Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/3/2024 12:24:01Επισκέπτες Online: 437


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΤΑ «ΕΨΑΛΑΝ» ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΣΣΗΡΟΥ
16-02-2011
ΤΑ «ΕΨΑΛΑΝ» ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΣΣΗΡΟΥ

Αποκλειστικό θέμα απο το lagadas net
Με την κοινή φράση «κάνατε ένα έγκλημα στην περιοχή μας» ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι της Ασσήρου ξέσπασαν εναντίον του Δασαρχείου Λαγκαδά. Αφορμή η κοπή δέντρων που ξεκίνησε εδώ και περίπου μία εβδομάδα (και συνεχίζεται μέχρι σήμερα) στην περιοχή του ρέματος της Ασσήρου.
Η προγραμματισμένη συνάντηση έγινε χθες Τρίτη στις 9 το πρωί στο δημοτικό κατάστημα Ασσήρου μεταξύ του Δασάρχη κ. Γρηγόρη Ευαγγελόπουλου και πλήθος κατοίκων του χωριού. Παρών και βασικός ομιλητής από την πλευρά του δήμου Λαγκαδά ήταν ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Τάσος Χαριτωνίδης, ενώ παρόντα ήταν και μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Ασσήρου και του περιβαλλοντικού συλλόγου Ασσήρου «Φίλοι της Γης».Ο δασάρχης ανέφερε αρχικά πως η καταστροφική πυρκαγιά του 2007 έκαψε 29.000 στρέμματα δασικής έκτασης και πως οι καμένοι κορμοί και τα φερτά υλικά στάθηκαν αιτία να πλημμυρίσει το 2009 η Ασσήρος. Γι’ αυτό και δόθηκε προτεραιότητα στο έργο καθαρισμού της κοίτης του χειμάρρου και υλοτομίας ζωντανών και ξερών δέντρων εντός της κοίτης, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα πλημμύρας στο μέλλον.  
Οι κάτοικοι ανέφεραν πως σε αρκετές περιπτώσεις κόπηκαν δέντρα που δεν έπρεπε να κοπούν, καθώς δεν ενοχλούσαν τη ροή του ρέματος, αφού, σύμφωνα με τους κατοίκους κόπηκαν δέντρα που βρίσκονταν ακόμη και σε απόσταση 15 μέτρων ψηλότερα από την κοίτη του ρέματος. Επίσης, τόνισαν πως στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είχε προβλεφθεί σήμανση των δέντρων που επρόκειτο να κοπούν, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να κόπηκαν και δέντρα που δεν χρειαζόταν να κοπούν. Τέλος, ανέφεραν πως ο καθαρισμός του ρέματος δεν γίνεται με σωστό τρόπο και ολοκληρωμένα, ενώ έκαναν λόγο και για ολιγωρία όσον αφορά την επίβλεψη και παρακολούθηση του έργου.
Από το έργο αυτό θα προκύψουν 1.800 κυβικά κομμένα ξύλα, που σύμφωνα με τον δασάρχη θα δοθούν για τις ανάγκες των κατοίκων, ενώ οι κάτοικοι… εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους γι’ αυτό. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium