Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/4/2024 21:05:03

Επισκέπτες Online: 664


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Η απάντηση του Τρύφωνα Τσομπάνη στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Ηλία Τζαγγάνα
17-02-2015
Η απάντηση του Τρύφωνα Τσομπάνη στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Ηλία Τζαγγάνα


Με αφορμή το δημοσίευμα "Η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΛ Ηλία Τζαγγάνα για τον βιολογικό του Λαγκαδά"

Επειδή ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ.Τσαγγάνας μου έκανε την τιμή να αναφερθεί στο όνομά μου, στην απάντησή του για το ζήτημα της κακής λειτουργίας του βιολογικού στον Λαγκαδά, έχω να επισημάνω τα εξής:

Η θέση της αντιπολίτευσης είναι να ζητά εξηγήσεις και να θέτει θέματα και της συμπολίτευσης να απαντά και κυρίως να επιλύει προβλήματα.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ προφανώς χάνει κάπου την έννοια των λέξεων που χρησιμοποιεί ότι δήθεν η αναφορά μας έγινε "για λόγους  αντιπολιτευτικούς", "εντυπωσιασμού" και όχι "ουσίας".

Ναι, η αντιπολίτευση κάνει σωστά την δουλειά της όταν ελέγχει την εξουσία που αδιαφορεί (άσχετα για ποιους λόγους). Ο εντυπωσιασμός είναι έξω από μας και τη λογική μας, γιατί το εντυπωσιακότερο είναι ότι εδώ και 5 μήνες βρωμίζουμε το περιβάλλον με δική μας ευθύνη και η ουσία αγαπητέ κ. Πρόεδρε είναι ότι δεν μπορείς να απαιτείς από τους άλλους να σε σεβαστούν όταν εσύ δεν σέβεσαι την αυλή σου. Αλήθεια πότε υπολογίζετε να λειτουργήσει ο βιολογικός; Μη μου πείτε όταν βρείτε τα 200 χιλ.ευρώ για τους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ, γιατί ως τότε ο Λαγκαδάς θα γίνει χαβούζα. Πόσο κρατάνε πια οι διακανονισμοί με τη ΔΕΗ;  Οι κλοπές, που επικαλείστε, έγιναν τον Οκτώβριο, δηλαδή επί της θητείας σας. Για ποιο λόγο δεν υπήρχε φύλακας στις εγκαταστάσεις ή έστω ένα σύστημα συναγερμού ή ελέγχου; (60 ευρώ κάνει μια μικρο-κάμερα ασφαλείας). Αλλά και η ακόμα ουσιαστικότερη παράμετρος, μια που μιλάτε για «ουσία», όταν σου λείπουν 7 εκατομμύρια από το ταμείο, δεν περιμένεις την Αποκεντρωμένη να δώσει λύση, αλλά πας κατευθείαν στον Υπουργό Δικαιοσύνης ή στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και ζητάς την άμεση παρέμβασή τους. Αυτοί που τα έφαγαν να τα φέρουν πίσω. Έξι μήνες είναι πολλοί για να περιμένουμε πότε θα λυθεί το θέμα της ΔΕΥΑΛ, όταν οι πάντες γνωρίζουν οτι οι δικαστικές εμπλοκές για τέτοιου είδους θέματα λύνονται σε 5-7 χρόνια. Ως τότε τι κάνουμε; Μένουμε στο «δόγμα» που ακούγεται τελευταία «εμείς συνεχίζουμε, δεν φυλακίζουμε»;

Τρύφων Τσομπάνης
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium