Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/12/2022 00:27:52

 Επισκέπτες Online: 453


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
03-03-2015
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ


Πριν από ένα χρόνο άνοιξε το νέο εξειδικευμένο κέντρο θεραπείας στο κέντρο του Λαγκαδά, όπου παρέχονται υπηρεσίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ψυχολογικής στήριξης, συμβουλευτικής γονέων κ.α. απο καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες.

Υπεύθυνη του Εξειδικευμένου Κέντρου Θεραπείας είναι η κ. Μάγδα Πατσιούλη.


Το Κέντρο στεγάζεται στην κεντρική πλατεία Λαγκαδά, στην οδό Ράμναλη 2, τηλ. 23940 25.407, κιν. 6986 080 323, www.eketh.gr

Γνωρίστε τα στελέχη του ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ


Η Μαγδαληνή Πατσιούλη, είναι πτυχιούχος λογοθεραπεύτρια, απόφοιτη του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου, τμήμα λογοθεραπείας. Έχει εξειδικευτεί στις μεθόδους
TEACH, PECS και MAKATON οι οποίες αποτελούν βασικές προσεγγίσεις των παιδιών με ΔΑΔ. Επιπρόσθετα έχει εξειδικευτεί στην παιδιατρική νευροαποκατάσταση όπως και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια δυσφαγίας, δυσπραξίας. Έχει ολοκληρώσει το σύστημα γραφής τυφλών Braille. Έχει πιστοποιήσεις στη χρήση πολλών αξιολογητικών εργαλείων τόσο σε επίπεδο αξιολόγησης αναπτυξιακών διαταραχών όσο και σε ειδικών μαθησιακών δυσκολιών. Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει εργασία στην ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης για 2,5 χρόνια ως λογοθεραπεύτρια του χώρου, υπεύθυνη προγράμματος λογοθεραπείας στο σωματείο «Η ΖΩΗ». Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικές κλινικές έχοντας αναπτύξει μεγάλη εμπειρία σε θεραπευτική παρέμβαση σε ενήλικο πληθυσμό, καθώς και με πολλούς παιδικούς σταθμούς αξιολογώντας τα παιδιά με στόχο την έγκαιρη διάγνωση δυσκολιών. Ερευνητικά συμμετείχε σε στάθμιση ξένων εργαλείων αξιολόγησης της ομιλίας και κατανόησης της γλώσσας παιδιών στα ελληνικά δεδομένα. Προκειμένου να ενημερώνεται συνεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στον τομέα της λογοθεραπείας όσο και των άλλων επιστημών που σχετίζονται άμεσα με τη λογοθεραπεία παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια.

Ο Αθανάσιος Κοτσώνης, είναι απόφοιτος της σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Αθηνών, τμήμα εργοθεραπείας. Έχει κάνει την κλινική του άσκηση στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» και την πρακτική άσκηση στο ΚΑΤ και στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (πρώην Ε.Ι.Ι.Α.). Έχει παρακολουθήσει την αξιολόγηση και παρέμβαση στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, όπως και πληθώρα σεμιναρίων και συνεδριών όπως η Διαδραστική Αλληλεπίδραση (Intensive Interaction) και το πρόσφατο «Προηγμένη Παρέμβαση για την Ιδεαστική Πράξη και Κλινική Αξιολόγηση και Παρέμβαση της Πραξίας».

Η Θεοδώρα Στρίκου, είναι λογοθεραπεύτρια SI, απόφοιτη του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου. Τα τελευταία χρόνια έχει εργαστεί ως λογοθεραπεύτρια σε ιδιωτικά κέντρα της Θεσσαλονίκης. Ως φοιτήτρια συμμετείχε σε διάφορα προγράμματα και ημερίδες που αφορούσαν τη δυσλεξία, τις μαθησιακές δυσκολίες τον αυτισμό κ.α. Έχει εξειδικευτεί σε μεθόδους θεραπείας μέσω πιστοποιημένων σεμιναρίων, όπως: Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, PECS, TEACH, SOCIAL STORIES και τεχνικές ανίχνευσης ακουστικής επεξεργασίας. Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια προκειμένου να ενημερώνεται συνεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στον τομέα της λογοθεραπείας όσο και των άλλων επιστημών που σχετίζονται άμεσα με τη λογοθεραπεία.

Η Ακριβή Δελή, είναι απόφοιτος του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου, τμήμα λογοθεραπείας. Έχει εξειδικευτεί στο πρόγραμμα Lindcombe, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με τραυλισμό και έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και ημερίδων μεταξύ αυτών «Δυσφαγία και διαταραχές κατάποσης», «Παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση διδακτικές και παιδαγωγικές μέθοδοι προσεγγίσεις», «Ειδική αγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εκπαιδευτική πραγματικότητα και προοπτικές» κ.α. Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες με θέμα «Διαχείριση μαθησιακών δυσκολιών» και «Σχολική ετοιμότητα – φωνολογική ενημερότητα και πρώιμη ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών».

Η Παναγιώτα Ρόιδου, είναι απόφοιτη του τμήματος ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει αποκτήσει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών με ειδίκευση στην «Ψυχολογία Παιδιών και Εφήβων» από το αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας. Στη συνέχεια ειδικεύθηκε στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων στην Ελληνική Εταιρία Έρευνας της Συμπεριφοράς. Έχει μετεκπαιδευτεί στο θεραπευτικό πρόγραμμα ΕΑΣ- Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ABA- Applied Behavior Analysis), μέθοδος που βασίζεται στη δομημένη διδασκαλία ατόμων με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Από το 2009 δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως ψυχολόγος- παιδοψυχολόγος στο ιδιωτικό τομέα ενώ παράλληλα διδάσκει μαθήματα ψυχολογίας και ειδικής αγωγής σε δημόσιο και ιδιωτικό κέντρο μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

Η Αγγέλα Καραμιχάλη, είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδόνιας. Παρακολούθησε το πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων μεταξύ αυτών «Συναισθηματική αγωγή», «Special Education, Rehabilitation and Arts», «Το αυτιστικό παιδί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Αναγνώριση Συμπτωμάτων και τεχνικές σταδιακής ένταξης στην τάξη» και μαθήματα με θέμα «Εκπαίδευση παιδιών με προβλήματα όρασης: Διδασκαλία της μεθόδου Braille». Επαγγελματικά έχει εργαστεί σε διάφορα ιδιωτικά κέντρα της Θεσσαλονίκης. 


Μάθετε περισσότερα για το ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ εδώ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium