Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/4/2024 13:36:13

Επισκέπτες Online: 924


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Καταγγελία μαθητών από τα Λαγκαδίκια: Είμαστε στοιβαγμένοι σαν πρόβατα σε παλιά λεωφορεία του ΟΑΣΘ
09-03-2015
Καταγγελία μαθητών από τα Λαγκαδίκια: Είμαστε στοιβαγμένοι σαν πρόβατα σε παλιά λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν μαθητές από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Λαγκαδικίων, οι οποίοι, όπως καταγγέλλουν, αντιμετωπίζουν για ακόμη μια φορά πρόβλημα στη μετακίνησή τους από και προς τα σχολεία τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν χαρακτηριστικά: "Είναι το λιγότερο απαράδεκτο, εν έτει 2015, να μιλάμε για την μεταφορά των μαθητών στο σχολείο. Φτάσαμε σήμερα να σκεφτόμαστε πως θα μεταφερθούμε στο σχολείο, κάτι που αποτελούσε πρόβλημα για τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας πριν από 70 χρόνια". 

Oι μαθητές αναφέρουν ότι εδώ και μία εβδομάδα "διακόπηκε η μεταφορά μας από μισθωμένα ΚΤΕΛ. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, είναι μεγάλο. Πλέον η μόνη μετακίνησή μας είναι το αστικό λεωφορείο του ΟΑΣΘ. Στοιβαγμένοι, σαν πρόβατα, μέσα σε παλιά λεωφορεία. Εκατό και παραπάνω άτομα σε λεωφορείο που εξυπηρετεί όχι μόνο μαθητές αλλά και τον απλό κόσμο που πάει στην δουλειά του. Επιβίβαση στο λεωφορείο; Από την μπροστινή πόρτα, ένας - ένας, μην τυχόν δεν χτυπήσει κανένας μαθητής το εισιτήριό του και χάσει το ψωμί του ο οδηγός".

Διαβάστε απόσπασμα από το κείμενο που έστειλαν οι μαθητές σε μέσα ενημέρωσης:

Είμαστε μαθητές.
Ζητάμε δωρεάν παιδεία. Ζητάμε ισότητα στην εκπαίδευση. Επιδιώκουμε ένα καλύτερο μέλλον. Πολλά ζητάμε;

Με το παρόν e-mail θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ και να καταγγείλω το πρόβλημα που προέκυψε με τη μεταφορά μας στο σχολείο (Γυμνάσιο Λύκειο Λαγκαδικίων), από και προς τους τόπους διαμονής. Είναι το λιγότερο απαράδεκτο, εν έτει 2015, να μιλάμε για την μεταφορά των μαθητών στο σχολείο. Φτάσαμε σήμερα να σκεφτόμαστε πως θα μεταφερθούμε στο σχολείο, κάτι που αποτελούσε πρόβλημα για τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας πριν από 70 χρόνια.

Συγκεκριμένα, εδώ και μία εβδομάδα διακόπηκε η μεταφορά μας από μισθωμένα ΚΤΕΛ. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, είναι μεγάλο. Πλέον η μόνη μετακίνησή μας είναι το αστικό λεωφορείο του ΟΑΣΘ. Βασικά, για ποια μετακίνηση μιλάω; Στοιβαγμένοι, σαν πρόβατα, μέσα σε παλιά λεωφορεία. Εκατό και παραπάνω άτομα σε λεωφορείο που εξυπηρετεί όχι μόνο μαθητές αλλά και τον απλό κόσμο που πάει στην δουλειά του. Επιβίβαση στο λεωφορείο; Από την μπροστινή πόρτα, ένας - ένας, μην τυχόν δεν χτυπήσει κανένας μαθητής το εισιτήριό του και χάσει το ψωμί του ο οδηγός.

Σε ερώτηση προς τον διευθυντή του σχολείου μας για το πρόβλημα μετακίνησης των μαθητών των χωριών (Άγιος Βασίλειος, Βασιλούδι, Γερακαρού) πήραμε την απάντηση, που δεν είναι βέβαια του διευθυντή αλλά ανωτέρων: "Είναι παράνομη η μετακίνησή σας με δωρεάν μισθωμένο λεωφορείο, από την στιγμή που σας εξυπηρετούν γραμμές του ΟΑΣΘ." Καλά ως εδώ. Αναρωτιέμαι... παράνομο δεν είναι 100 και παραπάνω άτομα σε ένα λεωφορείο στοιβαγμένοι χωρίς να μπορούμε να πάρουμε ανάσα; Που είναι η ασφάλεια; Πρέπει να γίνει κάποιο ατύχημα για να σταματήσει αυτό; Επίσης, δωρεάν δεν είναι η παιδεία; Πως είναι δωρεάν από την στιγμή που δίνω 50 λεπτά του ευρώ, για να πάω και 50 λεπτά για να γυρίσω από την σχολική μονάδα; Ένα ευρώ την μέρα, 22 τον μήνα. Για ένα παιδί. Οι περισσότεροι από τους γονείς μας είναι άνεργοι. Δεν έχουν την δυνατότητα να δώσουν χρήματα.

Είναι πάρα πολλά τα προβλήματα που απασχολούν εμάς τους μαθητές, αλλά το πρόβλημα που προέκυψε με τη μεταφορά μας είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Για το κράτος, είμαστε απλοί αριθμοί σε ένα τσουβάλι με λογαριασμούς που πρέπει να περικοπούν.

Ζούμε στην χώρα που η δημοκρατία γεννήθηκε, στη χώρα που όλες οι τέχνες ανθίσανε, στη χώρα με την καλύτερη γλώσσα, στη χώρα του πολιτισμού, της γνώσης.

Ζητάμε να μας αντιμετωπίσουν ως σκεπτόμενους ανθρώπους. Ζητάμε πολλά;

Θέλουμε ένα αύριο, ένα μέλλον. Και ναι, θέλουμε να μάθουμε. Θέλουμε να μορφωθούμε.

Υ.Γ. Μας καταντήσατε όταν μιλάμε για το μέλλον, να λέμε για μόρια και όχι για όνειρα.

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium