Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/5/2022 13:59:25
    Επισκέπτες Online: 557


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Αρθρο του γενικού χειρουργού Αλ. Καραμανλίδη για τη λαπαροσκοπική χειρουργική
02-11-2015
Αρθρο του γενικού χειρουργού Αλ. Καραμανλίδη για τη λαπαροσκοπική χειρουργική


Λαπαροσκοπική ή ελάχιστα επεμβατική χειρουργική είναι η χειρουργική στην κοιλιά διαμέσου μικρών οπών στο κοιλιακό τοίχωμα.

Αυτό εκτός από προφανή αισθητικά αποτελέσματα έχει πολλαπλά οφέλη κυρίως σε ό,τι αφορά τον μετεγχειρητικό πόνο, τη βράχυνση της περιόδου αποθεραπείας καθώς και των μετεγχειρητικών επιπλοκών.

Από την εμφάνισή της το 1987 οπότε και διενεργήθηκε η πρώτη λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή, η λαπαροσκοπική προχώρησε με άλματα καλύπτοντας πλέον όλο το φάσμα των επεμβάσεων της γενικής χειρουργικής παραγκωνίζοντας στη δεύτερη θέση τις περισσότερες φορές την κλασική, ανοικτή χειρουργική.

Αποτελεί δηλαδή την πρώτη επιλογή για επεμβάσεις της άνω κοιλίας όπως:

Χολοκυστεκτομή

Διαφραγματοκήλη (αποκατάσταση κατά Nisssen)

Αχαλασία οισοφάγου (καρδιομυοτομή κατά Heller)

Βαριατρικές επεμβάσεις (Sleeve Gastrectomy, Gastric Bypass)

Λαπαροσκοπικά συστήνεται να γίνονται πλέον και οι κήλες (μετεγχειρητικές ή μη και βουβωνοκήλες) καθώς και η σκωληκοειδεκτομή.

Τέλος κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει την ανωτερότητα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής και στις επεμβάσεις του λεπτού και παχέος εντέρου όπως συμφυσιόλυση και κολεκτομή για κακοήθεια.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η λαπαροσκοπική χειρουργική δεν είναι πολυτέλεια ή πειραματική μέθοδος αλλά η ενδεδειγμένη χειρουργική πρακτική που σε έμπειρα χέρια έχει πολλαπλά οφέλη για τον  ασθενή.


Ο κ. Καραμανλίδης είναι στρατιωτικός ιατρός, επιμελητής στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε. και επιστημονικός συνεργάτης Α’ χειρουργικής κλινικής στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Εχει ειδίκευση στη λαπαροσκοπική και στη βαριατρική χειρουργική (παχυσαρκία).
Το ιατρείο του βρίσκεται στον Λαγκαδά στην οδό Λουτρών 11 στον 1ο όροφο (άνωθεν καφέ Allegro) και λειτουργεί με ραντεβού κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 17.00 έως τις 21.00.

Τηλ. επικοινωνίας 23940 22722, κιν. 6974 195953, οικίας 23940 73670.

 

 

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium