Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/12/2023 18:00:39

Επισκέπτες Online: 854


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


«ΕΠΕΣΑΝ» ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
11-02-2011
«ΕΠΕΣΑΝ» ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Αναστατωμένοι είναι οι ιδιοκτήτες καφετεριών και εστιατορίων στο Δήμο Λαγκαδά, καθώς χθες «έπεσε» το πρώτο τσουχτερό πρόστιμο 600 ευρώ σε κεντρική καφετέρια της πόλης. Οι δημοτικοί αστυνομικοί κατέγραψαν την παράβαση, καθώς σε ένα τραπέζι ανακάλυψαν σταχτοδοχείο με αποτσίγαρα, το οποίο σύμφωνα με τον καταστηματάρχη, προέρχονταν από πελάτη που κάθονταν στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, και κατά τη μεταφορά το σταχτοδοχείο αφέθηκε στο βοηθητικό τραπέζι στην είσοδο της καφετέριας. Ο καταστηματάρχης κατέθεσε ένσταση θεωρώντας άδικη την επιβολή προστίμου.
Πάντως από έρευνα που έκανε το lagadas net στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Λαγκαδά, προέκυψε πως οι περισσότερες καφετέριες και ταβέρνες έχουν απομακρύνει τα σταχτοδοχεία από τα τραπέζια, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι καταστηματάρχες έχουν αντικαταστήσει τα τασάκια με μπουκαλάκια νερού, ποτήρια - σφηνάκια, γλαστράκια κ.α., θεωρώντας πως με αυτά θα ξεγελάσουν τους δημοτικούς αστυνομικούς.  
Θα πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους πως η απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους θεωρείται νόμος που όλοι θα πρέπει να τηρήσουν, καταστηματάρχες και πελάτες. Υπάρχουν συνάνθρωποι μας που φαίνεται πως αυτό δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη ή θεωρώντας πως ένα πρόστιμο της τάξης των 50 ευρώ θεωρείται πολύ χαμηλό για την οικονομική τους κατάσταση, συνεχίζουν επιδεικτικά να καπνίζουν μέσα σε καταστήματα, ενώ οι ιδιοκτήτες κάνουν τα στραβά μάτια, από φόβο μην δυσαρεστήσουν τον πελάτη ή μήπως πάει σε άλλο μαγαζί που οι ιδιοκτήτες επιτρέπουν -παρανόμως- το κάπνισμα.
Να θυμίσουμε τέλος, πως οι καταγγελίες που φθάνουν μέσω της τηλεφωνικής γραμμής «1142» προς τους δημοτικούς αστυνομικούς του Λαγκαδά είναι πολλές και καθημερινές, πράγμα που σημαίνει πως το θέμα είναι σοβαρό και όλοι θα πρέπει να συνετιστούν.
Τα πρόστιμα ξεκινούν από 500 ευρώ για οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων ή 600 ευρώ για άνω των 2.000 κατοίκων. Το πρόστιμο διπλασιάζεται αν καταγραφεί για δεύτερη φορά στο κατάστημα η ίδια παράβαση και μειώνεται κατά το ήμισυ αν το πρόστιμο εξοφληθεί εντός 10 ημερών. Το πρόστιμο προς τον πελάτη που παρανομεί είναι 50 ευρώ.
Διαβάστε εδώ το άρθρο για την ενημερωτική συνάντηση του Δήμου Λαγκαδά με τους επαγγελματίες υγειονομικού ενδιαφέροντος για το θέμα του καπνίσματος: http://www.lagadas.net/index.php?act=viewProd&productId=685. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium