τη ζωή των παιδιών μας, τους ετοιμάζει για τον εργασιακό μεσαίωνα του μέλλοντος. Η απεργία στις 15 Δεκεμβρίου, βέβαια, δεν είναι αρκετή για να σταματήσει το τσουνάμι των μέτρων που ψηφίστηκαν έως σήμερα και όσων θα ακολουθήσουν στη συνέχεια. Θέλουμε, όμως, να γίνει αφετηρία για τη συγκρότηση ενός μετώπου που θα αμφισβητήσει έμπρακτα όλους αυτούς που υπέγραψαν τη διάλυση της χώρας μας και να απαιτήσει να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την προκάλεσαν.


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ                                              
ΠΡΟΣ: Μέλη Συλλόγου
 
15 Δεκέμβρη δείχνουμε τη δύναμή μας
 
Έκοψαν το 20% από τους μισθούς μας
Κατάργησαν τα δώρα, μετατρέποντάς τα σε «φιλανθρωπικό επίδομα»
Μας αναγκάζουν να δουλεύουμε μέχρι τα 65 χρόνια
Αύξησαν τα χρόνια εργασίας στα 40
Κατάργησαν τη δυνατότητα να συνταξιοδοτούμαστε με 30 χρόνια εργασίας, έστω και με μειωμένη σύνταξη
Μας μείωσαν τις συντάξεις
Μας κλέβουν τα ασφαλιστικά μας Ταμεία και ετοιμάζονται να καταργήσουν το εφάπαξ
Μας καθυστερούν
Έκοψαν 270 εργαστηριακές ιατρικές εξετάσεις και πρέπει να τις πληρώνουμε
Διαλύουν την υγειονομική μας περίθαλψη
Ετοιμάζονται τη νέα χρονιά να μειώσουν κι άλλο τους μισθούς μας με το νέο μισθολόγιο
Στοχοποιούν το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης και ετοιμάζουν το κλίμα για την περικοπή του
 Στοχοποιούν τους εκπαιδευτικούς ως «υπεύθυνους» για όλα τα δεινά του δημόσιου σχολείου
 Περικόπτουν δραματικά τις δαπάνες για την παιδεία
 Ετοιμάζουν συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων
 Ετοιμάζουν «επίθεση» στο ωράριο εργασίας που κατακτήσαμε με αγώνες
 Διαλύουν τις εργασιακά μας σχέσεις
 Μας μετατρέπουν σε εκπαιδευτικούς “delivery
 
 
ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ
15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ. 8ΠΜ Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας των αναπληρωτών στη διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης. 9:30 Προσυγκέντρωση εκπαιδευτικών στην Καμάρα.
 
 
 
  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium