Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/3/2024 15:57:43Επισκέπτες Online: 439


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ: "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" 9 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ - ΠΑΓΕΤΟ
24-12-2010
ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ: "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" 9 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ - ΠΑΓΕΤΟ

«Στο κόκκινο» για τον κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρών βρίσκονται συνολικά 30 περιοχές στη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και τις Σέρρες, ενώ 20 σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στους επτά νομούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θεωρούνται επικίνδυνα να αποκλειστούν ύστερα από χιονόπτωση ή παγετό.

Στις περιοχές αυτές θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (Περιφέρεια, Πυροσβεστική, δήμοι, Αστυνομία, εθελοντικές ομάδες κ.ά.) σε περίπτωση πλημμυρών ή χιονοπτώσεων, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των συναρμόδιων φορέων που συμμετείχαν χτες στην περιφερειακή σύσκεψη με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού», που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της γ.γ. της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Μαρίας Λιονή.

Οι περιοχές της επαρχίας Λαγκαδά που είναι εκτεθειμένες σε κίνδυνο πλημμυρών είναι οι εξής:

 1. Στην ανατολική πλευρά του νομού στο δήμο Αγίου Γεωργίου και ιδιαίτερα στα Βρασνά.
2. Στο δήμο Ρεντίνας και ιδιαίτερα ο Σταυρός.
3. Στο δήμο Απολλωνίας και ιδιαίτερα στην περιοχή του Μελισσουργού.

«Η Περιφέρεια από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ Κ. Μακεδονίας και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ολοκλήρωσε την τελευταία διετία δεκάδες έργα και μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας, ενώ έχουμε σε εξέλιξη ένα σύνολο έργων και μελετών που αγγίζουν τα 50 εκατ. ευρώ. Μέσω του ΕΣΠΑ διαθέσαμε 20 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία του νομού Θεσσαλονίκης, όπως και 8 εκατ. ευρώ για αντίστοιχα έργα στους άλλους νομούς της Κ. Μακεδονίας. Δώσαμε έμφαση στις περιοχές του Στρυμονικού κόλπου, του δήμου Δίου της Κατερίνης, ώστε να προστατευτούν από τον ποταμό Αίσωνα, το ανατολικό ανάχωμα της λίμνης Κερκίνης και την περιοχή της Αλμωπίας», τόνισε η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή.
 «Στην περιοχή μας μετά τις καταστροφές του 2006 έχουν γίνει παρεμβάσεις, όμως έχουμε ακόμη δρόμο και η αντιπλημμυρική προστασία του ενιαίου πλέον δήμου Βόλβης θα είναι στις πρώτες προτεραιότητές μας», τόνισε ο νεοκλεγείς δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης.

Επικίνδυνα σημεία για χιόνια και παγετό

Ο κ. Τουλίκας παρουσίασε σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στην Κ. Μακεδονία, όπου με βάση την εμπειρία των προηγούμενων ετών θεωρούνται επικίνδυνα για αποκλεισμό από χιονόπτωση ή παγετό.
1. Στο τμήμα της Εγνατίας οδού, από τον κόμβο 23 Τιτάν μέχρι τα στενά της περιοχής Δερβενίου.
2. Στο τμήμα της Εγνατίας οδού, από το ύψος του κόμβου 25 Προφήτης μέχρι τη γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα.
3. Στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Σερρών, στο 31ο χλμ. (Σοφούλα).
4. Το επαρχιακό οδικό δίκτυο των χωριών Αγ. Βασιλείου προς Χορτιάτη - Αρδαμέρι.
5. Οι οικισμοί Πέντε Βρύσες, Οσσα και Βερτίσκος του δήμου Βερτίσκου.
6. Η επαρχιακή οδός Σοχού - Ασκού.

 «Εχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή ευθύνης μας και την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης και δίνουμε έμφαση στα οδικά κυκλώματα Κασσάνδρας και Σιθωνίας Χαλκιδικής. Ακόμη στο σχεδιασμό μας περιλαμβάνεται και η επίβλεψη του αποχιονισμού του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού στο τμήμα από το Δερβένι μέχρι τον Προμαχώνα, στο οδικό τμήμα εντός του νομού Σερρών. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού μας, συνολικά θα χρησιμοποιηθούν 72 μηχανήματα εκχιονισμού από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 15 της ΔΕΣΕ και 57 μισθωμένα, τα οποία θα είναι σταθμευμένα σε 31 κομβικά σημεία του οδικού δικτύου των επτά νομών της περιφέρειας. Σε πρώτη φάση, έχουμε ήδη προμηθευτεί 2.000 τόνους αλατιού», σημείωσε η κ. Λιονή.

Από τον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ, www.aggelioforos.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium