Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/6/2023 03:07:28 Επισκέπτες Online: 350


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΚ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
09-12-2014
ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΜΠΑΤΙΚ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

 

Νέο τμήμα για όσες και όσους ενδιαφέρονται να μάθουν την τέχνη της ζωγραφικής πάνω σε βαμβακερό ή μεταξωτό ύφασμα (μπατίκ) δημιουργήθηκε πρόσφατα στο Λαγκαδά από τον Κολυμβητικό Σύλλογο Λαγκαδά. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή 6.30 – 7.30 στο κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδά και το κόστος είναι μόλις 15 ευρώ το μήνα.

To μπατίκ είναι μια πανάρχαια τέχνη από την Ανατολή, με την οποία διακοσμούσαν τα πολύχρωμα μεταξωτά τους, ήδη από την αρχαία Αίγυπτο. Με λιωμένο κερί και υπέροχα ανεξίτηλα χρώματα μπορούμε να φιλοτεχνήσουμε σε μεταξωτό και βαμβακερό ύφασμα πολλά αξεσουάρ όπως μαντήλες, εσάρπες, παρεό, γραβάτες αλλά ακόμη και πίνακες, αμπαζούρ και πολλά άλλα με λίγη έμπνευση και φαντασία.

Υπεύθυνη του τμήματος μπατίκ είναι η Πόπη Ευσταθιάδου η οποία ασχολείται με την τέχνη αυτή από το 1990 και έχει συμμετάσχει κατά καιρούς συμμετέχοντας σε διάφορες εκθέσεις. Η κ. Ευσταθιάδου θεωρεί ότι το μπατίκ, εκτός από τέχνη, που ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει όμορφα και χρήσιμα αντικείμενα, είναι και θεραπεία, είναι ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό παιχνίδι με χρώματα και με πολύ γοητευτικά αποτελέσματα.

 
Για όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο τμήμα μπατίκ, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Πόπη Ευσταθιάδου στο τηλ. 6937438224.

Παράλληλα, ο Κολυμβητικός Σύλλογος Λαγκαδά διαθέτει τμήματα κοπτικής - ραπτικής, πλεξίματος, ελεύθερου σχεδίου, κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος και σκίτσου. Στο τμήμα κοπτικής - ραπτικής και πλεξίματος (με βελόνες και βελονάκι) διδάσκει η Μαριάνθη Καπλαντζή (τηλ. 6936888018), στο ελεύθερο σχέδιο και στο χειροποίητο κόσμημα η Ευαγγελία Στεργίου (τηλ. 6945510788) και στο σκίτσο - κόμιξ για παιδιά ο Δημήτρης Νικολαϊδης (τηλ. 6979656424). Μπορείτε να επικοινωνείτε με τους αντίστοιχους εκπαιδευτές για λεπτομέρειες και εγγραφές στα τμήματα. 

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium