Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/7/2024 09:07:04Επισκέπτες Online: 473


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ 3η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
02-02-2011
ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ 3η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ
Από τις πιο εκρηκτικές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα. Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ δημοτικών συμβούλων της διοίκησης με συμβούλους της αντιπολίτευσης κατέληξαν να γίνονται σε προσωπικό επίπεδο, ενώ ακόμη και οι πολίτες που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση εξέφρασαν έντονα τη δυσαρέσκεια τους για την κατάσταση αυτή.
Έντονη ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ των συμβούλων Απόστολου Μισχόπουλου και Γιάννη Καραγιάννη για το θέμα του Σοχού. Ως γνωστόν, έχει γίνει προσφυγή του πρώην δήμου Σοχού στο Συμβούλιο της Επικρατείας με σκοπό ο δήμος Σοχού να παραμείνει αυτόνομος δήμος. O κ. Καραγιάννης θέλησε να ενημερωθεί για το θέμα που έχει προκύψει με το τοπικό συμβούλιο Σοχού, όπου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης την περασμένη Παρασκευή πάρθηκε η απόφαση να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις για την ανεξαρτησία του πρώην δήμου Σοχού. Η κ. Γραικού ανέφερε πως «ο κ. Καραγιάννης «τρέχει» σε θέματα που δεν έχουν πρωτοκολληθεί και που δεν γνωρίζει το σώμα», ενώ ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως «το θέμα βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας και δεν έχει βγει μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, αν και κάποιοι διασπείρουν φήμες πως θα ξαναγίνουν εκλογές».
Εντονη ήταν και η αντιπαράθεση μεταξύ των δημοτικών συμβούλων Γιώργου Καρακινάρη με τους Νίκο Καλπάκη και Γιάννη Κολασίδη. Ο κ. Καρακινάρης διαφωνούσε σχετικά με το θέμα να είναι υποψήφιος για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη ένας πρώην υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη του κ. Αναστασιάδη, τονίζοντας το θέμα της ηθικότητας. Ο κ. Κολασίδης τον χαρακτήρισε ερειστικό και προκλητικό για τη συμπεριφορά του και τα λόγια του, ενώ ο κ. Κολασίδης δήλωσε πως «λυπάμαι που είναι δημότης μας. Απορώ μ’ αυτά που κάνει, δημιουργεί προβλήματα, ενώ ο τόπος μας χρειάζεται στήριξη. Πουλήσατε τον δήμο Σοχού με τον Θ.Παππά» αναφερόμενος προς τον κ. Καρακινάρη. Έντονη ήταν και η επιδοκιμασία των δημοτών απέναντι σε όσα διαδραματίζονταν μπροστά στα μάτια τους και θύμιζαν περισσότερο κερκίδα ποδοσφαιρικού αγώνα παρά συνεδρίαση συμβουλίου. Αμέσως ακολούθησε διακοπή για να αποφορτιστεί η κατάσταση.
Ανάμεσα στα άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η εκλογή δύο εκπροσώπων του δήμου Λαγκαδά στο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας. Για το θέμα αυτό έγινε μυστική ψηφοφορία και έλαβαν 29 ψήφους ο δήμαρχος και 29 ψήφους ο κ. Καλπάκης, ενώ υπήρχαν και 10 λευκά. 
Το επόμενο θέμα αφορούσε το διαχωρισμό του οικισμού Δρακόντιο από το Κολχικό ως αυτοτελής οικισμός, ώστε να συμπεριληφθεί στα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για την απογραφή του 2011.
Επίσης, ορίστηκε ο κ. Δεργιανλής ως πρόεδρος του Δ.Σ. των παιδικών σταθμών Λαγκαδά, ενώ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σισκούδης ανέφερε πως απαιτείται να προσληφθούν πέντε άτομα (2 οδηγοί απορριμματοφόρου, 2 εργάτες καθαριότητας απορριμματοφόρου και 1 εργάτης νεκροταφείων) με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου δίμηνης διάρκειας για την κάλυψη πρόσκαιρων δαπανών. Η προκήρυξη θα δημοσιευθεί σύντομα από την ιστοσελίδα του δήμου.
Τέλος, ψηφίστηκε ομόφωνα η διοργάνωση εκδήλωσης στα Λουτρά Λαγκαδά από ομάδα νέων του Δήμου. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 6 Μαρτίου στον εξωτερικό χώρο των Λουτρών, όπου θα περιλαμβάνει συναυλίες γνωστών νεανικών συγκροτημάτων. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium