Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/6/2024 20:29:45Επισκέπτες Online: 816


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
18-01-2011
ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Η επιλογή του «Συμπαραστάτη του Δημότη», το ΣΥΜΦΩΝΟ των Δημάρχων, οι νέες διοικήσεις στα Λουτρά Λαγκαδά, τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ. και τη ΔΗ.Κ.Ε.Λ. και η μεταφορά υπηρεσιών του δήμου Λαγκαδά ήταν μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου.
Με πλήρη απαρτία των δημοτικών συμβούλων και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου νέου δήμου Λαγκαδά. Συνολικά υπήρχαν 11 θέματα προς συζήτηση, ενώ 3 από αυτά πήραν αναβολή.


Αννα Σαρίκου, Παντελής Πάσχος και Γιάννης Καραγιάννης


Δημήτρης Ράβναλης, Απόστολος Καλαιτζίδης, Μαυρίδης Γρηγόρης


Μάρκος Δανάς, Καρακινάρης Γιώργος και Κομμάτας Αστέριος


Καμαρούδης Σταυρος, Φίλιππος Γεωργουδάκης και Γιώργος Ρόκος


Αγγελος Πελίτης και Γιώργος Κυράνου


Γιώργος Σεπιάδης και Τερζάκης Σταύρος


Αντιδήμαρχοι: Στέλιος Σισκούδης, Γιώργος Μήττας, Γιάννης Ταχματζίδης και Γιώργος Τουλουπίδης


Αντιδήμαρχοι: Τάσος Χαριτωνίδης, Θανάσης Θεοδωρίδης, Στ. Σισκούδης, Γ. Μήττας 


Ψηφίστηκαν τα μέλη του Δ.Σ. των Λουτρών Λαγκαδά (Ε.Ε.Ι.Π.Λ.):
Πρόεδρος: Γιώργος Κυράνου με αναπληρωματικό τον Φώτη Μάτη, Αντιπρόεδρος: Γιώργος Τουμπούλης με αναπληρωματικό τον Δημήτρη Στραζέμη, Μέλη: Νασουλα - Καπλάνη Νανά, Ειρήνη Μπόρα, Ευαγγελία Δανιηλίδου, Παπαδόπουλος Θεοδόσιος, Λάζαρος Τεκίδης (εκπρόσωπος εργαζομένων) και από την αντιπολίτευση εκλέχτηκε ο Γρηγόρης Μαυρίδης (από το συνδυασμό του κ. Ράβναλη).
Ψηφίστηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Λ.:
Πρόεδρος: Σταύρος Τερζάκης με αναπληρωματικό τον Γιώργο Σεπιάδη, Αντιπρόεδρος: Παντελής Aϊβαζίδης με αναπληρωματικό τον Δημήτρη Στραζέμη, Μέλη: Αγγελος Πελίτης, Διογένης Αϊναλης, Χαρίτων Σίμογλου, Αρετή Χιωτέλη και Σταύρος Καμαρούδης (επικεφαλής συνδυασμού).
Επίσης, ψηφίστηκε με ομόφωνη απόφαση ο Δήμος Λαγκαδά να συμπεριληφθεί στο «ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ» για δράσεις που αφορούν το περιβάλλον. Τέλος, συζητήθηκε το θέμα μεταφοράς διαφορών υπηρεσιών του Δήμου. Πρόταση της νέας διοίκησης είναι η Τεχνική και η Οικονομική υπηρεσία που σήμερα στεγάζονται στο Δημαρχείο να μεταφερθούν στο κτίριο του πρώην Επαρχείου, η μεταφορά του ΚΕΠ στο δημοτικό κτίριο, καθώς και αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων δημοτικών καταστημάτων των πρώην δήμων Ασσήρου και Κορώνειας.

Παραλειπόμενα
1.       Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως σε κανένα από τα δύο νομικά πρόσωπα του Δήμου Λαγκαδά (Λουτρά και ΔΕΥΑΛ) δεν υπάρχει εκπροσώπηση από την παράταξη Γ. Καραγιάννη. Όσον αφορά τα Λουτρά, η παράταξη Γ. Καραγιάννη πρότεινε τον πρώην πρόεδρο των Λουτρών Μάρκο Δανά ως τακτικό μέλος, αλλά πλειοψήφησε η πρόταση να είναι τακτικό μέλος ο Γρηγόρης Μαυρίδης από την πλευρά της ελάσσονος αντιπολίτευσης (από το συνδυασμό του Δ. Ράβναλη).
 
2.       Θέμα τέθηκε από το γεγονός πως τα μέλη των Δ.Σ. των δημοτικών επιχειρήσεων που λειτουργούσαν στους πρώην δήμους δεν έχουν ακόμη υποβάλει τις παραιτήσεις τους (ανάμεσα τους πρώην δήμαρχοι και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι). Με δεδομένο αυτό, τα μέλη των Δ.Σ. θα πρέπει άμεσα να ετοιμάσουν το νέο διετές πρόγραμμα δράσης τους, παρότι σε λιγότερο από δύο μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση όλων των δημοτικών επιχειρήσεων των πρώην δήμων του νέου δήμου Λαγκαδά σε ένα νομικό πρόσωπο. Μάλιστα ο αντιδήμαρχος κ. Α. Χαριτωνίδης ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητες παραιτήσεις, ώστε να διευκολυνθεί η νέα διοίκηση στο έργο της.


Ρεπορτάζ: Μητρακούδης Πασχάλης για το www.lagadas.net 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium