Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/7/2024 00:00:49Επισκέπτες Online: 495


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Εγκαινιάστηκε το γραφείο των "Φίλων του Ενεργού Δημότη" (φωτο)
07-10-2016
Εγκαινιάστηκε το γραφείο των "Φίλων του Ενεργού Δημότη" (φωτο)
 

Πραγματοποιήθηκαν, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου τα εγκαίνια των γραφείων του νέου Συλλόγου του Λαγκαδά, "Φίλοι του Ενεργού Δημότη Δήμου Λαγκαδά".

Ο χώρος των γραφείων, βρίσκεται στην οδό Φ.Βαρβαλιού 5 και θα είναι ανοιχτός εργάσιμες ημέρες και ώρες (κάθε Τρίτη 11.00-13.30 και Τετάρτη 18.00-20.00).

Επίσης ο χώρος θα διατίθεται δωρεάν για εκθέσεις ζωγραφικής, κοσμήματος, σχεδίου και άλλων κατασκευών που αξίζει τον κόπο να προβληθούν στο κοινό.

Κατά την τελετή των εγκαινίων μίλησε η κ. Μαρκέλλα Ταυρίδου, πρώτη Πρόεδρος του Συλλόγου και κάλεσε τους παρευρισκομένους να πλαισιώσουν τον Σύλλογο και να γίνουν μέλη του.


 

Η κ. Ταυρίδου, απευθυνόμενη στους καλεσμένους είπε:

"Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αποψινή σας παρουσία στα εγκαίνια των γραφείων μας, των γραφείων σας.
Aυτός ο χώρος είναι ένας δικός σας χώρος, ένας χώρος που έγινε για να κρατήσει γερούς τους δεσμούς φιλίας που αναπτύχθηκαν στην τελευταία προεκλογική περίοδο και να συνεχίσει να ζει η ιδέα, το όνειρο, το όραμα, για έναν Δήμο με μια άλλη προοπτική, άλλη φιλοσοφία και άλλη πορεία.
Βέβαια αυτός ο χώρος δεν θα δημιουργούνταν, ούτε ακόμα και ο σύλλογος των φίλων του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ, αν δεν υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που μας έσπρωξαν σ’ αυτό και μας «ενέπνευσαν» στο να δημιουργήσουμε αυτή τη διέξοδο. Και οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι άλλοι από τον κ. Γιάννη Καραγιάννη και τους Δημοτικούς του συμβούλους, οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια τώρα παραβιάζοντας τον νόμο, τον οποίο ορκίστηκαν να φυλλάττουν, αρνούνταν αυτό το οποίο δικαιούνταν η παράταξή μας και όλες φυσικά οι δημοτικές παρατάξεις, ένα μικρό γραφείο για να κάνουμε τα προσυμβούλιά μας. Διαλέξαμε στην αρχή και χώρο στη Δημοτική Αγορά αλλά δυστυχώς στη συνέχεια μας τον αρνήθηκαν.
Η άρνησή τους αυτή μας έκανε πιο δυνατούς, να θέλουμε να παλέψουμε ακόμα πιο συστηματικά για την αλλαγή κλίματος στα αυτοδιοικητικά πράγματα και να εμπνεύσουμε στο λαό και στους ανθρώπους των άλλων παρατάξεων ένα κλίμα και ένα πνεύμα πολιτισμού στην πολιτική, κάτι που απουσιάζει δυστυχώς από τον Δήμο μας.
Τους ευχαριστούμε λοιπόν για το δώρο.
Έτσι λοιπόν με τα πολλά μαζευτήκαμε τα πρώτα 30 μέλη και συντάξαμε το πρώτο καταστατικό των «Φίλων του Ενεργού Δημότη», που ουσιαστικά πρόκειται για έναν σύλλογο που θα ασχολείται με τον Πολιτισμό της πολιτικής και θα προσπαθεί να αρθρώσει έναν λόγο έξω από γραμμές και κομματικά παραγγέλματα, έξω από λογικές κατάληψης της εξουσίας για να πρασινίσουμε, να κοκκινίσουμε ή να μπλε-δίσουμε τον πολιτικό χάρτη της χώρας.
Ο Σύλλογος αυτός περιμένει να πολλαπλασιάσει τα μέλη του, να δείξει το κοινό πνεύμα και τις κοινές αγωνίες για τον τόπο, τις πόλεις και τα χωριά μας, και να προσπαθήσει να αναδείξει ακόμα τον πολιτισμό και την ιστορία τους με εκδηλώσεις υψηλών απαιτήσεων και λαογραφικής σοβαρότητας.
Η διετής θητεία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα λέγαμε ότι μας γέμισε με ενθουσιασμό, διότι όπως πάντα οι πλειοψηφίες αρκούνται μόνο στην νομή της εξουσίας ,στο μοίρασμα θέσεων στους ημετέρους και τους συγγενείς, και στην εξόφληση προεκλογικών υποσχέσεων. Μια από τα ίδια δηλαδή, δυστυχώς!!!
Η οποιαδήποτε κριτική και οι παρεμβάσεις μας είχαν πάντα όχι μόνο τον αντιπολιτευτικό τόνο, αλλά κυρίως συνοδεύονταν από προτάσεις σε κάθε τομέα της Δημοτικής ζωής, τόσο που από κάποιους άλλους Δήμους χαρακτηριστήκαμε παράδειγμα υγιούς και σοβαρής αντιπολίτευσης. Δυστυχώς απευθυνόμαστε σε ώτα μη ακουόντων!!! Όχι γιατί πραγματικά δεν ακούνε αλλά γιατί δεν θέλουν να δουλέψουν.
Νωχελικότητα, ραθυμία και αναποφασιστικότητα, σε όλους τους τομείς, ακόμα και σ’ αυτούς που θα μπορούσαν κάτι να κάνουν.

Τέλος πάντων, εμείς τον σύλλογό μας τον κάναμε και φιλοδοξούμε ο χώρος αυτός να γίνει ένας χώρος γόνιμων διαλόγων και προοπτικών, χώρος σύσφιξης σχέσεων, ανταλλαγής ιδεών και προτάσεων, εκδηλώσεων πολιτισμού και ποιότητας έργων.
Ήδη πραγματοποιήσαμε δυο επιτυχημένες εκδηλώσεις, μία για τη Λίμνη και μία για τα Λουτρά, με ειδικούς εισηγητές και επιστήμονες σε αντίστοιχους φορείς και θα κάναμε ακόμα μία στις αρχές του Σεπτέμβρη, αν ο Δήμος Λαγκαδά και η Διοίκηση των Λουτρών δεν αρνούνταν να μας παραχωρήσουν τον χώρο της πισίνας των Λουτρών για την πραγματοποίησή της. 
Δυστυχώς ίσως θεωρούν ότι αρμόζει περισσότερο στον χώρο των Λουτρών η μιζέρια και η σκοτεινιά.
Συνεχίζουμε όμως και μετά τις εκδηλώσεις τα θέματα που αναδεικνύουμε, επικοινωνούμε με τους αρμόδιους και πιέζουμε για λύσεις.
Λειτουργούμε το site & fb του ενεργού δημότη όπου ενημερώνουμε όσους έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σε δεύτερο χρόνο θα εκδώσουμε όσα κείμενα δημοσιεύουμε σε εφημερίδα την οποία θα μοιράσουμε σε όλα τα χωριά μας.
Ελπίζουμε πως τώρα με τη δημιουργία του Συλλόγου και την βοήθεια όλων σας θα καταφέρουμε να ανατρέψουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, την νοοτροπία και τη αναποφασιστικότητα που επικρατεί σε όλα και να συμβάλουμε στο καλό του Δήμου μας, στο καλό το δικό μας και των παιδιών μας.
Σας θέλουμε κοντά μας, δίπλα μας, με ιδέες, με προτάσεις, με δράσεις, με καινοτόμες απόψεις με όρεξη και μεράκι να αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου μας. Γραφτείτε μέλη, δηλώστε τα στοιχεία σας, τα τηλέφωνά σας, τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις σας και ξεκινάμε. Σήμερα είναι μόνο η αρχή. Το μέλλον αυτής της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων, ανήκει σε όλους και γι’ αυτό θα παλέψουμε όλοι μαζί. 
Σας ευχαριστούμε θερμά." 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium