Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/9/2022 00:23:15
    Επισκέπτες Online: 439


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Υποψήφιος με το «Ποτάμι» στην Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης ο δημοσιογράφος Φωκίων Φουντουκίδης
08-01-2015
Υποψήφιος με το «Ποτάμι» στην Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης ο δημοσιογράφος Φωκίων Φουντουκίδης


Υποψήφιος με το «Ποτάμι» στην Β’ Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης θα είναι ο δημοσιογράφος Φωκίων Φουντουκίδης για την εκλογική μάχη της 25ης Ιανουαρίου.

Σχετικά με την υποψηφιότητα του δήλωσε:

«Αγαπώ την πολιτική και τη θεωρώ ως μία ανώτερη μορφή εθελοντισμού.

Όμως, με λύπη μου, για αρκετά χρόνια δεν μπορούσα να συμμετέχω καθώς δεν με εξέφραζε καμία πολιτική παράταξη

Το παλιό πολιτικό σύστημα με τις παθογένειες του, την αναξιοπιστία, τον λαϊκισμό (ο οποίος είναι ο μεγάλος εχθρός της Δημοκρατίας), την αδιαφάνεια και τον πελατειακό τρόπο λειτουργίας με απέτρεψε από την ενεργό συμμετοχή μου στην οικοδόμηση ενός νέου πολιτικού και οικονομικού περιβάλλοντος. 

Το παλιό, αρτηριοσκληρωμένο, πολιτικό σύστημα  δεν με ενέπνεε και δεν μου έδινε την ευκαιρία να συμβάλλω στην προσπάθεια για την Ελλάδα που θέλουμε.

Είμαι από αυτούς που δεν είχαν και δεν ήξεραν τι να ψηφίσουν τα  τελευταία 14 χρόνια.

Αισθανόμουν όμως άσχημα γιατί αγαπώ την πολιτική και πιστεύω στην ενεργή παρουσία των πολιτών στα κοινά.

 

Η λύση ήρθε από το "Ποτάμι" που με ξανάβαλε στην πολιτική.

Το «Ποτάμι» είναι ένα εντελώς νέο κόμμα - κίνημα, καθώς για πρώτη φορά στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας δημιουργείται ένα κόμμα, ένα κίνημα εκ του μη όντος και όχι από τη διάσπαση κάποιου άλλου.

 

Η δημιουργία ενός νέου κόμματος - κινήματος, του «Ποταμιού», δημιουργεί νέες ελπίδες και εκφράζει τις προσδοκίες μας για κάτι εντελώς νέο στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας.

Νέα νοοτροπία, φρέσκιες ιδέες, ανοιχτό σε όλους, δημοκρατικός τρόπος λειτουργίας.

 

Εκφράζει εμάς που δεν είχαμε τι να ψηφίσουμε τα τελευταία χρόνια».

Ποιος είναι ο δημοσιογράφος Φωκίων Φουντουκίδης που κατεβαίνει υποψήφιος με το «Ποτάμι» στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης;

 

Είναι δημοσιογράφος και κατοικεί στον Δήμο Ωραιοκάστρου.  

Εκδίδει περιοδικά και διατηρεί ειδησεογραφικές ιστοσελίδες (ηλεκτρονικές εφημερίδες) σε περιοχές στην Β’ Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

 

Εκδότης υπήρξε επίσης της πανελλαδικής εφημερίδας για την οικολογία και το περιβάλλον «βιολογικά» καθώς και της ιστορικής-πολιτιστικής εφημερίδα«Πόντος».

 

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα και την Κύπρο και τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο ελληνικής τηλεόρασης 1992 για το ντοκιμαντέρ «Αποστολή στην Ίμβρο» όπου αποκάλυπτε το δράμα των τελευταίων Ελλήνων της Ίμβρου που καταπιέζονταν από το ρατσιστικό τουρκικό καθεστώς.

 

Είναι ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που επισκέφθηκε την περιοχή του ιστορικού Πόντου και αποκάλυψε την ύπαρξη χιλιάδων ελληνόφωνων κατοίκων.

 

Το 2000 απολύθηκε από την ΕΤ3 γιατί ασκούσε έντονη κριτική από τις εκπομπές του, από τον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο-Ακρίτες, για την χωρίς φανερούς πόρους πολυδάπανη προεκλογική εκστρατεία του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου.

 

Όταν κατάφερε να επανακτήσει το δικαίωμα να επανέλθει στη θέση του, μετά από επίμονους αγώνες της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης,  τότε αρνήθηκε ο ίδιος της επιστροφή μου στην ΕΤ3 ως ένδειξη διαμαρτυρίας στον ελεγχόμενο τρόπο λειτουργίας του βορειοελλαδικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού.

Στράφηκε, τότε, στην έκδοση εφημερίδων, περιοδικών και ιστοσελίδων, καθώς και εκπομπών από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό EURO και τον ραδιοσταθμό Ράδιο-Ακρίτες όπου μπορούσε πλέον να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του.

 

Στην εκλογική μάχη της 25ης Ιανουαρίου κατεβαίνει υποψήφιος με το «Ποτάμι» στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Είναι ένας από αυτούς που δεν είχαν τι να ψηφίσουν τα τελευταία χρόνια και πιστεύουν ότι το «Ποτάμι» είναι ένα πραγματικά νέο κόμμα καθώς είναι η πρώτη φορά που δεν δημιουργείται ένα κόμμα από τη διάσπαση ενός άλλου κόμματος του παλιού πολιτικού συστήματος.


 
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium