Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/4/2024 20:02:20

Επισκέπτες Online: 486


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό του Κέντρου ΑΜΕΑ "Ο Σωτήρ"
28-02-2017
Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό του Κέντρου ΑΜΕΑ "Ο Σωτήρ"


M
έσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του Κέντρου ΑμεΑ «ο Σωτήρ» στην κοινωνία του Δήμου Λαγκαδά πραγματοποιήθηκε στις 15/02/2017 με απόλυτη επιτυχία νέα ενημερωτική ημερίδα που διοργανώθηκε από το Κέντρο στο Δημοτικό Σχολείο Κολχικού Λαγκαδά, με θέμα το σχολικό εκφοβισμό.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, γονείς και εκπαιδευτικοί οι οποίοι στο τέλος της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία για μια εποικοδομητική και βιωματική συζήτηση με τους ομιλητές.

Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα διαχρονικό και ταυτόχρονα επίκαιρο θέμα που αφορά όλους μας. Τα παιδιά με μαθησιακές, αναπτυξιακές ή άλλου είδους διαταραχές γίνονται συχνότερα αποδέκτες ρατσιστικών - εκφοβιστικών συμπεριφορών και περιθωριοποίησης, αποκλειστικά και μόνο λόγω της σκληρότητας απέναντι στους συμμαθητές τους. Η διαφορετικότητα  όμως είναι αυτό που τα κάνει ξεχωριστά στα μάτια και στις καρδιές όλων μας!

Ομιλητής  ήταν ο Σύμβουλος - Ψυχολόγος του Κέντρου, κύριος Ιατρού Γιώργος, ο οποίος με επιστημονικό τρόπο ανέλυσε και αποσαφήνισε έννοιες που σχετίζονται με τον σχολικό εκφοβισμό, τα αίτια αλλά και τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.  Ομιλητές επίσης ήταν  και Σχολικοί Σύμβουλοι της 13ης περιφέρειας Θεσσαλονίκης οι οποίοι με εμπεριστατωμένο τρόπο παρουσίασαν το σχολικό φαινόμενο του εκφοβισμού.

Στην  ημερίδα παρευρέθηκε και η Διευθύντρια του Κέντρου Σωτήρ κ. Ράνια Λιακοπούλου - Λογοθεραπεύτρια και Οικογενειακή Θεραπεύτρια, η οποία παρουσίασε τα θέματα  των εξειδικευμένων ομιλητών. Παρών, επίσης ήταν και ο προϊστάμενος του Κέντρου κ. Θάνος Τσαβαλάκογλου εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2310 820455 & 820655. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium