Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/12/2023 13:26:27

Επισκέπτες Online: 868


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΓΚΑΔΑ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ
07-01-2011
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΓΚΑΔΑ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα η εορτή των Θεοφανείων και ο Αγιασμός των Υδάτων στην ιστορική πόλη του Λαγκαδά. Το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ενώ στη συνεχεία τελέστηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα Λουτρά Λαγκαδά.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ιωάννης μετέβη στη λίμνη της Βόλβης όπου, παρουσία πλήθους πιστών, των Δημάρχων Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασίαδη, Βόλβης κ. Δημήτρη Γαλαμάτη καθώς και των λοιπών Τοπικών Αρχών, τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων. Ο Σεβασμιώτατος έδωσε ευλογία ένα χρυσό σταυρό και ένα δίπτυχο εικόνας στον κ. Χρήστο Δεμερτζή και στον κ. Αθανάσιο Πετρίδη, οι οποίοι έπιασαν τον Τίμιο Σταυρό στα λουτρά και στην Λίμνη της Βὀλβης αντιστοίχως.

Στους υπόλοιπους κολυμβητές δόθηκε από μία εικόνα της Παναγίας της Τήνου. Στους συγχαρητηρίους λόγους που απηύθηνε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ιωάννης προς τους κολυμβητές τόνισε μεταξύ των άλλων ότι η πράξη τους έχει ομολογιακό χαρακτήρα καθώς μαρτυρά την πίστη και την αγάπη τους προς τον Χριστό και την Εκκλησία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λαγκαδά διέθεσε λεωφορεία, προκειμένου να διευκολύνει τη μετακίνηση των πιστών, οι οποίοι επιθυμούσαν να παρευρεθούν στις εόρτιες εκδηλώσεις.

Μετά τον Αγιασμό των Υδάτων της λίμνης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, στο μήνυμα που απηύθυνε προς τους πιστούς, σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση ότι αποτελεί άμεση ανάγκη να
προστατευτεί η Λίμνη της Μικρής Βόλβης από τη συνεχή περιβαλλοντική υποβάθμιση την οποία έχει υποστεί τονίζοντας ότι είναι ευθύνη όλων, κατοίκων και τοπικών φορέων, η λήψη άμεσων και σοβαρών μέτρων που θα προστατέψουν την περιοχή. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium