Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/6/2024 19:39:09Επισκέπτες Online: 924


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΕΑ "Ο ΣΩΤΗΡ" ΣΤΟ ΚΟΛΧΙΚΟ
11-05-2017
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΕΑ "Ο ΣΩΤΗΡ" ΣΤΟ ΚΟΛΧΙΚΟ


Από τη  Διοίκηση του Κέντρου ΑμεΑ "ο ΣΩΤΗΡ" (Πρόεδρος ο κ. Λιακόπουλος) ανακοινώνεται ότι μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του Κέντρου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λαγκαδά (εκτός της διανομής τροφίμων, ενδυμάτων και υποδημάτων σε άπορες οικογένειες) πραγματοποιήθηκαν τρεις  ημερίδες σχετικά με το επίκαιρο θέμα του «σχολικού εκφοβισμού» που υφίστανται τα παιδιά τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, η πρώτη και η δεύτερη ημερίδα πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 3/5/2017 και 10/05/2017 αντίστοιχα στο Δημοτικό Σχολείο Κολχικού Λαγκαδά, με ομιλητή τον ψυχολόγο του Κέντρου κύριο Γιώργο Ιατρού, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, υποψήφιο Διδάκτορα Ιατρικής. Πέντε σχολικές τάξεις του δημοτικού και περισσότερα από 70 παιδιά, με βιωματικό τρόπο, προσέγγισαν τις διάφορες προεκτάσεις του φαινομένου, μαθαίνοντας τι είναι και πώς δημιουργείται ο σχολικός εκφοβισμός. Με βιωματικές ασκήσεις, παιχνίδια έκφρασης - ενσυναίσθησης και παιχνίδια ρόλων, παρουσιάστηκε στα παιδιά, πώς μπορούν να εκφράσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους. Μηνύματα όπως η φιλία, η αγάπη, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός, αποτέλεσαν εργαλεία στα χέρια των παιδιών δίνοντας μια διαφορετική οπτική στην καθημερινότητά τους.

Επίσης, την Τετάρτη 03/05/2017 πραγματοποιήθηκε η τρίτη ημερίδα ενημέρωσης για προβληματικές συμπεριφορές παιδιών νηπιακής και σχολικής ηλικίας στο Νηπιαγωγείο Χρυσαυγής Λαγκαδά με ομιλητή τον προαναφερθέντα ψυχολόγο του Κέντρου. Μαθησιακές δυσκολίες, αναπτυξιακές διαταραχές, συμπεριφορικά προβλήματα και κρίσεις στην οικογένεια, ήταν μερικά από τα θέματα που με επιστημονικό τρόπο τόνισε στην ομιλία του. Στο τέλος της ημερίδας υπήρξε μια ιδιαιτέρως εποικοδομητική συζήτηση με τους γονείς των παιδιών που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, ορισμένοι από τους οποίους μάλιστα ζήτησαν και εξατομικευμένη υποστήριξη των παιδιών τους. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium