Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/3/2024 12:18:52Επισκέπτες Online: 365


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Εκοψαν το ρεύμα στον βιολογικό σταθμό Λαγκαδά λόγω απίστευτου χρέους!
13-02-2015
Εκοψαν το ρεύμα στον βιολογικό σταθμό Λαγκαδά λόγω απίστευτου χρέους!


Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διοίκηση του δήμου Λαγκαδά εξαιτίας των μεγάλων χρεών που άφησε η προηγούμενη διοίκηση του κ. Αναστασιάδη.

Μετά τα λουτρά Λαγκαδά, όπου η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης στις περισσότερες εγκαταστάσεις (ξενοδοχείο, εστιατόριο και αίθουσα δεξιώσεων) λόγω μεγάλης οφειλής, ήρθε η σειρά του βιολογικού σταθμού Λαγκαδά να τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω μεγάλης οφειλής στη ΔΕΗ. Βέβαια ο βιολογικός σταθμός του Λαγκαδά σχεδόν υπολειτουργούσε ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, αφού η διοίκηση της ΔΕΥΑΛ αδυνατούσε οικονομικά να αντικαταστήσει τα καλώδια που κλάπηκαν από τον σταθμό. Ετσι, εκ περιτροπής και κατά διαστήματα χρησιμοποιούνταν γεννήτριες, ενώ το τελευταίο διάστημα ο βιολογικός δεν έχει ρεύμα, καθώς η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω του μεγάλου χρέους ποσού 200.000€.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Ηλίας Τζαγγάνας ανάφερε μεταξύ άλλων πως «βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση με τη ΔΕΗ για να γίνει διακανονισμός και να επανέλθει η ηλεκτροδότηση το αργότερο σε δύο εβδομάδες». Ο ίδιος τόνισε πως τα χρέη της ΔΕΥΑΛ προς τη ΔΕΗ ξεπερνούν το ποσό του 1.200.000 €, με το μεγαλύτερο ποσό να προέρχεται από τη λειτουργία των αντλιοστασίων (χρέος 1.000.000 €), ενώ συνολικά τα χρέη της ΔΕΥΑΛ είναι περίπου 3.800.000€.

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Σταύρος Τερζάκης ανέφερε πως το χρέος προς τη ΔΕΗ που παρέλαβε ο ίδιος στις 31/12/2010 ήταν 425.000€ για τον πρώην δήμο Λαγκαδά (7 χωριά) και αυξήθηκε καθώς η ΔΕΗ προχώρησε σε μεγάλη αύξηση της τιμής ρεύματος, ενώ αντίθετα η ΔΕΥΑΛ προχώρησε σε μείωση 50% της τιμής νερού και της αποχέτευσης.

Αυτή τη στιγμή ο βιολογικός βρίσκεται εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα όλα τα λύματα να οδηγούνται ανεπεξέργαστα στη λίμνη Κορώνεια, επιβαρύνοντας κατά πολύ το περιβάλλον.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium