Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/5/2024 21:53:23Επισκέπτες Online: 549


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ
06-10-2015
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Μέσω facebook θέλησε να απαντήσει ο δήμαρχος Λαγκαδά Γ. Καραγιάννης σε όσους άσκησαν κριτική για τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την υποδοχή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον δήμο Λαγκαδά, όπως και για το γεγονός πως με αφορμή την επίσκεψη του πραγματοποιήθηκε διαγράμμιση στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά - Λαγυνών. Διαβάστε τι αναφέρει σχετικά:

Η χθεσινή επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Δήμο μας, κατόπιν πρόσκλησης της Μητρόπολης Λαγκαδά, αποτελεί μια σημαντική και ιδιαίτερα τιμητική στιγμή για τον τόπο μας. Τουλάχιστον για την συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας. Εκτός δυστυχώς από ορισμένους που βρήκαν ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν με υποκρισία και τακτικισμό το ταλέντο τους στην παραπληροφόρηση και την απαξίωση των πάντων.
Κατ´αρχην να τονίσουμε ότι οι τιμές αρχηγού κράτους (όπως βάσει νόμου προβλέπεται) που αποδόθηκαν από τον Δήμο μας στον Πατριάρχη, πραγματοποιήθηκαν με το ελάχιστο κόστος και με πλήρη αντίληψη των δεδομένων της εποχής που ζούμε. Η δαπάνη που ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά για την έλευση του Πατριάρχη, ήταν συνολικά 452 € και αφορούσε έντυπα, αφίσες και μια συμβολική τιμητική πλακέτα, που απονεμήθηκε στον Πατριάρχη ως αναμνηστικό της επισκέψεώς του. Το δε δώρο του Δήμου μας, ήταν δύο καλάθια με τοπικά αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας προσφορά του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαγκαδά.
Καλό θα ήταν λοιπόν για την δική τους αξιοπιστία να μην ήταν τόσο βιαστικοί όσοι έσπευσαν να μας κρίνουν για υπέρογκες δαπάνες και υπερβολές. Πολύ περισσότερο όταν μας κρίνουν αυστηρότερα αυτοί που πέταξαν χιλιάδες ευρώ τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια σε φιέστες, πανηγύρια και ταξιδάκια. Εμείς τεκμηριωμένα σε ένα χρόνο διοίκησης με συνετή διαχείριση κατεβάσαμε 40% κάτω τα λειτουργικά έξοδα του Δήμου μας και εξοικονομήσαμε πόρους για τα κοινωνικά προγράμματα και την καθημερινότητα.
Όσον αφορά τώρα στη διαγράμμιση της επαρχιακής οδού Λαγκαδά - Λαγυνών, πρόκειται για έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (εκεί ανήκει ο δρόμος αυτός), το οποίο ήταν προγραμματισμένο εδώ και καιρό. Μάλιστα ξεκίνησε το προηγούμενο διάστημα από τον Σοχό και τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί στις υπόλοιπες επαρχιακές οδούς αρχικά προς Καβαλάρι και Κολχικό, όπως μας ενημέρωσε η αρμόδια Τεχνική Διεύθυνση της Περιφέρειας. Και φυσικά όπως κάθε καλοπροαίρετος αντιλαμβάνεται καμία σχέση δεν έχει να κάνει με την επίσκεψη του Πατριάρχη.
Αλλωστε όσοι τα έγραψαν αυτά στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ήταν οι ίδιοι που πριν λίγους μήνες κάνανε παρόμοια σχόλια, όταν κατασκευάσαμε τον Ιανουάριο του 2015 πεζοδρόμιο στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Γονέων για την ασφαλή διέλευση των μαθητών. Σας θυμίζω ότι είχαν πει τότε, ότι το κάναμε για να ψηφίσει εκεί ο τότε Πρωθυπουργός που βέβαια ψήφισε κανονικά στον τόπο του.
Τέλος πράγματι οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι δημιουργήθηκε μια αναστάτωση νωρίς το πρωί της Κυριακής στην πόλη του Λαγκαδά, λόγω των υπερβολικών μέτρων ασφαλείας και τάξης, τα οποία όμως δεν ήταν επιλογή του Δήμου μας, αλλά των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, που ήταν ωστόσο υποχρεωμένες να τηρήσουν όσα αυστηρά μέτρα ασφαλείας προβλέπονται για επίσκεψη αρχηγού κράτους, όπως χαρακτηρίζεται από τον νόμο ο Πατριάρχης.
Αφού κλείσω με αυτές τις αναγκαίες διευκρινίσεις, θα ήθελα προσωπικά να σας ζητήσω από όλους τους συνδημότες και τις συνδημότισσες, να στρέψουμε όλοι μαζί την προσοχή και την αγάπη μας σε δύο μικρά παιδιά που χρειάζονται με κάθε τρόπο την άμεση και έμμεση στήριξη μας.
Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των Σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων, δράσεις στήριξης και αλληλεγγύης σε δύο μικρά παιδιά και τις οικογένειές τους που δοκιμάζονται από σοβαρά προβλήματα υγείας.
Έχουμε ανθρώπινη υποχρέωση να σταθούμε όλοι μας στο πλευρό τους. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium