Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/6/2024 07:43:26Επισκέπτες Online: 512


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
15-04-2010
ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Την άμεση αντιμετώπιση του κτιριακού προβλήματος για τη στέγαση του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά συζήτησαν χθες το απόγευμα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Δημήτραινας με μέλη αντιπροσωπείας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και το δήμαρχο Λαγκαδά.

Το στεγαστικό πρόβλημα του σημερινού ειρηνοδικείου, το κτίριο του οποίου έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλο από τους τοπικούς φορείς, δικαστές, δικηγόρους και διαδίκους, βρίσκεται σε εκκρεμότητα από το 2003, όταν διαπιστώθηκε ότι το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) αδυνατούσε να ανεγείρει νέο κτίριο σε οικόπεδο που του παραχωρούσε ο δήμος. Ωστόσο ο δήμος Λαγκαδά πρότεινε να παραχωρηθεί ημιτελές κτίριο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, σε τμήμα του οποίου στεγάζεται σήμερα το διοικητήριο, χωρίς να έχει ληφθεί μέχρι στιγμής καμία απόφαση.
“Τώρα είναι η ευκαιρία να επιλυθεί οριστικά το κτιριακό πρόβλημα του ειρηνοδικείου. Υπάρχει ένα κατάλληλο κτίριο, που με ελάχιστες επεμβάσεις και μικρό κόστος μπορεί να γίνει ανθρώπινο, έτοιμο να στεγάσει την υπηρεσία”, τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μανόλης Λαμτζίδης, που ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας των δικηγόρων, οι οποίοι πιέζουν για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.
Όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Καραγιάννης, από τον περσινό Φεβρουάριο γνωμοδοτήθηκε από το ΤΑΧΔΙΚ η καταρχήν αποδοχή της παραχώρησης του συγκεκριμένου κτιρίου, διαδικασία που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο τον περσινό Ιούνιο, αλλά από τότε δεν προχώρησε το ζήτημα. Ο δήμαρχος στη χθεσινή συνάντηση με τον κ. Δημήτραινα προσκόμισε όλο το απαραίτητο υλικό που αφορά τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, όπως και φωτογραφίες του συγκεκριμένου κτιρίου που έχει κριθεί κατάλληλο. Ο γενικός γραμματέας ενημερώθηκε εκτενέστερα για το ζήτημα, χωρίς να μεταφέρει οποιαδήποτε απόφαση και ως πρόεδρος του ΤΑΧΔΙΚ, ενώ δεν αποκλείεται και ο ίδιος να επισκεφτεί τον χώρο πριν αρχίσει οποιαδήποτε διαδικασία.Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΝΤΟΥΡΗ, από την εφημερίδα Μακεδονία 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium