Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/6/2024 10:07:03Επισκέπτες Online: 646


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΛΑΓΚΑΔΑ
16-01-2011
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΛΑΓΚΑΔΑ

Με μεγάλη συμμετοχή δημοτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι η ημερίδα ενημέρωσης για νέο πρόγραμμα LEADER που αφορά τους πρώην δήμους Ασσήρου, Κορώνειας (εκτός του Αρδαμερίου) και Λαγκαδά (για την πόλη του Λαγκαδά το πρόγραμμα αφορά μόνο τις εκτός σχεδίου περιοχές).
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης, εκλεγμένοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του νέου δήμου Λαγκαδά, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Λαγκαδά Φώτης Γρηγορούδης, αρκετοί επαγγελματίες και βιοτέχνες της περιοχής και πλήθος κόσμου.


Ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης ανέφερε πως η νέα διοίκηση θα βρεθεί κοντά στον ελεύθερο επαγγελματία του νέου δήμου Λαγκαδά μέσα από συγκεκριμένες δράσεις που ξεκινούν σύντομα, όπως το Γραφείο του Επαγγελματία, η δημιουργία εμποροπανήγυρις κ.α.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Βασίλης Παπαβασιλείου, διευθυντής της Αναπτυξιακής Ν. Θεσσαλονίκης, που αναφέρθηκε εκτενέστατα στο Τοπικό Πρόγραμμα Προσέγγισης LEADER για τους δήμους Λαγκαδά, Ασσήρου και Κορώνειας. Το πρόγραμμα αφορά κυρίως τη δημιουργία επισκέψιμων αγροκτημάτων, μικρών ξενοδοχειακών μονάδων, μονάδων οικοτεχνίας, χειροτεχνίας και παραδοσιακής τέχνης, ειδών διατροφής, χώρων εστίασης, επιχειρήσεις προώθησης τουρισμού, βιοτεχνικών μονάδων κ.α. Η καταληπτική ημερομηνία για δράσεις επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι η 10η Μαρτίου 2011, ενώ τα προγράμματα για τους δήμους λήγουν στις 30 Ιουνίου.
Στο β’ μέρος της ημερίδας έγινε ενημέρωση για την προώθηση τοπικών προϊόντων της επαρχίας Λαγκαδά σε αγορές της Αγγλίας, Ουκρανίας και Ρωσίας από ανεξάρτητο φορέα.  
Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες πως από τη Δευτέρα θα λειτουργεί στο Δήμο το «Γραφείο του Επαγγελματία», ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και το «Γραφείο του Αγρότη». 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium