Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/4/2024 21:48:30

Επισκέπτες Online: 713


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ 3 (ΣΧΟΛΕΙΑ)
04-03-2011
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ 3 (ΣΧΟΛΕΙΑ)

Από την τακτική μας αναγνώστρια Μ.Μ. λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια εμπειρία που έζησα πριν από δύο περίπου χρόνια σε ένα ορεινό χωριό της Αυστρίας.
Καθώς έψαχνα κάποιες πληροφορίες χρειάστηκε να τις αναζητήσω στο σχολείο του χωριού. Φτάνοντας στο δημοτικό, μπαίνω σε ένα χώρο γεμάτο ντουλαπάκια μαθητών. Καθώς δε βλέπω κανέναν, γιατί προφανώς είναι  ώρα μαθήματος, ακολουθώ τις ταμπελίτσες που έδειχναν το δρόμο προς τα γραφεία των καθηγητών.
Διασχίζω πεντακάθαρους διαδρόμους, διακοσμημένους με πολλές σχολικές εργασίες. Από κάποιες ανοιχτές άδειες αίθουσες παρατηρώ ότι όλες οι καρέκλες είναι γυρισμένες ανάποδα πάνω στα θρανία. Φτάνω έξω από τα γραφεία των διδασκόντων και παρατηρώ ένα σωρό κρεμάστρες με παλτά και από κάτω παραταγμένα παπούτσια.
Μπαίνω σε μια μεγάλη ηλιόλουστη αίθουσα γραφείων με υπολογιστές πάνω στο καθένα  και ένας ευγενέστατος διευθυντής σε άψογα αγγλικά μου δίνει τις πληροφορίες που χρειαζόμουν. Ο διευθυντής και όσοι εκπαιδευτικοί ήταν εκεί φορούσαν παντόφλες!!!
Καθώς ξεκινώ να φύγω, χτυπά το κουδούνι και εμφανίζονται οι μαθητές για διάλειμμα, όλοι με παντόφλες!!!  Έντρομη έριξα μια ματιά στα όχι και τόσο καθαρά μποτάκια μου με τα οποία είχα διασχίσει όλο το σχολείο...
Ας επιστρέψουμε στην πόλη μας και ας κάνουμε μια βόλτα σε ένα οποιοδήποτε από τα σχολεία μας. Ξέρω τον αντίλογο για το προβλήματα που έχει η εκπαίδευσή μας και η χρηματοδότησή της, θα σας θυμίσω όμως ότι παρατηρώντας μια ιδανική κατάσταση κάνεις προσπάθειες να την προσεγγίσεις όπως μπορείς.
Λέω λοιπόν αν ο κάθε ένας από εμάς τηρεί τους αυτονόητους κανόνες καθαριότητας και προστασίας της κοινής μας περιουσίας και τους διδάξει και στα παιδιά του, δε θα έχουμε κάνει ένα βήμα χωρίς οικονομικό κόστος αλλά και τόσο σημαντικό στη βελτίωση του περιβάλλοντος που ζούμε; Σκεφτείτε το.
 
Αλλά θα επανέλθω   
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium