Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/7/2024 00:34:42Επισκέπτες Online: 469


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ 2
25-02-2011
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ 2

Από την τακτική μας αναγνώστρια Μ.Μ. από το Λαγκαδά λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

Ματιές στην καθημερινότητα του Λαγκαδά 2 (Λουτρά)
 

Ζώντας ο καθένας μας σε μια έντονη και απαιτητική καθημερινότητα ξεχνάμε να απολαύσουμε πλευρές του τόπου μας, που μας δόθηκαν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και μπορούν να μας βοηθήσουν να νιώσουμε γαλήνη. Δεν είναι αυτό ζητούμενο τώρα πια;
Δίπλα στην πόλη μας σε απόσταση περπατήματος βρίσκεται ο χώρος των Λουτρών Λαγκαδά, ένας χώρος που συνδυάζει την επαφή με τη φύση, την άθληση αλλά και την θεραπευτική και χαλαρωτική επίδραση των ιαματικών λουτρών.
Περπατώντας συχνά κάτω από διαφορετικές καιρικές συνθήκες από το κέντρο της πόλης μέχρι το χώρο των Λουτρών, κάνοντας ένα γύρο μέσα και επιστρέφοντας (με γοργό βήμα) μόνη ή με φίλους αισθάνομαι ότι προσφέρω στον εαυτό μου το δώρο της φύσης και της ανανεωτικής επίδρασης της. Περπατώντας και ακούγοντας μουσική βρήκα λύσεις αβίαστα, σε ζητήματα που με απασχολούσαν και όταν περπατώ με παρέα η συζήτηση (σε γοργό ρυθμό και αυτή!) είναι απολαυστική.
Στην ερώτηση «μα είναι ασφαλές;» απαντώ «απόλυτα ασφαλές» και το έχω διαπιστώσει. Εξάλλου στο δρόμο συναντάς αρκετούς ανθρώπους που ακόμα και αν δεν τους γνωρίζεις, στο τέλος καταλήγουν να είναι γνωστοί σου.
Είναι κρίμα να μην απολαμβάνουν πολύ περισσότεροι από εμάς αυτή την εμπειρία. Σίγουρα αρκετός κόσμος το κάνει, αλλά για την πλειοψηφία δεν είναι καν επιλογή.
Ίσως την επόμενη φορά που σχεδιάζετε να βγείτε να δοκιμάσετε να περπατήσετε προς τα Λουτρά και να χαρείτε τις εναλλαγές της φύσης και το οξυγόνο της υπαίθρου. Δεν είναι τόσο αυτονόητη επιλογή για κατοίκους άλλων περιοχών.
Και μην ξεχάσετε να απολαύσετε ένα θερμό λουτρό -απίστευτη εμπειρία- στις εγκαταστάσεις του Υδροθεραπευτηρίου. Και ναι είναι καθαρά - και το προσωπικό είναι εξυπηρετικό και χαμογελαστό. Χρειάζεται να τονίσουμε ότι ισχύουν τα αυτονόητα! Προσφέρουν και υπέροχο τσάι.
Αλλά θα επανέλθω.
  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium