Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/5/2024 16:52:25Επισκέπτες Online: 504


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
04-02-2011
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Περισσότεροι από 100 ελεύθεροι επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο δήμο μας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κ. Αναστασιάδη για ενημέρωση σχετικά με τον αντικαπνιστικό νόμο.
Παρόντες ήταν και αρκετοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της τωρινής διοίκησης, όπως και ο πρόεδρος των επαγγελματιών Φώτης Γρηγορούδης. Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως ο δήμος Λαγκαδά είναι σύμμαχος με τους ελεύθερους επαγγελματίες του νέου δήμου καθώς αυτοί αποτελούν τη «βιτρίνα» του δήμου, ενώ ανέφερε ακόμη πως λειτουργεί το «Γραφείο Επαγγελματία» και το «Γραφείο Αγρότη» στο χώρο του Δημαρχείου.
Οι καταγγελίες για το κάπνισμα
 Ο κ. δήμαρχος ανέφερε σχετικά με τον αντικαπνιστικό νόμο πως μέχρι στιγμής σε κανένα κατάστημα του δήμου Λαγκαδά δεν έχει καταγραφεί καμία παράβαση, αν και οι καταγγελίες που φτάνουν μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1142 στους δημοτικούς αστυνομικούς του Λαγκαδά είναι πολλές και η κατάσταση γίνεται όλο και πιο πιεστική. Μάλιστα, δημοτικός αστυνομικός που ήταν παρών στην εν λόγω συνάντηση, ανάφερε πως δέχεται πιέσεις να εφαρμόσει πιστά το νόμο και να βεβαιώσει παραβάσεις στα καταστήματα του Λαγκαδά, παρότι στόχος του δεν είναι να κόβει πρόστιμα, αλλά να εφαρμόζει το νόμο.
Τι αποφασίστηκε
Από το σύνολο σχεδόν των επαγγελματιών συμφωνήθηκε να μαζευτούν όλα τα σταχτοδοχεία από τα τραπεζάκια και να τοποθετηθούν τα κατάλληλα σήματα απαγόρευσης καπνίσματος. Αν ο πελάτης επιθυμεί να καπνίσει, ο ιδιοκτήτης οφείλει να τον ενημερώσει για την απαγόρευση και αν παρ’ όλα αυτά δεν συμμορφωθεί και γίνει έλεγχος από τη δημοτική  αστυνομία, θα βεβαιωθεί παράβαση μόνο προς τον πελάτη με πρόστιμο 50 ευρώ. Αν όμως ο καταστηματάρχης δεν τηρήσει τους παραπάνω κανόνες και συνεχίζει να επιτρέπει το κάπνισμα εντός του καταστήματός του, τότε, αν γίνει έλεγχος από τη δημοτική αστυνομία θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 600 ευρώ ή 500 ευρώ για οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων. Το πρόστιμο διπλασιάζεται στην δεύτερη παράβαση και αν ο καταστηματάρχης δεν συμμορφωθεί, αυτό μπορεί να οδηγήσει και σε οριστικό σφράγισμα του καταστήματος του.«Κομμένο» το κάπνισμα και στο Δημαρχείο
Η απαγόρευση του καπνίσματος πάντως αφορά όλους τους δημόσιους χώρους, όπως και το κτίριο του δημαρχείου που, μέχρι προχθές το κάπνισμα επιτρέπονταν. Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως εδώ και δύο μέρες αποφασίστηκε η απαγόρευση του καπνίσματος εντός του κτιρίου. Ελπίζουμε η απαγόρευση να ισχύει και για τα δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα, το κτίριο του Επαρχείου, τη ΔΕΥΑΛ και αλλού. Δεν ξέρουμε αν σ’ αυτό το θέμα έπαιξε ρόλο η αναφορά που έγινε μέσα από το lagadas net, πάντως είναι μία ενέργεια που την επικροτούμε και την υποστηρίζουμε. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium