Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/5/2024 03:39:23Επισκέπτες Online: 409


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Κατερίνα Μάρκου: «Το μέλλον της χώρας δεν είναι ούτε Δεξιά ούτε Αριστερά»
21-01-2015
Κατερίνα Μάρκου: «Το μέλλον της χώρας δεν είναι ούτε Δεξιά ούτε Αριστερά»


«Το Ποτάμι είναι εδώ για το μέλλον της χώρας δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Το Ποτάμι είναι εδώ γιατί είναι μακριά από το λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Μπορούμε να αποτρέψουμε το ατύχημα και να δώσουμε ρεαλιστικές λύσεις εκεί που αυτές χρειάζονται. Εμείς μιλήσαμε για αξιοκρατία, για καλύτερα σχολεία, για καλύτερα πανεπιστήμια, αποδοτικότερους θεσμούς. Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να στηρίξουμε Ποτάμι». Αυτό τόνισε η υποψήφια βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το «Ποτάμι» Κατερίνα Μάρκου στον τηλεοπτικό σταθμό Europe1.

Η πρώην βουλευτής, σε ερώτηση γιατί δεν πρέπει να είναι η Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα σημείωσε: «Θα ήταν καταστροφικό να έχουμε τη Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση και να βγαίνουν από τη φυλακή για να πηγαίνουν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για διερευνητική εντολή. Αυτό νομίζω τα λέει όλα και θα ήταν κακό για τη χώρα μας».

Αναφερόμενη στα προβλήματα της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, εκεί δηλαδή όπου πολιτεύεται υπογράμμισε: «Τα προβλήματα της Β’ Περιφέρειας είναι πολλά. Πρόκειται για μια ανομοιογενή περιοχή με πολλά προβλήματα ωστόσο να είναι κοινά. Στο Ωραιόκαστρο υπήρξαν πολλά προβλήματα με τις πλημμύρες φέτος. Δεν υπήρχαν τα ανάλογα έργα και η υποδομή. Πρέπει να γίνει η χαρτογράφηση των χειμάρρων της περιοχής. Αλλο σημαντικό πρόβλημα είναι η περιβαλλοντική μόλυνση. Στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης οι κυψέλες έχουν γεμίσει και δεν μπορούν να δεχτούν άλλα σκουπίδια με αποτέλεσμα πολλά υγρά να πέφτουν στη λίμνη Κορώνεια η οποία έχει ήδη καταστραφεί. Σημαντικό ρόλο παίζει βέβαια το γεγονός ότι εν έτη 2015 στην Ελλάδα ακόμα καίμε σκουπίδια. Αλλο πρόβλημα είναι ότι στην περιοχή της Μεσήμβριας δεν έχει ολοκληρωθεί το αρδευτικό με αποτέλεσμα οι αμπελουργοί να έχουν σημαντικό πρόβλημα. Στις περιοχές της Θέρμης και του Θερμαϊκού δεν γίνονται έγκαιρα οι συμφωνίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τους λεωφορειούχους με αποτέλεσμα τα παιδιά και οι οικογένειές τους να ταλαιπωρούνται και να μην μπορούν να πάνε στο σχολείο».

Στην ερώτηση «Γιατί κάποιος να ψηφίσει Ποτάμι» η πρώην βουλευτής είπε: «Το «Ποτάμι» είναι εδώ γιατί μπορεί να δώσει ρεαλιστικές λύσεις που αφορούν την κοινωνία. Έχει στους κόλπους του ανθρώπους που εργάζονται και δεν είναι 30 ή 40 χρόνια βουλευτές ή κατείχαν άλλες καρέκλες».

Η κ. Μάρκου στην ίδια εκπομπή ρωτήθηκε και για τους λόγους που την οδήγησαν στο να ψηφίσει Προϋπολογισμό και Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο. «Πρέπει να ξεχωρίσουμε τα πράγματα. Το πνεύμα του Συντάγματος λέει ότι πρέπει να υπάρχει συναίνεση. Εκείνη τη στιγμή η χώρα μας έπρεπε να ολοκληρώσει μια διαπραγμάτευση για το χρέος. Κάτι που δεν έγινε. Γι’ αυτό ψήφισα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για να εφαρμόσω το πνεύμα του Συντάγματος».

 

Τέλος, για τις ιδιωτικοποιήσεις η κ. Μάρκου σημείωσε: «Ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να γίνουν όχι σε όλα αλλά εκεί που μπορεί να υπάρξει κέρδος για τη χώρα και το ελληνικό δημόσιο».
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium