Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/10/2023 11:19:05


 Επισκέπτες Online: 576


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ονομαστήρια Μητροπολίτη Λαγκαδά Λητής κ Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη
08-01-2011
Ονομαστήρια Μητροπολίτη Λαγκαδά Λητής κ Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιεροπρέπεια και ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.
 

Αρχιερατικό συλλείτουργο ετελέσθη εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, του Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος άγει τα ονομαστήριά του.

Εις την Θεία Λειτουργία παρέστησαν ιερουργούντες οι Μητροπολίτες Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Νικόδημος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος, Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ.κ. Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος, καθώς και οι Επίσκοποι Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμων και Θερμών κ.κ. Δημήτριος.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος, ο οποίος εξήρε την αγία μορφή του Τιμίου Προδρόμου και ευχήθηκε, εκ μέρους της χορείας των Αρχιερέων, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας.Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς, οι οποίοι με την παρουσία τους και την συμπροσευχή τους λάμπρυναν την ονομαστική του εορτή και ευχήθηκε στον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη για την ονομαστική του εορτή.

Ακολούθως, οι Αρχιερείς, συνοδείᾳ του ιερού κλήρου, του ευσεβούς λαού και των αρχόντων της πόλεως, οδηγήθηκαν εις την Αίθουσα του Θρόνου, όπου και ευχήθηκαν στον Σεβασμιώτατο.

Εν συνεχείᾳ μετέβησαν εις την περιοχή των Λουτρών Λαγκαδά, όπου και εθεμελιώθη ο προς ανέγερσιν Ιερός Ναός των Θεοφανείων και του Τιμίου Προδρόμου.


Τέλος, ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε επίσημο γεύμα εις το οποίο συμμετείχαν παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής Λαγκαδά. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium