Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/4/2024 20:45:19

Επισκέπτες Online: 794


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ - ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ
24-02-2011
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ - ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ

Μετά από συνάντηση του δημάρχου κ. Αναστασιάδη με την υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, διαπιστώθηκε ότι πολλά από τα στοιχεία που περιήλθαν στο Υπουργείο και αφορούν τα σχολεία του Δήμου Λαγκαδά ήταν ελλειπή ή λανθασμένα και απέσπασε μέχρι στιγμής απόφαση για τα εξής:
Το Γυμνάσιο και Λύκειο Καλλινδοίων (Ζαγκλιβερίου) παραμένουν ως έχουν και δεν υφίστανται ουδεμία μεταβολή.
Το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κρυονερίου παραμένουν ως έχουν και δεν μεταφέρονται στο Σοχό.
Το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Χρυσαυγής παραμένουν ως έχουν και δεν μεταφέρονται στο 3ο Δημοτικό Λαγκαδά.
Παραμένει το Νηπιαγωγείο Ηρακλείου στο Ηράκλειο και δεν συνενώνεται με το Περιβολάκι.
«Ανοιχτά» παραμένουν τα ενδεχόμενα συγχώνευσης του Δημοτικού Σχολείου Ασκού στο Σοχό, του Δημοτικού Σχολείου Ανάληψης στο Κολχικό και του Δημοτικού Σχολείου Ν. Καλλινδοίων στο Ζαγκλιβέρι. Επίσης, όσον αφορά τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, «ανοιχτό» είναι το θέμα συγχώνευσης του Γυμνασίου Ξυλόπολης με το Γυμνάσιο της Ασσήρου και του Γυμνασίου Ασκού με το Γυμνάσιο Σοχού.
Στην Υφυπουργό κ. Χριστοφιλοπούλου ετέθη το θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών για τη Δημοπράτηση του νέου Νηπιαγωγείου στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά, καθώς και η επιτακτική ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας Δ’ Γυμνασίου Λαγκαδά στη Δημοτική Κοινότητα Λαγυνών. Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Πανάρετο ο κ. δήμαρχος υπέβαλε το αίτημα μεταφοράς Σχολής ή Σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Λαγκαδά, προσφέροντας προς τούτο Δημοτικό χώρο, αυτόν του πρώην στρατοπέδου «Μπαρέτη». Η προσπάθεια της ματαίωσης συνένωσης και άλλων σχολικών μονάδων μας συνεχίζεται, όπως δήλωσε τηλεφωνικά ο Δήμαρχος, και θα μείνει στην Αθήνα όσο χρειαστεί για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.  
 
  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium