Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/5/2024 00:23:43Επισκέπτες Online: 563


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


"Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού". Το τρίς;
03-11-2017
"Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού". Το τρίς;


Αυτή η αρχαία ρήση μου ήρθε στο νου μόλις άκουσα για την επανάληψη της ίδιας πρακτικής και λογικής του κ. Δημάρχου να απαξιώσει για τρίτη συνεχή χρονιά έναν θεσμό που θεωρείται ουσία της δημοκρατίας, αλλά και αυτονόητη υποχρέωσή του να παρουσιάσει τον ετήσιο απολογισμό της δράσης του  Δημοτικού συμβουλίου που ηγείται. Η διαδικασία απολογισμού δεν είναι μια τυπική διαδικασία, όπως πιστεύει ο κ. Καραγιάννης, αλλά είναι μια διαδικασία ελέγχου λόγων και έργων, προεκλογικών δεσμεύσεων και διοικητικής ικανότητας. Είναι ένας τρόπος να μιλήσει για τον προγραμματισμό του έργου που πρότεινε και τι από αυτά υλοποίησε. Προφανώς ο κ. Δήμαρχος μετά από 20 χρόνια στο αυτοδιοικητικό κουρμπέτι πήρε τον αέρα να καταλύει θεσμούς, να αναιρεί  ό,τι δεν του πάει, να υποτιμά αυτούς που τον ψήφισαν και τον στήριξαν, να απαξιώνει το Δημοτικό  συμβούλιο, να διαγράφει τα δικαιώματα των  αντιπολιτευομένων παρατάξεων, να μη θέλει να προσαρμοστεί στην αυτοδιοικητική πραγματικότητα που επιβάλλει, με κανονισμό ψηφισμένο από το Δημοτικό Συμβούλιο, να απολογείται για το έργο του κάθε χρόνο με έναν συγκεκριμένο τρόπο και διαδικασία. Λογική Αγά της τουρκοκρατίας στο τσιφλίκι του!
Καταλαβαίνουμε πως αν δεν έχεις να πεις κάτι ουσιαστικό, είναι βασανιστικό να κάθεσαι και να αραδιάζεις όσα  σου έγραψαν οι πρόεδροι και οι αντιδήμαρχοι, (για το πόσες εικόνες υποδέχτηκαν και σε πόσα πανηγύρια παρέστησαν), που τα θέλουν ως δικές τους επιτυχίες, μια και εσύ το περισσότερο διάστημα ασχολείσαι με τα προβλήματα  της ΚΕΔΕ και όχι της πόλης σου. Αυτό που ξενίζει είναι το  άηθες ύφος της εξουσίας που εκπέμπει έναντι αυτών που έχουν άλλη άποψη και δεν αποδέχονται τη δική του ερμηνεία. Κύριε Δήμαρχε αυτοί που διαφωνούν μαζί σας δεν είναι κατ΄ανάγκη εχθροί σας, αγαπούν  τον Δήμο και την πόλη ίσως περισσότερο κι από σας. Έσυρε ένα ολόκληρο συμβούλιο -δηλ. όσους έκαναν το κουράγιο να έρθουν από την παράταξή του και τα εξαπτέρυγά του- να ψηφίσουν για να μην τηρηθεί ο κανονισμός του Δημοτικού συμβουλίου και να περάσει η δική του γραμμή, δηλαδή να μιλάει όσο θέλει αυτός, να μιλήσουν μετά οι πρόεδροι, αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι σύμβουλοι και  στο τέλος να μιλήσουν οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων, κάτι που δεν προβλέπει η διαδικασία. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι πέρυσι όλο αυτό το απολογιστικό μπλα-μπλα τέλειωσε κατά τις 12.30 το ξημέρωμα  και όταν ήρθε η σειρά του κ.Γεωργουδάκη να μιλήσει του έβαλαν χρονικό περιθώριο «γιατί αργήσανε»!!!
Για να μη θυμηθούμε το προπέρσινο φέρσιμό του που ενώ μίλησε επί 2 ώρες, άφησε  σύξυλο το Δημ. Συμβούλιο και τους αντιδημάρχους του να απολογούνται και έφυγε για Θεσσαλονίκη  για να παραστεί ως χειροκροτητής σε ομιλία του κ.Μειμαράκη για την εσωκομματική εκλογή της παράταξής του!!! Αν είναι δυνατόν!!! Και φέτος στην δικαιολογία ότι πρέπει μετά από αυτόν  να μιλήσουν οι αντιδήμαρχοι, ακούστηκε το πρωτοφανές ότι «δεν μπορεί να τα ξέρει όλα ο Δήμαρχος»!!! Παγκόσμια πρωτοτυπία !!! Να μη γνωρίζει ο Δήμαρχος, όσα γνωρίζει ένας αντιδήμαρχος ή πρόεδρος οργανισμού! Τι άλλο θα ακούσουμε; Είμαι βέβαιος ότι σύμβουλοι της μειοψηφίας, που διάβασαν τις εκθέσεις που συνέταξαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και πρόεδροι, είχαν όλη την καλή διάθεση να ακούσουν τον Δήμαρχο να διαβάζει τον απολογισμό του, να πουν και αυτοί τις κριτικές σκέψεις τους, και μετά οι αντιδήμαρχοι ή οι πρόεδροι να απαντήσουν σε πιο συγκεκριμένα θέματα. Αυτό γίνεται στη βουλή, σε όλα τα σώματα, ακόμα και στους συλλόγους, αυτό επιβάλλει η νομοθεσία, η κοινή πρακτική και ο πολιτικός πολιτισμός, ο οποίος χθες έλλειψε από το Δημοτικό μας συμβούλιο εξ αιτίας του κ. Δημάρχου. Λυπούμαστε που το επισημαίνουμε, γιατί θεωρούμε ότι αυτό προσβάλλει όλους  όσους έχουμε την τιμή να εμπλεκόμαστε στα αυτοδιοικητικά. Σκέφτηκε άραγε ο κ. Δήμαρχος γιατί εκτός από 4-5 Προέδρους Κοινοτήτων δεν παρέστησαν οι άλλοι 30 περίπου; Αναρωτήθηκε γιατί δεν ήρθαν όλοι οι σύμβουλοι της Πλειοψηφίας;

Ας  ελπίσουμε ότι αυτή η τρίτη φορά επανάληψης του ίδιου λάθους, θα τον κάνει να ξανασκεφτεί  να μη τον επαναλάβει. Αλλιώς το ερώτημα περί του «τρις εξαμαρτείν» θα έχει και μια συγκεκριμένη απάντηση!!!

 

ΤΡΥΦΩΝ  ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ

Σύμβουλος Τοπικ.Κοινότητος Λαγκαδά 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium