Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/9/2023 10:36:14


 Επισκέπτες Online: 575


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΣΣΗΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
02-04-2015
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΣΣΗΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ


Εκ μέρους όλων των μαθητών των σχολικών μονάδων της Ασσήρου, οι μαθητές του ΓΕΛ Ασσήρου έγραψαν ένα άρθρο σχετικά με το φαινόμενο που επαναλαμβάνεται ξανά στο ίδιο σχολικό έτος, την έλλειψη λεωφορείων για την μετακίνηση περίπου 200 μαθητών. Επιθυμία τους είναι να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημά που τους ταλαιπωρεί εδώ κι ένα μήνα κι έτσι, ζήτησαν τη βοήθεια της ιστοσελίδας μας με την κοινοποίηση του άρθρου.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΚΑ!!
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ!!

 

Ως εκπρόσωποι των μαθητών του Λυκείου, Γυμνασίου και Δημοτικού Σχολείου Ασσήρου του Δήμου Λαγκαδά, θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας, διαμαρτυρόμενοι για το θέμα της μετακίνησης του μεγαλύτερου ποσοστού των παιδιών.

Αυτό, δεν είναι ένα πρόβλημα που χρήζει αντιμετώπισης για πρώτη φορά στα σχολεία μας, καθώς η κωλυσιεργία λόγω αδιαφορίας - αδράνειας της Περιφέρειας για το θέμα, εμφανίζεται για δεύτερη φορά μέσα στο φετινό σχολικό έτος, κι έτσι καλούμαστε εμείς να δώσουμε μια  λύση σε ατομικό επίπεδο, διότι οι υπεύθυνοι παραμένουν αμέτοχοι έναντι του ζητήματος.

Είναι γνωστό, πως εδώ και χρόνια το σχολείο μας εξυπηρετεί πολλά παιδιά, προερχόμενα από 8 διαφορετικά χωριά (σε ακτίνα έως και 32 χιλιομέτρων). Επομένως, θεωρούμε και είναι καθολικά αποδεκτό, πως αποτελεί βασικό μέλημα της πολιτείας και ειδικότερα αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η κάλυψη της μεταφοράς των παιδιών να γίνεται από την αρχή της χρονιάς, χωρίς διακοπές και καθυστερήσεις. Συγκεκριμένα, από τις 13 Σεπτεμβρίου με την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως τα μέσα Οκτωβρίου και από τα τέλη Φεβρουαρίου έως και σήμερα, συναντούσαμε και συναντούμε ακόμη το ίδιο, γνωστό και μείζον θέμα.

Αναντίρρητα, οι συνέπειες του προβλήματος αυτού είναι ποικίλες και μεγάλης βαρύτητας, οι οποίες επιδρούν αρνητικά τόσο σε βάρος μας όσο και των οικογενειών μας. Ειδικότερα, η οικονομική επιβάρυνση των τελευταίων ανέρχεται στα 5 ευρώ εβδομαδιαίως (για τον κάθε μαθητή, υπάρχουν όμως οικογένειες με δύο ή και τρία παιδιά), δυσβάσταχτο ποσό για πολλούς αν αναλογιστούμε την σημερινή οικονομική κατάσταση, διότι οι μετακινήσεις μας πραγματοποιούνται με την αστική συγκοινωνία (Ο.Α.Σ.Θ). Επιπρόσθετα, ανακύπτει και το θέμα της ασφάλειας, καθώς είμαστε στοιβαγμένοι λόγω της υπερπλήρωσης των λεωφορείων. Ακόμα χειρότερα, πολλοί από εμάς συνεχίζουμε με τα πόδια, περπατώντας από τη στάση του αστικού μέχρι το χωριό μας απόσταση έως και 5  χιλιομέτρων σε επαρχιακό δρόμο, χωρίς πεζοδρόμιο. Μια εικόνα που θυμίζει την μεταπολεμική Ελλάδα. Μ' αυτόν τον τρόπο, και η ταλαιπωρία είναι μεγάλη, καθώς και ο πιθανός  κίνδυνος ατυχήματος (με ευθύνη ποιού;;;) είναι τεράστιος!!

Μια ακόμη αρνητική συνέπεια του προβλήματος της μετακίνησης που αξίζει να αναφέρουμε είναι η χρονοκαθυστέρηση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Τα δρομολόγια των αστικών δεν είναι συχνά, έτσι είμαστε αναγκασμένοι να τα περιμένουμε, ακόμη και υπό άσχημες καιρικές συνθήκες. Λόγω λοιπόν των λιγοστών λεωφορειακών γραμμών, καθημερινά χάνονται 2 με 3 διδακτικές ώρες. Είναι φανερό, πως η εκπαίδευσή μας θεωρείται ελλιπής, καθώς είμαστε αναγκασμένοι να παρακολουθούμε μόνο 4 από τις 7 ώρες διδασκαλίας. Ιδίως, αυτές που χάνονται στα μαθήματα κατεύθυνσης, θα έχουν δυνητικά άσχημο αντίκτυπο στις επιδόσεις μας στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Τέλος, θα θέλαμε να συμμεριστείτε το πρόβλημά μας, καθώς η δυσλειτουργία αυτή του εκπαιδευτικού συστήματος, δεν είναι αποκλειστικά θέμα των μαθητών, αλλά κάθε πολίτη που επιθυμεί ένα κράτος πρόνοιας με ίσες ευκαιρίες για όλους!! Απαιτούμε λοιπόν, ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση με τα παιδιά των άλλων περιοχών και να δοθεί μια αποτελεσματική λύση στο ζήτημα της μεταφοράς μας, που κάθε χρόνο απαξιώνεται όλο και περισσότερο! Υπεύθυνη για την ντροπιαστική και ελεεινή αυτή κατάσταση θεωρείται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που συνεχίζει να στέκεται ακόμη και σήμερα ανίκανη και αδιάφορη, δίνοντας μας κούφιες και ανυπόστατες δικαιολογίες!!

 

Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας!

Οι μαθητές των σχολείων της Ασσήρου
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium