Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/9/2023 17:23:09


 Επισκέπτες Online: 554


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


"Φρενοκομείον η ωραία Ελλάς"
23-12-2014
"Φρενοκομείον η ωραία Ελλάς"

Χρονογραφικά σημειώματα
του Τρύφωνα Τσομπάνη

Χρονιάρες μέρες, και πάνω που πάει λίγο να σκάσει στο χειλάκι το χαμόγελο της γιορτής, να ξεχαστούμε για λίγο από τα όσα μαυρίζουν την ψυχή μας και τη ζωή, συνειδητοποιούμε ξαφνικά ότι ζούμε όντως στις αυλές ενός «απέραντου φρενοκομείου», κατά την ρήση του άλλοτε τροφίμου και διευθυντή, του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η Ελλάδα μας, δέσμια χειροπόδαρα μιας ευρωπαϊκής πολιτικής που αποφάσισαν να την δέσουν οι καλοί μας εταίροι και σύμμαχοι, για καμιά διακοσαριά χρόνια ακόμα, με ευθύνη αυτών που την κυβέρνησαν και την έριξαν στα βράχια, βαδίζει πλέον με σταθερή ταχύτητα στον πρώτο ύφαλο που βρίσκεται μπροστά της. Και οι αυτοί που θεσμικά έχουν την ευθύνη της πηδαλιουχίας ή της ευθύνης να «βουλεύονται» το καλό, έχουν πάθει, θαρρείς, ομαδική παράκρουση. Η κατάσταση της Βουλής θυμίζει το μικρασιάτικο παραμύθι για το τρελό νερό που ήπιαν λαός και άρχοντες και νόμισαν ότι βρήκαν την λύση των προβλημάτων στην παράνοια… «κι έζησαν αυτοί τρελά και εμείς τρελότερα». Τρομάζει κανείς να βλέπει και να ακούει αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην πολιτική μας ζωή και αναρωτιέται, μα καλά ούτε ένας σοβαρός; Ούτε ένας λογικός; Ούτε ένας να βάλει μπροστά το καράβι και το λαό του και να εμπνεύσει την ασφάλεια και την πιθανότητα σωτηρίας; Κανένας δεν βλέπει την καθημερινή τραγική αγωνία του κόσμου για την επιβίωσή του; Κανένας δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα και τη σοβαρότητα του προβλήματος της χώρας; Ποιόν κοροϊδεύουν με τις οικονομικές τους προτάσεις και νέες θεωρίες , αφού ούτε οι γάτες τους δεν τους πιστεύουν πλέον, γιατί κι αυτές αντιμετωπίζουν την πείνα. Απλά ο καθένας παίζει το δικό του χαβά που πρέπει να τον χορεύει η ομάδα του, ή η παράταξή του. Δεν καταλαβαίνουν ότι, αν βυθιστεί το σκάφος, παύουν να είναι κυβερνήτες αλλά αποβράσματα ενός ναυαγίου;

Τρομάζει κανείς με την εξηλιθίωση του κοινοβουλευτικού μας κατεστημένου, όπου τρία κόμματα και τρεις πολιτικοί αρχηγοί, επιλέγουν έναν γραφικό τύπο για οικονομικό σύμβουλο, ο οποίος δεν ξέρει τι θα πει δουλειά,(άλλοι αρνούνται οτι τον είχαν ακόμα και υπάλληλο), όμως ξέρει και δουλεύει άγρια το πολιτικό μας κουβέρνο, συμπολιτευόμενο και αντιπολιτευόμενο και μάλιστα πρωτοστατεί σε εξαγορές ανύπαρκτων συνειδήσεων, βουλευτών και ηθοποιών( ποιώ-ήθος), με αποτέλεσμα να γελοιοποιείται, παγκόσμια πλέον, η εθνική μας οντότητα και να διασύρεται στα ΜΜΕ ακόμη και τριτοκοσμικών χωρών.

Βεβαίως και η ευθύνη του λαού είναι τεράστια όταν στέλνει να τον εκπροσωπήσουν άνθρωποι που αμφισβητείται η ικανότητά τους αυτή. Και εν πάση περιπτώσει όταν ψηφίζεις βρε αδερφέ κάποιον για βουλευτή δεν ψηφίζεις με τηλεοπτικά κριτήρια, δηλαδή έπαιξε καλά τον ρόλο του διαχειριστή στην τηλεοπτική σειρά «Πολυκατοικία», άρα μπορεί να παίξει και τον ρόλο του βουλευτή! Ναι… ίσως στην ταινία «Θανασάκης ο πολιτευόμενος», αλλά δεν σημαίνει ότι μπορεί να διαχειριστεί και το κοινό μας μέλλον, τη μοίρα της χώρας!!!

Η τραγικότητα της κατάστασης επιτείνεται, όταν ξαναβλέπεις ανθρώπους που πέρα από τις μανούβρες που έκαναν όταν ήταν στο τιμόνι της χώρας, την μόνη ταχύτητα που ήξεραν να βάζουν ήταν «η όπισθεν», εμφανίζονται με το θράσος του σωτήρα και διεκδικούν μερίδιο στην καθημερινότητά μας, ή χήρες πρώην πρωθυπουργών να εκδίδουν ανακοινώσεις περί της σωτηρίας της πατρίδος και του πολιτικού κατεστημένου!!! Πού πας κυρά μου!!!

Βουλευτές που ευθέως αμφισβητούν την καθαρότητα των συναδέλφων τους, παζαρέματα της κακιάς ώρας και πολιτικά σουρτα-φέρτα που βγάζουν γέλιο!

Και τώρα τί;;; Τώρα θα εκλέξουμε πρόεδρο και πάλι έναν από τον πολιτικό κόσμο, γιατί μόνο αυτοί μπορούν να ξεπαστρέψουν τελειωτικά τη χώρα!!! Έτσι αποφάσισαν «οι ηγέτες»!!! Δεν υπάρχουν άλλοι Έλληνες που να προβάλλουν το αληθινό πρόσωπο της χώρας, της προόδου, του πολιτισμού, της επιστήμης, της προσφοράς, της επιτυχίας, της διεθνούς καταξίωσης. Όχι. Μόνο οι 300 εκλεκτοί, και μερικά στελέχη κομματικά, έχουν εξ οφίτσιο το χάρισμα του σωτήρα και του Προεδρεύειν!!!

Καμιά σοβαρή κίνηση για εθνική συνεννόηση, καμιά υποψία ότι αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Καμιά προσπάθεια να αντιταχθούν στις ευρωπαϊκές σειρήνες που χαίρονται αφάνταστα με το χάλι των ηγετίσκων μας, γιατί θα μπορούν για τα επόμενα 200 χρόνια αυτοί και οι επίγονοί τους να διαφεντεύουν δανειακά, οικονομικά και γεωθερμικά τη χώρα μας.

Επομένως οι εκλογές έρχονται!!!!

Ναι, να τις κάνουμε!!! Έχουμε ίσως μια ακόμη ευκαιρία να τους αλλάξουμε όλους, με κάποιους ίσως αξιολογώτερους και καλύτερους. Αλλά να αποφασίσουν αυτοί που θέλουν να σώσουν τη χώρα, ότι οι εκλογικές δαπάνες των κομμάτων δεν θα καλυφθούν από τον κρατικό κορβανά. Δεν θα πάρουν τα κόμματα την εκλογική τους επιδότηση, γιατί η πατρίδα φτώχυνε, και θα πληρώσουν εξ’ ιδίων τον αγώνα τους!!! Αλλωστε δικός τους αγώνας είναι, κι όχι δικό μας. Εμείς έχουμε μόνο την αγωνία του αύριο, η οποία δεν πληρώνεται με τίποτα. Αυτοί έχουν την αγωνία της τετραετίας η οποία θα πληρώνεται αδρά!!! Ας πληρώσουν λοιπόν από τώρα.

Αν ζητηθεί κάτι τέτοιο, είναι σίγουρο πως κανένας δεν θα θέλει εκλογές. Τότε θα βρεθεί και Πρόεδρος όπως αξίζει σ αυτή τη χώρα, άνθρωπος με κύρος, με αξιοπρέπεια, που να απολαμβάνει τον σεβασμό και την τιμή των πολιτών του και των ξένων. Αλλωστε οι ξένοι ξέρουν να εκτιμούν τα μυαλά, και όχι τα ανδρείκελα. Ως τότε όμως, κρατάτε γερά φίλοι μου, αφήστε τους στην αγωνία της προεκλογικής κούρσας!!! Έχουν να κόψουν βασιλόπιτες ως τις εκλογές!!! Θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος από το χάλι του πολιτικού μας βίου. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium