Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/12/2023 06:37:52

Επισκέπτες Online: 639


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ
26-01-2011
ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ

Συγχωνεύσεις διθέσιων σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κυρίως στη Δυτική Θεσσαλονίκη αλλά και συγχωνεύσεις ΕΠΑΛ προετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.

Στο στόχαστρο, κατά τις επιταγές του ΔΝΤ, μπαίνουν, σύμφωνα με τις δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας Ευ. Χριστοφιλοπούλου, και τα σχολεία που βρίσκονται σε χωριά, τα οποία έχουν απόσταση έως πέντε χιλιόμετρα το ένα από το άλλο.  Άλλωστε, όπως η ίδια εξήγησε, "τα πολυθέσια σχολεία προσφέρουν καλύτερη εκπαίδευση".


Τα διθέσια δημοτικά της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, στην επαρχία Λαγκαδά λειτουργούν τα διθέσια δημοτικά σχολεία στον Ευαγγελισμό, το Καλαμωτό, τον Μελλισουργό, το Μόδι, τη Νυμφόπετρα και την  Όσσα. Υπάρχει επίσης το τριθέσιο δημοτικό σχολείο Ανάληψης.

"Κανένα γυμνάσιο, λύκειο ή ΕΠΑΛ στον Λαγκαδά, τη Μυγδονία ή την Άσσηρο δεν πρόκειται να καταργηθεί", δήλωσε στη "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ο αιρετός και πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ Σάκης Φιλάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Λαγκαδά Ι. Αναστασιάδη.

Ο προϊστάμενος της περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θ. Καρτσιώτης ξεκαθάρισε ότι "οι περιπτώσεις συγχώνευσης σχολείων που θα συζητηθούν, και αυτό μετά τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι αυτές στις οποίες τα σχολεία βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους". Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και ορισμένα από τα διθέσια δημοτικά της περιοχής του Λαγκαδά.


Τα κριτήρια για τις συγχωνεύσεις

Τα κριτήρια για τις συγχωνεύσεις σχολείων είναι η χιλιομετρική απόσταση για το νέο σχολείο, η συγκοινωνιακή κάλυψη της περιοχής, οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες, καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης αιθουσών διδασκαλίας, βιβλιοθήκης και λοιπών βοηθητικών χώρων και εξοπλισμού στο σχολείο μετακίνησης.
Το υπουργείο σημειώνει ότι η τελική πρόταση θα συνδιαμορφωθεί με τους δημάρχους, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη τι ακριβώς θα γίνει με τα σχολεία που βρίσκονται στις ορεινές και τις μικρές νησιωτικές περιοχές.
 

Της Στελίνας ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΟΥ, από την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium