Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/3/2024 11:27:31Επισκέπτες Online: 413


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ
01-02-2011
ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 31 Γενάρη το πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκε αφορούσε την επιλογή του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» για το Δήμο Λαγκαδά.
Το θέμα δεν ήταν καινούργιο, καθώς στο προηγούμενο συμβούλιο δεν κατάφερε κανένας από τους τέσσερις υποψηφίους να συγκεντρώσει τους ψήφους των 2/3 των μελών του δημοτικού συμβουλίου, παρότι η διαδικασία έγινε δύο φορές.
Οι υποψηφιότητες
Υποψήφιοι για τη θέση ήταν οι: Ασδρές Γιώργος από την Ξυλόπολη, Χρήστος Βάγιος από τη Χρυσαυγή και η Μποζίνη Κατερίνα από το Λαγκαδά. Ο κ. Ηλίας Χαϊτίδης δεν θέλησε να είναι εκ νέου υποψήφιος και ζήτησε να αποσυρθεί η υποψηφιότητά του. Η νεότερη υποψηφιότητα που προέκυψε ήταν του Τσιμπρικίδη Θεόφιλου από τον Λαγκαδά, απόστρατου από την Αστυνομία.
Οι αντιδράσεις
Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ο κ. Κανακινάρης πήρε το λόγο και απευθύνθηκε προς τον δήμαρχο ρωτώντας τον αν διάβασε μία επιστολή που έστειλε προς τον δήμαρχο και αφορούσε το θέμα αυτό. Στην μακροσκελή επιστολή του ο κ. Καρακινάρης έθετε θέμα ηθικότητας επί συγκεκριμένου προσώπου (κ. Ασδρέ), ο οποίος υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Αναστασιάδη. Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε πως διάβασε την επιστολή -παρότι την έλαβε πριν από λίγες ώρες- και πως δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κανέναν -εφόσον δεν είναι αιρετός- να συμμετάσχει στην διαδικασία.
Παρεμβάσεις έγιναν και από άλλους δημοτικούς συμβούλους, ενώ ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως «ο υποψήφιος για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη θα πρέπει να μη διαδραματίζει ενεργό ρόλο σε κάποια δημοτική παράταξη, ώστε να μην αιωρούνται υπόνοιες συστράτευσης σε παραταξιακές επιδιώξεις». Η αναφορά αυτή αφορούσε τον κ. Ασδρέ, που ήταν υποψηφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Αναστασιάδη, αλλά και προσωπικός φίλος του ίδιου, όπως ανέφερε ο κ. δήμαρχος.

Για το θέμα αυτό, δηλαδή το κατά πόσο είναι "νόμιμο μέν, αλλά ηθικό;" να δηλώνει υποψηφιότητα κάποιο ο οποίος υπήρξε πρόσφατα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, υπήρξε προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ των Καρακινάρη και Καλπάκη, όπου ο δεύτερος τον χαρακτήρισε ερειστικό και πως χρήζει ψυχιατρικής εξέτασης, λόγω της συμπεριφοράς του. Οταν η πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου κ. Γραικού διέκοψε -επανειλημένως- τον κ. Καρακινάρη και δεν τον άφησε να ολοκληρώσει το λόγο του, αυτός ωρυόμενος φώναξε δυνατά να τον αφήσει να μιλήσει χτυπώντας παράλληλα το χέρι του στα έδρανα. Το δημοτικό συμβούλιο εκείνη τη στιγμή θύμισε πεδίο μάχης, όπου -ανάμεσα στα άλλα- εκτοξεύονταν και προσωπικές πικρίες, όπως στην περίπτωση του κ. Κολασίδη που ανέφερε πως «λυπάμαι που είναι δημότης μας. Απορώ μ’ αυτά που κάνει, δημιουργεί προβλήματα, ενώ ο τόπος μας χρειάζεται στήριξη. Πουλήσατε τον δήμο Σοχού με τον Θ.Παππά» αναφερόμενος προς τον κ. Καρακινάρη. Έντονη ήταν και η επιδοκιμασία των δημοτών απέναντι σε διαδραματίζονταν
μπροστά στα μάτια τους και θύμιζαν περισσότερο κερκίδα ποδοσφαιρικού αγώνα παρά συνεδρίαση συμβουλίου. Αμέσως ακολούθησε διακοπή για να αποφορτιστεί η κατάσταση.
Κατά την επιστροφή στην αίθουσα, ο κ. Καρακινάρης ζήτησε συγνώμη για όσα έγιναν, αλλά τόνισε πως δέχτηκε προσωπική επίθεση. Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε επίσης: «Δεν με χαροποιεί η κατάσταση αυτή. Δεν συμφωνώ με τις προσωπικές αντιπαραθέσεις, γι’ αυτό και δεν αντιπαρατίθεμαι στις όποιες μομφές γίνονταν κατά καιρούς στο πρόσωπο μου. Αυτά που είπε ο κ. Καρακινάρης ήταν η εισήγηση της παράταξης μας. Η διαδικασία επιλογής του Συμπαραστάτη του δημότη για εμάς είναι λανθασμένη».  
Εκλέχτηκε ο κ. Ασδρές
Η διαδικασία επιλογής έγινε με μυστική ψηφοφορία μεταξύ των δημοτικών συμβούλων. Ο κ. Γεωργουδάκης απείχε επί της ψηφοφορίας. Τα αποτελέσματα ήταν: Ασδρές Γιώργος 29 ψήφους, Βάγιος Χρήστος 1 ψήφο, Μποζίνη Κατερίνα 1 ψήφο, Τσιμπρικίδης Θεόφιλος 2 ψήφους και 5 λευκά. Ο κ. Ασδρές ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν και ανέφερε πως θα εργαστεί με αμεροληψία και αντικειμενικότητα για το καλό όλων. Η θητεία του είναι για τέσσερα χρόνια και είναι έμμισθη.  
  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium