Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/4/2024 18:19:36

Επισκέπτες Online: 690


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΦΙΣΚΟΥ "ΟΜΟΝΟΙΑ" ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
03-04-2010
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΦΙΣΚΟΥ "ΟΜΟΝΟΙΑ" ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑΠρος: Δήμαρχο Βερτίσκου κ. Ασλανίδη Χαράλαμπο

         Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Καραγιάννη Ιωάννη

Κοιν: Πρόεδρο Τοπικού συμβουλίου δημοτικού διαμερίσματος Λοφίσκου και μέλη του

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βερτίσκου και μέλη του

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαγκαδά και μέλη του

Θέμα: Συνένωση Δήμων και χωροθέτηση νέων δήμων πρόγραμμα «Καλλικράτης».

 Το διοικητικό συμβούλιο του  Πολιτιστικού συλλόγου Λοφίσκου στις 25 Μαρτίου 2010 στο γραφείο του συλλόγου, έπειτα από ανοιχτή συζήτηση για την συνένωση του δήμου μας με παρόντα μέλη του, κατοίκους του χωριού και με την λαϊκή βούληση του μεγαλύτερου ποσοστού των κατοίκων, σας αποστέλλει τούτη την επιστολή.

Ανησυχίες δημιουργεί στους κατοίκους του Δημοτικού διαμερίσματος Λοφίσκου η απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη συνένωση των Δήμων και σε μεταρρυθμίσεις με το πρόγραμμα «Καλλικράτης». Η συρρίκνωση των Δήμων σε μικρότερο αριθμό μπορεί να είναι επιθυμητή, για τον Δήμο Μας όμως θα πρέπει όλοι Μας να επικεντρωθούμε στην όποια προσπάθεια γίνεται για πρόοδο και ευημερία των κατοίκων. Βασικά προβλήματα υποδομής δεν έχουν λυθεί ακόμη, άλλα δεν έχουν ξεκινήσει και άλλα δεν έχουν καν σχεδιαστεί.
Εάν λοιπόν γίνει συνένωση με άλλο Δήμο της περιοχής μας σίγουρα θα επέλθει στασιμότητασε ότι σχεδιάζεται και σε ότι πάει να γίνει διότι θα περιμένει ο κεντρικός δήμος να λύσει πρώτα τα δικά του προβλήματα και μετά θα ακολουθούν τα προβλήματα του δημοτικού διαμερίσματος Μας, με αποτέλεσμα, να χαθεί (για πάντα) η όποια προοπτική τείνει να δημιουργηθεί για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Η βούληση των κατοίκων είναι το χωριό μας να μπορέσει μέσα από την συνένωση αυτή, όταν και εφόσον προκύψει, να δεχτεί την καλύτερη δυνατή απόφαση της Δημοτικής μας Αρχής και της Κεντρικής Εξουσίας. Είναι δεδομένο πως όλες οι επαγγελματικές υποχρεώσεις των κατοίκων είναι προς τον Λαγκαδά και την Θεσσαλονίκη, οι κρατικές υπηρεσίες, τα εκπαιδευτήρια (σχολεία, φροντιστήρια),η Ιατρική περίθαλψη (Ι.Κ.Α – Ε.Σ.Υ), και η πρόσβαση στους κεντρικούς οδικούς άξονες καλύπτονται σε μεγάλο φάσμα από τον Δήμο Λαγκαδά . Επίσης η απόσταση από την έδρα του Δήμου Λαγκαδά μόλις 16 χλμ  (12 περίπου λεπτά), από την έδρα του Δήμου Σοχού 20 χλμ (25 περίπου λεπτά) και από την έδρα του Δήμου Λαχανά 45χλμ (40 περίπου λεπτά).

Θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό ότι επιθυμούμε την συνένωση του χωριού Μας και κατ΄επέκταση του Δήμου Μας με τον Δήμο Λαγκαδά. Κάθε άλλη απόφαση θα είναι δύσκολη και γεωγραφικά αλλά και για την όποια προοπτική για ανάπτυξη του ΤΟΠΟΥ Μας. Θέτοντας όλα τα παραπάνω θα θέλαμε να μας ενημερώνετε για ότι είναι σχετικό με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» και αφορά το Δήμο μας.

Ο πρόεδρος Τσενέλης Ιωάννης                                                                              
Ο γραμματέας Τσαλαμούρας Αθανάσιος 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium