Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/4/2023 17:41:23

 Επισκέπτες Online: 642


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΜΑΘΕΤΕ ΡΑΨΙΜΟ, ΚΕΝΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΛΕΞΙΜΟ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
13-12-2014
ΜΑΘΕΤΕ ΡΑΨΙΜΟ, ΚΕΝΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΛΕΞΙΜΟ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ


Νέα τμήματα για όσες και όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τις τεχνικές του ραψίματος, του κεντήματος και του πλεξίματος έχουν ξεκινήσει από τον Κολυμβητικό Σύλλογο Λαγκαδά στο κτίριο του 2ου δημοτικού σχολείου Λαγκαδά με κόστος μόλις 15 ευρώ το μήνα.

Η τεχνική του ραψίματος, του κεντήματος και του πλεξίματος είναι μια αστείρευτη πηγή ερεθισμάτων και έμπνευσης. Ιστορικά η τέχνη αυτή, είναι από τις πρώτες τέχνες που ανακάλυψε ο άνθρωπος, μιας και του χρειαζόταν να καλύψει το σώμα του από τις διάφορες καιρικές συνθήκες.Στις μέρες μας από την στιγμή που θα μας κερδίσει η τέχνη αυτή, εκτός ότι  μπορείτε να την εφαρμόσετε σε πολλούς τομείς ώστε να κατασκευάσετε ρούχα, αξεσουάρ, δώρα, καλύμματα και άλλα πολλά είδη, θα διαπιστώσετε τα πολλαπλά οφέλη της, στον  οργανισμό σας, την καθημερινότητα μας, στο μέλλον σας. Η τεχνική αυτή χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση γιατί απαιτεί ακρίβεια στις μετρήσεις και τις κινήσεις, χαλάρωση και φαντασία για να δημιουργήσουμε οποιοδήποτε μοντέλο, και έτσι θα καταλάβετε πόσο εύκολα σας αποσπά από τα καθημερινά προβλήματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση για δημιουργικότητα και κέφι για να κατακτήσετε καινούργια πράγματα στην  ζωή.

Αφορά τόσο τους μεγάλους, όσο και τα παιδιά. Είναι μια χρήσιμη γνώση και ένα πολύ καλό εφόδιο για την ζωή.

Διδάσκει η κ. Καπλαντζή Μαριάνθη, η οποία έχει τελειώσει την Αρσάκειο. Πολλά από τα μυστικά της τέχνης όπου διδάσκει, τα έμαθε δίπλα στον Λάζαρο Αρχοντίδη, προσωπικό ράφτη του πατέρα της και κατασκευαστή άμφιων ιερωμένων.  Από το 2003 παραδίδει σεμινάρια για προετοιμασία μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς πιστοποίηση. Επαγγελματικά διατηρεί βιοτεχνία παραδοσιακών φορεσιών από το 1986 με μεγάλη επιτυχία στον χώρο της μέχρι και σήμερα.

 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ


Τα τμήματα θα λειτουργήσουν με περιορισμένο αριθμό ατόμων, γι' αυτό δηλώστε εγκαίρως συμμετοχή στο τηλ. 6936888018.

Τμήμα ΚΟΠΤΙΚΗΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ

Τμήμα ΠΛΕΞΙΜΑΤΟΣ (βελόνες, κορσέ, βελόνα ραφής, μακραμέ κρόσια)

Τμήμα ΚΕΝΤΗΜΑΤΟΣ (βυζαντινό, κομποβελονιά, κορδόνι, μικρασιατική, σιρματερί, λασέ κ.α.)

Γνωρίστε τα υπόλοιπα τμήματα του Κολυμβητικού Συλλόγου Λαγκαδά


ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ
ΣΚΙΤΣΟΥ - ΚΟΜΙΞ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΜΠΑΤΙΚ - ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΕ ΥΦΑΣΜΑ


 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium