Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/10/2023 10:57:58


 Επισκέπτες Online: 612


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Συνεδρίαση για… ξενύχτηδες και για γερά νεύρα
22-02-2011
Συνεδρίαση για… ξενύχτηδες και για γερά νεύρα

Μαραθώνια συνεδρίαση 6,5 ωρών με συνεχόμενες προσωπικές αντιπαραθέσεις  
Σε… μεταμεσονύχτια εξελίχθηκε η 4η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαγκαδά, καθώς μετά από 6,5 ώρες συνεχούς αντιπαράθεσης, η σχετική διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις δύο τα ξημερώματα!!!
Οι… ατάκες
Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος μεταξύ της προέδρου κ. Γραικού και του επικεφαλή του συνδυασμού «Νέα Πορεία», Ι. Καραγιάννη. Αφορμή στάθηκε η σύσταση της κ. Γραικού προς τον δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Καραγιάννη να απευθύνει μόνο προτάσεις προς το σώμα και να μην λέει θεωρίες. «Κ. Πρόεδρε, δεν μπορείτε να κάνετε υποδείξεις. Ο ρόλος σας είναι συντονιστή και όχι κριτή. Μόνο ο Θεός κρίνει» ανέφερε ο κ. Ιωάννης Καραγιάννης, στη σύσταση που έγινε σε μέλος της παράταξης του. «Είστε δημοτικός σύμβουλος, δεν είστε συνήγορος κ. Καραγιάννη και η θέση μου μού επιτρέπει και να κρίνω» υπογράμμισε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.Βέβαια δεν έλειψαν και οι προσωπικές κόντρες, που μετέτρεψαν την αίθουσα δημοτικού συμβουλίου σε πραγματικό ρινγκ! Η μεγαλύτερη αντιπαράθεση αφορούσε τα Λουτρά Λαγκαδά, που σύμφωνα με τον τωρινό Πρόεδρο των Λουτρών κ. Κυράνου, παρέλαβε με τεράστια οικονομικά προβλήματα. «Μπορείτε να μας πείτε που πήγαν οι δύο τόνοι τυρί που καταναλώθηκαν σε ένα χρόνο στα Λουτρά; Εκτός κι αν ήταν όλο σαλαμούρα» ανέφερε ο κ. Δήμαρχος προς τον πρώην πρόεδρο των Λουτρών Μάρκο Δανά, ενώ ο κ. Κυράνου τον κατηγόρησε για κακοδιαχείριση και χρέη που άφησε στα Λουτρά. Ο κ. Δανάς απάντησε πως τα Λουτρά κινούνταν πάνω σε ένα «αναπτυξιακό μοντέλο» και πως επί εποχής του ο τζίρος τους ανέβηκε κατακόρυφα.


Σε δύσκολη θέση βρέθηκε ο κ. Δανάς με αφορμή δύο τόνους τυρί!
Προσωπικό χαρακτήρα είχε και η κόντρα μεταξύ του κ. Σεπιάδη και του πρώην αντιδημάρχου Σοχού Αλέκου Χουβαρδά (μη εκλεγμένος), όπου ο κ. Σεπιάδης ανέφερε πως «ο πρώην αντιδήμαρχος επί δύο χρόνια δεν πάτησε το πόδι του στο σχολείο και τώρα ξεσήκωσε τον κόσμο μέσω του facebook» αναφερόμενος στο επικείμενο κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Κρυονερίου.


"Εκτός εαυτού" βγηκε ο κ. Καραγιάννης, με αφορμή την προσωπική του κόντρα με τον κ. Δεργιανλή, που τον χαρακτήρισε απαξιωμένο και πως "κουβαλά" μόνο 150 σταυρούς. Ο κ. Δεργιανλής ανταπέδωσε με αιχμές για κακοδιοίκηση και "προσωπικά βολέματα"

«Έχουμε πολλά δημοτικά συμβούλια μπροστά μας. Μην πάθετε τίποτα και θα έχουμε κι άλλα. Αλλά έχουμε και δύο καρδιολόγους εδώ (εννοεί τους Καλπάκη και Ταχματζίδη) και δεν ανησυχώ» ανέφερε ο κ. δήμαρχος απευθυνόμενος προς τον κ. Γιάννη Καραγιάννη, με αφορμή την προσωπική του κόντρα με τον κ. Δεργιανλή, όπου τον χαρακτήρισε «απαξιωμένο», ενώ ο κ. Δεργιανλής τον κατηγόρησε για κακοδιοίκηση.
Αντιπαράθεση υπήρξε και μεταξύ του αντιδήμαρχου κ. Γιώργου Τουλουπίδη και του κ. Δημήτρη Ράβναλη με αφορμή έναν βόθρο που βρίσκεται στο δ.δ. Ασσήρου και εξυπηρετεί τις ανάγκες περίπου 20 οικογενειών. Ο κ. Τουλουπίδης ανάφερε πως ο βόθρος αυτός είναι παράνομος, εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα και πως η γύρω περιοχή αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με μυρωδιές και βρωμιά, ενώ ο κ. Ράβναλης τόνισε πως ο βόθρος είναι νόμιμος και δεν σφραγίστηκε επί θητείας του προκειμένου να αποφευχθούν προσωπικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των κατοίκων.  
 
Μια πρόεδρος με… φαρυγγίτιδα


Απεγνωσμένες οι προσπαθειες της κ. Γραικού να ηρεμήσει τα "πνεύματα". Ο ρόλος του "πυροσβέστη" δεν της ταιριάζει, καθώς πολλές φορές αναζωπυρώνει το κλίμα

Τα όρια της φωνής της φαίνεται πως ξεπέρασε σ’ αυτό το δημοτικό συμβούλιο η πρόεδρος κ. Γραικού, καθώς όσο και να προσπαθούσε να ηρεμήσει τους εκάστοτε αντισυμβαλλόμενους κάθε φορά, δεν κατάφερνε τίποτα τελικά. Η φωνή της σκεπάζονταν από τις κραυγές των συμβούλων και το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να παρακολουθεί απαθής μία κατάσταση, που μόνο σε πολιτισμένη πολιτεία δεν παρέπεμπε. «Θα φύγουμε από δω με φαρυγγίτιδα, σεβαστείτε τη φωνή μου, σταματήστε» ήταν οι συχνές της φράσεις, ενώ απευθυνόμενη προς τον κ. Δανά που δεν συνετίζονταν με τις εκκλήσεις της, ανέφερε «ζητώ να βγείτε τώρα έξω, έχω το δικαίωμα να σας βγάλω έξω». «Είστε σοβαρή;» της ανταπέδωσε ο κ. Δανάς και συνέχισε την αντιπαράθεση του με τον κ. Κυράνου.


Ρεπορτάζ Πασχαλης Μητρακουδης, www. lagadas.net
  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium