Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/12/2021 11:43:32


    Επισκέπτες Online: 791


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Κατερίνα Μάρκου: «Να στηρίξουμε τα Περιφερειακά Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας»
14-01-2015
Κατερίνα Μάρκου: «Να στηρίξουμε τα Περιφερειακά Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας»


«Αδιαπραγμάτευτη θέση του «Ποταμιού» είναι η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ» σημείωσε μεταξύ άλλων στην ραδιοφωνική εκπομπή του ALPHA 96,5 FM η υποψήφια βουλευτής με το «Ποτάμι» στη Β’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου.

Σε σχετική ερώτηση για το χρέος η πρώην βουλευτής σημείωσε ότι: «Το Ποτάμι δημοσκοπικά είναι η τρίτη δύναμη. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι πρέπει να αγωνιστούμε όλοι για τη σωτηρία της χώρας. Ο κοινός παρονομαστής μας να είναι η σωτηρία της χώρας. Επιδιώκουμε να βάλουμε στο ίδιο τραπέζι τους δύο μονομάχους των εκλογών: τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ για να συζητήσουν για να ληφθούν κοινές αποφάσεις για το χρέος. Το χρέος δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ αλλά όλους μας. Το Ποτάμι ως τρίτη δύναμη θα λειτουργήσει ως καταλύτης. Θα διαπραγματευτούμε τη διευθέτηση του χρέους με μεγάλη χρονική παράταση, μείωση επιτοκίων και διευθέτηση βραχυπρόθεσμων δεσμεύσεων του ΔΝΤ. Μόνο τότε η οικονομία και η κοινωνία θα μπορέσουν να ανασυνταχθούν. Για το Ποτάμι το ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν θα εγκαταλείψουμε την ευρωζώνη για να κερδοσκοπήσουν κάποιοι πλατσικολόγοι οι οποίοι έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και ζητούν επιστροφή στη δραχμή».

Η υποψήφια βουλευτής συμπλήρωσε πως: «Στη χώρα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για δανεικά αλλά για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Τα δανεικά δεν είναι η λύση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο εθνικό θέμα από την οικονομική εξάρτηση της πατρίδας μας. Αυτό επηρεάζει τις δυνατότητές μας να χειριστούμε τα άλλα εθνικά θέματα. Η προτεραιότητά μας ως χώρα πρέπει να είναι να δώσουμε έμφαση στις εξαγωγές. Αυτή τη στιγμή οι εξαγωγές μας είναι μηδενικές. Να δημιουργήσουμε καινοτόμα και ανταγωνιστικά προϊόντα. Να βοηθήσουμε τους ήδη υπάρχοντες επιχειρηματίες που μπόρεσαν μέσα στην κρίση να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες να δουλεύουν πρώτα και μετά να πληρώνουν τα ασφάλιστρα. Να ενισχύσουμε αυτούς που επενδύουν στην Ελλάδα».

«Εμείς στο Ποτάμι λέμε δουλειές και όχι δανεικά. Δουλειές και όχι συσσίτια. Τα συσσίτια είναι δουλειά της Εκκλησίας. Τα κόμματα της εξουσίας πρέπει να μεριμνούν για δουλειές και ανάπτυξη. Να δίνουν κίνητρα στους επαγγελματίες, όπως είναι η μείωση του κόστους τους ρεύματος, η μείωση του δανεισμού, η μείωση της ασφάλειας ώστε να μπορέσουν να επιχειρήσουν όλο και περισσότεροι νέοι. Να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα» υπογράμμισε η κ. Μάρκου σε ερώτηση για τις προτεραιότητες του κόμματος.

Μιλώντας ειδικότερα για την ΑΓΝΟ, που έκλεισε, και βρίσκεται στην εκλογική της περιφέρεια τόνισε ότι: «Έκλεισε η ΑΓΝΟ και κανένας δεν κοίταξε τους γαλακτοπαραγωγούς και τους εργαζόμενους που έπαθαν την μεγαλύτερη ζημιά. Πρέπει να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα είτε λέγεται αλιεία, είτε γεωργία , είτε κτηνοτροφία. Να μπορέσουμε να εξάγουμε προϊόντα έστω και στις Βαλκανικές χώρες. Πρέπει να στηρίξουμε τα νέα παιδιά».

Τέλος, σε σχετική ερώτηση για την εικόνα στη δημόσια υγεία, θέμα με το οποίο ασχολήθηκε αρκετά κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου σημείωσε: «η εικόνα στα δημόσια νοσοκομεία είναι τραγική. Έχουν απαξιωθεί τα κέντρα υγείας με αποτέλεσμα ο κόσμος και για το παραμικρό να πηγαίνει στα μεγάλα νοσοκομεία και οι ουρές να είναι ατελείωτες. Έχουμε τη μεγαλύτερη αναλογία γιατρών και ασθενών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πρέπει να στηρίξουμε τα περιφερειακά νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Πρέπει η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει δημόσιο μαιευτήριο. Πρέπει να ανοίξουν πανελλαδικά όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία και να δεχτούν τον μεγάλο όγκο του πληθυσμού. Να γίνονται διεθνείς διαγωνισμοί στις προμήθειες και να μην τις αναθέτουμε στους φίλους και τους γνωστούς. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες» κατέληξε η κ. Μάρκου.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium