Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/2/2023 13:35:54

 Επισκέπτες Online: 559


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ Η ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA
10-03-2011
ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ Η ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA

"ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕ" Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 10 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ

Την τακτική των συνεχών υποχωρήσεων σε μία σειρά από πολιτικές δεσμεύσεις ακολουθεί η κυβέρνηση υπό το βάρος εσωκομματικών και συνδικαλιστικών πιέσεων. Κραυγαλέα περίπτωση αποτελεί το τελικό σχέδιο νόμου για την προστασία της βιοποικιλότητας που κατατέθηκε προς ψήφιση από την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία προχώρησε σε μία σειρά συμβιβασμών σε ό,τι αφορά στη δόμηση στις περιοχές NATURA,
παρότι η ίδια διεμήνυε ότι δεν επρόκειτο να κάνει πίσω.

Το αρχικό νομοσχέδιο προέβλεπε αρτιότητα 10 στρεμμάτων στις περιοχές NATURA, πράγμα που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Βάσει της νέας ρύθμισης, όλα τα οικόπεδα έκτασης τουλάχιστον 4 στρεμμάτων θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα έως τη δημοσίευση του νόμου στο φύλλο της Κυβερνήσεως, και όχι έως την 1η Μαρτίου, που είχε οριστεί αρχικά.

Προβλέπεται ακόμη ότι άρτια και οικοδομήσιμα είναι τα οικόπεδα 10 στρεμμάτων που έχουν πρόσοψη σε κοινόχρηστους δρόμους τα 25 μέτρα και τα 45 μέτρα πρόσοψη στους υπόλοιπους εθνικούς ή επαρχιακούς, δημοτικούς ή άλλους δρόμους. 

Οι αλλαγές και οι υποχωρήσεις δεν περιορίστηκαν μόνο στο άρθρο 9 για τη δόμηση. Στο άρθρο 5, που επίσης αναθεωρήθηκε προφανώς κάτω από έντονες κυβερνητικές πιέσεις, επιτράπηκε όχι μόνο η λειτουργία λατομείων και μεταλλείων μέσα σε Natura, αλλά και η διάνοιξη νέων, εφόσον αυτό εξυπηρετεί την τοπική οικονομία.

Ποιες περιοχές της επαρχίας Λαγκαδά ανήκουν στο NATURA

Στο δίκτυο NATURA των περιοχών γύρω από τις λίμνες Κορώνεια, Βόλβης και Στενά Ρεντίνας περιλαμβάνονται 161.631,33 εκτάρια. Στην επαρχία Λαγκαδά περισσότερα από 1.600.000 στρέμματα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα NATURA, ενώ ο δήμαρχος Λαγκαδά κ. Αναστασιάδης εκτιμά οτι 40.000 οικογένειες έχουν στην κατοχή τους μικρής έκτασης αγροτεμάχια, κάτω των 10 στρεμμάτων.


Διαβάστε εδώ για το θέμα αυτό: http://www.lagadas.net/index.php?act=viewProd&productId=634 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium