Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/2/2023 12:55:37

 Επισκέπτες Online: 543


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΣΤΙΣ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ
21-12-2010
ΣΤΙΣ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

Κορυφώνονται αυτήν την εβδομάδα στους περισσότερους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης οι διεργασίες για το διορισμό των αντιδημάρχων και γενικότερα τη στελέχωση της διοίκησης. Οι δήμαρχοι, αν και με μικρές εξαιρέσεις σκοπεύουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους μέχρι το τέλος του χρόνου, ωστόσο κρατάνε αυστηρά για τον εαυτό τους τα πρόσωπα που επέλεξαν για τη διοίκηση των δήμων τους.
Ο λόγος προφανής: Η ανακοίνωση των αντιδημάρχων συνήθως προκαλεί ενδοπαραταξιακές έριδες, κάτι που θέλουν να αποφύγουν μέχρι την ορκωμοσία τους. Με δεδομένο ότι στις 2 Ιανουαρίου τα δημοτικά συμβούλια θα συγκροτηθούν σε σώμα και θα εκλέξουν τους προέδρους τους, τις ημέρες των γιορτών αναμένεται να ανοίξει το μεγάλο παζάρι για την τοποθέτηση των αντιδημάρχων.


Οι ασυμβίβαστοι…

Στην πλειονότητά τους οι δήμαρχοι φέρονται να έχουν καταλήξει στα πρόσωπα και αρκετοί περιμένουν απαντήσεις, καθώς ο «Καλλικράτης» ορίζει επαγγελματικό ασυμβίβαστο για όσους δημοτικούς συμβούλους εργάζονται στο δημόσιο. Όσοι λοιπόν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, εάν αποδεχτούν να είναι αντιδήμαρχοι, αυτομάτως παίρνουν υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών από τις υπηρεσίες τους και θα λαμβάνουν μόνο το μισθό του αντιδημάρχου. Σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» για δήμους που έχουν έως 20.000 κατοίκους ο μισθός των αντιδημάρχων ορίζεται στο 60% των αποδοχών του γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, που λαμβάνει 3.700 ευρώ μηνιαίως, άρα στις 2.200 ευρώ. Σε δήμους από 20.000 έως 80.000 κατοίκους ο μισθός των αντιδημάρχων ορίζεται στο 80% των αποδοχών του γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, άρα στις περίπου 3.000 ευρώ, ενώ στους μεγάλους δήμους (άνω των 100.000 κατοίκων) ο μισθός θα είναι στο ύψος του μισθού του γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών.
Η επιλογή των γενικών γραμματέων των δήμων θα καθυστερήσει λίγο, καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, κάτι που αναμένεται να γίνει από το Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο, ανάλογα με την ετοιμότητα του κάθε δήμου. Μέχρι τότε η ΚΕΔΚΕ ζήτησε να παραμείνουν στη θέση αυτή οι υπάρχοντες γενικοί διευθυντές των δήμων.

Δήμος Λαγκαδά

Ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης σκοπεύει να αξιοποιήσει όλους τους δημοτικούς συμβούλους του κατά τη διάρκεια της θητείας του, ωστόσο το ποιοι θα είναι αντιδήμαρχοι στην εκκίνηση θα το ανακοινώσει στις 2 Ιανουαρίου. Όπως λένε συνεργάτες του, για τη στελέχωση των έξι αντιδημαρχιών θα λάβει υπόψη του τη σειρά εκλογής, την κομματική καταγωγή των δημοτικών συμβούλων αλλά και την εμπειρία που έχουν στην αυτοδιοίκηση.

Δήμος Βόλβης

Στο διευρυμένο δήμο Βόλβης ο Δημήτρης Γαλαμάτης σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει τους έξι αντιδημάρχους του τις ημέρες μεταξύ Πρωτοχρονιάς και Φώτων, ενώ σήμερα θα συνεδριάσει η δημοτική ομάδα του, για να αρχίσουν οι σχετικές διεργασίες. Ο κ. Γαλαμάτης φέρεται αποφασισμένος να αξιοποιήσει τους δημοτικούς συμβούλους που έχουν εμπειρία και είναι λαοφιλείς. Έτσι ρόλο αναμένεται να αναλάβει ο πρώην δήμαρχος Ρεντίνας Διαμαντής Λιάμας, ενώ και οι Θεόδωρος Ιορδανίδης και Νίκος Θωμάς έχουν μεγάλες πιθανότητες να αναλάβουν αντιδημαρχίες. Ο δήμαρχος Βόλβης δεν αποκαλύπτει ούτε την πρότασή του για τη θέση του προέδρου δημοτικού συμβουλίου.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Στο διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου ο Δημήτρης Σαραμάντος φέρεται αποφασισμένος να σπάσει αυγά, εάν χρειαστεί, και να στελεχώσει το δήμο με πρόσωπα που έχουν τη δυνατότητα να αφιερώνουν πολλές εργατοώρες στο δημαρχείο. Εννοείται ότι στη νέα διοίκηση θα εκπροσωπηθούν και οι τρεις παλιοί δήμοι που συνενώθηκαν με τον «Καλλικράτη» (Ωραιόκαστρο, Καλλιθέα, Μυγδονία), όμως όλα δείχνουν ότι το κριτήριο της σταυροδοσίας δεν θα επηρεάσει τον κ. Σαραμάντο στην επιλογή των αντιδημάρχων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Λαγκαδά θα ανακοινώσει τις προτάσεις του για τη στελέχωση του δήμου στα μέλη της δημοτικής παράταξής του τις προσεχείς ημέρες. Στελέχη της παράταξής του θεωρούν ότι σίγουρα σε θέσεις ευθύνης θα τοποθετηθούν ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Λαζαρίδης και ο Σταύρος Μαρμαρίδης, ενώ εκτιμάται πως θα αξιοποιηθεί και ο πρώην επικεφαλής της παράταξης Ανέστης Πολυχρονίδης. Για πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στο δήμο Ωραιοκάστρου θεωρείται πιθανόν να προταθεί ο Σάββας Αντωνιάδης.


Των Μαρούλας Πλήκα, Νίκου Ηλιάδη, από την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium