Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/2/2023 15:52:40

 Επισκέπτες Online: 831


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 3 Μαΐου
02-05-2015
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 3 Μαΐου


ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι ενδιάμεσες νομοθετημένες εκπτώσεις του μηνός Μαΐου ξεκινούν το Σάββατο 2 Μαΐου και λήγουν το Σάββατο 9 Μαΐου 2015. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων πέραν της αναγραφής της παλαιάς και νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Στο διάστημα αυτό σύμφωνα με τον νόμο, δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή.

Το θέμα της λειτουργίας της Κυριακής 3 Μαίου 2015, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.), και αποφασίστηκε να προταθεί στις επιχειρήσεις να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 3 Μαίου 2015, με δεδομένο και βάσει στατιστικών στοιχείων ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις θα βρεθούν ενώπιον ακόμη μίας αχρείαστης και αποτυχημένης Κυριακής. Μάλιστα η συγκεκριμένη Κυριακή απέχει μόλις μια μέρα από την αργία της Πρωτομαγιάς (Παρασκευή), το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα ιδιαίτερα μειωμένη κίνηση λόγω απουσίας των καταναλωτών εξαιτίας του τριημέρου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λαγκαδά σεβόμενος μεν το νόμο και το δικαίωμα όσων επιχειρήσεων θέλουν να ανοίξουν,στηρίζει την απόφαση της Ε.Σ.Ε.Ε., προτείνοντας στους εμπόρους - συναδέλφους να μην μπουν στον κόπο να ανοίξουν τα καταστήματά τους την ερχόμενη Κυριακή 3 Μαίου 2015 και να παραμείνει η Αγορά του Λαγκαδά ΚΛΕΙΣΤΗ.

Παρ’όλα αυτά και βάσει του υφιστάμενου Νόμου, αποτελεί απόφαση του κάθε καταστηματάρχη να ανοίξει ή να παραμείνει κλειστή η επιχείρησή του την Κυριακή.


Ο Εμπορικός Σύλλογος Λαγκαδά καλεί όλους, να επιδείξουν συναδελφική αλληλεγγύη, να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ τα καταστήματα του Λαγκαδά στις 3-5-2015 και να απολαύσουν την Κυριακή τους!


Τέλος, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, προσδοκούμε ότι, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι θα είναι σύντομα παρελθόν και διατηρούμε την πάγια άποψή μας ότι η οποιαδήποτε λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή πρέπει να αποτελεί θέμα των τοπικών κοινωνιών. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium