Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/12/2021 18:21:42


    Επισκέπτες Online: 620


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Karatekids.gr: «Μην ωθείτε τα παιδιά σας σε αναγκαστική επαφή με άλλα άτομα»
09-01-2017
Karatekids.gr: «Μην ωθείτε τα παιδιά σας σε αναγκαστική επαφή με άλλα άτομα»


Ένα ενδιαφέρον άρθρο για την αναγκαστική σωματική επαφή των παιδιών με συγγενείς και οικογενειακούς φίλους.

Λέγοντας στο παιδί σας να αγκαλιάσει ή να φιλήσει έναν οικογενειακό φίλο ή συγγενή, μπορεί να φαίνεται σαν ένα αθώο πράγμα που τις περισσότερες φορές πρέπει να κάνουμε. Στην πραγματικότητα όμως αυτό αποτελεί ένα επικίνδυνο μήνυμα σχετικά με τους κανόνες της συναίνεσης.

«Είμαι 5 χρονών. Το σώμα μου είναι δικό μου. Μην με αναγκάζετε να φιλάω ή να αγκαλιάζω κάποιον με το ζόρι. Μαθαίνω τι θα πει συναίνεση και η στήριξη σας σε αυτό θα με βοηθήσει να είμαι πάντα ασφαλής».

Η  συγγραφέας και παραγωγός Katia Hetter, έγραψε στο CNN ένα άρθρο με τίτλο «Το σώμα του παιδιού μου δεν μου ανήκει». Σε αυτό τονίζει ότι δεν πρέπει να υποβάλλουμε τα παιδιά σε ανεπιθύμητες πράξεις αγάπης, γιατί το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τους μαθαίνουμε οτι το σώμα τους δεν ανήκουν σε αυτούς.  Το να αναγκάζουμε το παιδί να αγκαλιάσει και να φιλήσει πρόσωπα τα οποία δεν θέλει, στην πραγματικότητα το αφήνει ευάλωτο σε κάποια πιθανή σεξουαλική κακοποίηση.

Η Katia Hetter γράφει στο άρθρο της πως είπε στην κόρη της «Θα ήθελα να αγκαλιάζεις τη γιαγιά, αλλά δεν θα σε πιέσω ποτέ να το κάνεις». Με αυτόν τον τρόπο της έμαθε ότι δεν πειράζει να λέμε όχι σε κάποιον που δε θέλουμε να μας αγγίξει, ακόμη κι αν είναι φίλος ή συγγενής. Το σώμα της είναι δικό της - όχι της μαμάς, της γιαγιάς ή της δασκάλας μπαλέτου. Όσο φέρεται με σεβασμό προς τους υπόλοιπους δεν χρειάζεται να δέχεται την σωματική επαφή για να τους ευχαριστήσει!

Μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Karatekids τα παιδιά μαθαίνουν να διαχειρίζονται το σώμα τους, να αντιλαμβάνονται ότι το σώμα τους τούς ανήκει και εκπαιδεύονται ώστε να αντιμετωπίζουν καταστάσεις ανεπιθύμητης σωματικής επαφής με άλλα άτομα.

Οι εγγραφές συνεχίζονται όλη τη σεζόν

στον Λαγκαδά και σε Γερακαρού, Ηράκλειο και Όσσα!

Ενημερωθείτε στο site www.karatekids.gr για όλα τα προγράμματα άθλησης και για τα πακέτα προσφορών ή ελάτε από κοντά για μια πρώτη γνωριμία. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium