Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/3/2024 16:29:00Επισκέπτες Online: 444


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ" ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΜΑΣ
11-03-2011
ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ" ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΜΑΣ
 
 
 
Μία αναγνώστρια μας απαντά στο άρθρο που δημοσιεύσαμε πριν λίγες μέρες, http://www.lagadas.net/index.php?act=viewProd&productId=789.


Ένα από τα καλύτερα σχολεία της περιοχής αυτή τη στιγμή, αντικειμενικά και σύμφωνα με την άποψη των αρμοδίων και όχι μόνο τη δική μου και των συναδέλφων που διδάσκουμε σ' αυτό, είναι το Δημοτικό Σχολείο της Χρυσαυγής, όπου μπορεί κάποιος να συναντήσει πράγματα που πολλά σχολεία θα ζήλευαν. Μερικά απ' αυτά είναι: Αίθουσα υπολογιστών που λειτουργεί από δεκαετίας, βιβλιοθήκη πλήρως εξοπλισμένη και ενημερωμένη με τελευταίες αγορές βιβλίων στα τέλη του 2010, σπουδαστήριο για τη μελέτη των μαθητών, αίθουσα προβολών, βιντεοπροβολέα και οθόνη προβολής, αίθουσα εκδηλώσεων και πολλά άλλα. Όσο για τη συμπεριφορά των μαθητών και των μαθητριών και την πειθαρχία τους, θα μπορούσε κανείς να διακρίνει εισερχόμενος στους χώρους του σχολείου, ότι κι εδώ οι καρέκλες είναι πάνω στα θρανία κατά την έξοδο των παιδιών από το σχολείο,σε καθημερινή βάση. Θα μπορούσα να επεκταθώ και σε τόσα άλλα. Δεν είναι όμως αυτός ο σκοπός μου. Να εκθειάσω το έργο δασκάλων, μαθητών και φορέων. Θέλω να σταθώ σε ένα μόνο σημείο. Ότι δεν είναι απαραίτητο όλα να τα περιμένουμε από την πολιτεία. Αν ο καθένας μας βάλει κανόνες και μέτρα, μέσα από μια συνολική προσπάθεια, έχουμε αποτελέσματα. Ας μην τα βλέπουμε λοιπόν όλα αρνητικά. Ας μην θαυμάζουμε τα σχολεία των χωριών του εξωτερικού. Τα σημερινά σχολεία, τα δικά μας, αυτά του 2011, έχουν "ταμπελίτσες" που δείχνουν το δρόμο για τα γραφεία των δασκάλων. Έχουν διαδρόμους διακοσμημένους με υπέροχες εργασίες μαθητών. Οι περισσότερες απ' αυτές είναι από συμμετοχές των παιδιών σε διάφορους διαγωνισμούς που έγιναν κατά καιρούς. Έχουν πεντακάθαρες αίθουσες και κρεμάστρες. Έχουν όλα ηλιόλουστες αίθουσες, και αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο εδώ, ενώ πιστεύω πως σπανίζει στην Αυστρία, γι' αυτό ίσως και τονίζεται ιδιαίτερα. Και οι δάσκαλοι ευγενέστατοι είναι και επιμορφώνονται συνέχεια. Θα μπορούσαν ίσως να γίνουν και περισσότερα. Αυτό το δέχομαι. Δεν δέχομαι όμως την απαξίωση για καθετί ελληνικό, συγκρινόμενο πάντα με κάτι αντίστοιχο του εξωτερικού. Εξάλλου, οι μεγάλες μορφές που διαπρέπουν στο εξωτερικό είναι Ελληνικής καταγωγής και πήραν τις βασικές τους γνώσεις, αυτές του Δημοτικού, σε Ελληνικά σχολεία.
 
Φιλικά πάντα και ευχαριστώντας πολύ για το χώρο σας.

Κ.Κ.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium