Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/5/2024 04:50:45Επισκέπτες Online: 425


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Κατερίνα Μάρκου: «Το κράτος δεν έσωσε τον πρωτογενή τομέα. Πρέπει να δοθούν κίνητρα»
20-01-2015
Κατερίνα Μάρκου: «Το κράτος δεν έσωσε τον πρωτογενή τομέα. Πρέπει να δοθούν κίνητρα»


Εφ’ όλης της ύλης συνεντεύξεις παραχώρησε σήμερα η υποψήφια βουλευτής με το «Ποτάμι» στη Β’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου. Η κ. Μάρκου αναφέρθηκε στα προβλήματα της Β’ Περιφέρειας αλλά και το ρόλο που επιχειρεί να έχει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη την επομένη των εκλογών.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA 98,9 και το δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο η πρώην βουλευτής σημείωσε: «Το Ποτάμι μπορεί να είναι ο καταλύτης των εξελίξεων. Πρέπει να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου και να συζητήσουμε για τα βασικά θέματα».

«Πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση στις 26 του μήνα. Και το Ποτάμι θα είναι εκεί» δήλωσε με νόημα.

Ερωτώμενη για τις εξελίξεις στην Αμφίπολη η κ. Μάρκου είπε: «Είναι πολύ σημαντικά ευρήματα για τον τόπο μας και την Μακεδονία μας. Ας μείνουμε όμως σε αυτά. Ο τόπος μας θα προσελκύσει πολύ τουρισμό από το εξωτερικό. Να μην μπλέκουμε την κάλπη με τις ανακαλύψεις και ισοπεδώσουμε τα πάντα».

Η υποψήφια βουλευτής υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι: «το δύσκολο είναι να δώσουμε πρακτικές λύσεις. Σκοπός της χώρας είναι να αποκτήσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Η λύση δεν είναι τα δανεικά γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερο εθνικό θέμα από την οικονομική εξάρτηση της πατρίδας μας. Τα ουσιαστικά και εθνικά θέματα της πατρίδας μας δεν μπορούμε να τα λύσουμε. Πρέπει να βοηθήσουμε τις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις που άντεξαν στην κρίση. Να τους δώσουμε κίνητρα. Να μειωθεί για παράδειγμα το κόστος του ρεύματος και της ασφάλισης. Η ασφάλιση να πηγαίνει ανάλογα με τους τζίρους. Δεν είναι δυνατό ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη να πληρώνει τα ίδια ασφάλιστρα με ένα κατάστημα στα Κουφάλια».

«Τα προβλήματα της δεύτερης περιφέρειας του νομού είναι πολλά. Έκλεισε η ΑΓΝΟ και οι γαλακτοπαραγωγοί έμειναν απλήρωτοι, όπως απλήρωτοι έμειναν και οι εργαζόμενοι. Το ίδιο συμβαίνει και με την βιομηχανική ζώνη «φάντασμα» στη Σίνδο και στο Καλοχώρι. Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη. Σε όλη τη Β’ Θεσσαλονίκης τα ποσοστά ανεργίας είναι υψηλά. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως δίνονται χρήματα για να ανοίξουν οι νέοι μπαράκια και δεν δίνονται κίνητρα στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Όλες οι κυβερνήσεις έλεγαν ότι θα μας σώσει ο πρωτογενής τομέας αλλά το κράτος δεν τον έσωσε τελικά» σχολίασε η κ. Μάρκου σε σχετική ερώτηση με τα προβλήματα της περιφέρειάς της.

 

ΝΕΡΙΤ Μακεδονίας

«Έχουμε τις κόκκινες γραμμές μας. Από εκεί ξεκινά η όποια διαπραγμάτευση με το ΣΥΡΙΖΑ. Για εμάς στο Ποτάμι είναι αδιαπραγμάτευτη η παραμονή μας στο ευρώ. Δεν το συζητάμε. Κόκκινη γραμμή είναι επίσης η πλήρης εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για αυτούς που δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Και οι μεταρρυθμίσεις» τόνισε η κ. Μάρκου μιλώντας για τις «κόκκινες γραμμές» του Ποταμιού σε ενδεχόμενη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιόφωνο της ΝΕΡΙΤ Μακεδονίας και το δημοσιογράφο Θωμά Τσίμπα.

Η κ. Μάρκου μιλώντας στην ίδια εκπομπή άσκησε κριτική στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν πως πρέπει να απομακρυνθεί η χώρα από τη ζώνη του ευρώ. «Ο κόσμος πρέπει να ξέρει τι θα πάει να ψηφίσει μεθαύριο και να σκεφτεί τι πραγματικά θέλει. Ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί εάν θέλει να δώσει τέτοια δύναμη στο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θα συζητήσουμε με τον Πρόεδρο του κόμματος. Αν δεν μπορεί να τα βρει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη του και την πολυφωνία τους είναι δικό του θέμα. Εμείς στο Ποτάμι θέτουμε τις κόκκινες γραμμές μας» είπε.

Τέλος, για την παρουσία των γυναικών στο Κοινοβούλιο είπε: «οι γυναίκες δουλεύουμε πάρα πολύ κι αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά με όλα αυτά που κάνουμε. Το θέμα είναι ότι οι γυναίκες δεν στηρίζουν ποτέ τις γυναίκες. Αυτό μας αφήνει πολύ πίσω. Δεν αφήνει τις γυναίκες να αναπτυχθούν. Θεωρώ ότι στη Βουλή θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες γυναίκες».
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium